• Imra

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Hej allihop! (Förlåt för väldigt lång text)

    Kände att jag behövde skriva av mig lite och tyckte denna grupp passade mig..

    jag och min sambo har försökt få till första barnet sen juli 2017. Vi blev äntligen gravida nu i Januari. Men det slutade tyvärr i missfall i vecka 7-8. Det var otroligt jobbigt men kände ändå att det var bättre att det hände så tidigt än att man skulle fått reda på det senare.

    Har ändå känt att jag har kunnat hantera det rätt bra, men nu börjar det bli riktigt jobbigt!

    Det är såå många i vår omgivning som blir gravida nu, känns som nästan alla går ut med att dom är gravida just nu. Och många som ska ha då vi var beräknade..

    Men inte nog med det så berättade min sambos bror och hans tjej att dom var gravida igår, och dom måste blivit gravida när vi fick missfall.

    Jag försökte verkligen hålla emot tårarna och vara glad för deras skull men fick gå in på toan och bara gråta sönder! (Inte berättat för någon om vårt missfall)

    Och när vi åkte hem så bröt båda ihop! Längtar så tills det är vår tur igen! Trodde aldrig att detta skulle vara så jobbigt.. :( och tyckte det blev jobbigare med alla som blir gravida efter att vi fick missfall..

  • Imra
    EIJ90 skrev 2018-04-02 09:52:35 följande:

    Fick också missfall i v 7. Kände som dig att det var bra att det var ganska tidigt, men man hinner ändå tänka hur mkt som helst och föreställa sig. Saknar verkligen bebis som skulle kommit i nov och nu känns det som att tiden går så långsamt. Borde fått Äl nu men ännu har inget hänt. Tog det lång tid för dig att få tillbaka vanliga cykeln?

    Känner så väl igen känslan av att alla blir gravida och får barn till höger och vänster. Min mans kompis berättade i helgen att de är gravida i v 8 och jag blev så ledsen. Kan liksom inte känna mig glad för deras skull utan mest avundsjuk och att livet är orättvist. Flera av mina kompisar har blivit gravida på första försöket eller helt oplanerat.

    Är rädd för att det ska vara något fel på mig. Ändå borde man vara glad för att jag kunde bli gravid.

    Jobbigt väntan... Jag hoppas verkligen att det blir vår tur snart. Skulle vara roligt med plus i gruppen så man ser att det går trots tidiga missfall. Trodde inte man skulle bli så påverkad men det blev jag. Är väl hormoner i kroppen också som bidrar.

    Kram från en som vet hur det känns!


    Beklagar verkligen ditt missfall! <3

    Ja idag känns allt extremt tungt, fick min mens igår så inget plus denna månaden heller.. fick det beskedet och allt känns bara skit.. man vill vara glad för deras skull men just nu känns det förjävligt!

    min cykel har faktiskt kommit igång rätt snabbt. Min äl har blivit några dagar försenad bara. Så antar att det är därför det inte blivit något plus för oss nu heller.

    Var hos gyn för att se så det inte var några rester kvar från missfallet precis efter och han kunde se att äl var på gång. Så min kropp återhämtade sig fort.

    Hopps vi får vårat efterlängtade plus snart, och skönt att man har någon som förstår. Man känner sig så hemsk när man inte kan glädjas för deras skull. Man har ju liksom ingen aning om dom har försökt länge eller så.

    Kram och lycka till! Vi får vårat plus snart igen! <3
  • Imra
    T90 skrev 2018-04-02 18:32:58 följande:

    Kram till dig. Känner igen mig i allt du skriver. Vi är inte dåliga människor för att vi tycker andras lycka är lite för jobbig just nu.


    Skönt att det är fler som gått/går igenom samma. Har en ständig klump i magen känns det som. Kramar
  • Imra
    Sommarhopp skrev 2018-04-06 08:23:49 följande:

    Jag och min sambo fick äntligen ett plus efger 1.5 års försök och ivf. Tyvärr fick jag missfall i v 6 för 2 veckor sedan. Vi var på kliniken igår på nytt möte och kommer göra ett nytt försök nästa månad. Men är redan nu orolig för ett nytt missfall innan vi ens fått ett plus...


    Beklagar verkligen missfallet! <3

    Skönt att ni gör ett nytt försök så snart igen, hoppas ni får plus då!

    Är också väldigt orolig för ett till missfall, känns som man kommer vara väldigt orolig nästa gång man plussar.
  • Imra

    Måste bara höra en sak med er.

    Förra helgen bokade vi en resa till Kroatien i september. Ett bra tag kvar men tanken slog oss båda att tänkt om man är gravid? Som man självklart hoppas på att man är.

    Men man funderar självklart på hur långt in i graviditeten man skulle våga flyga? Och skulle ni åkt utomlands om ni var gravida? Om man skulle bli gravid nu vid nästa äl skulle det vara beräknat i början av januari.

    Kände bara att jag var tvungen att höra hur ni tänker och känner med resa om ni var gravida? :D

  • Imra

    Känns som dagarna går så sakta fram till nästa äl just nu. Enligt app är den beräknad den 20 april.. så segt!

  • Imra

    Måste fråga er, jag tog ett äl-test igår för att jag tyckte mig ha äl-känningar. Dock tyckte jag det kändes konstigt eftersom min beräknade äl är runt den 20/4.

    Tog iaf ett test som visade såhär starkt? Innan när jag använt har det varit rätt svagt när jag testat så tidigt? Kan det vara så att äl är på g? Eller vad tror ni?

  • Imra
    T90 skrev 2018-04-10 02:19:10 följande:

    Hur ofta ligger ni då? Runt äl. Tycker det är svårt när man tänker på det faktum att man inte vet exakt när ägget släpper.... Märker på min kropp när jag har äl och enligt app är äl en viss dag men jag litar aldrig helt på det faktiskt. Tänker att det kan diffa på en dag eller två.


    Vi försöker att mysa till det varje dag runt äl, ca 5 dagar i rad, några dagar innan beräknad och någon efter. Den gången hag blev gravid Och fick missfall fick vi till det mitt på dagen. Annars blir det ju oftast på kvällarna. Har också en app, den stämde innan missfallet men nu skiljer det nog några dagar. Så denna månaden ska jag använda äl-test. :)
  • Imra
    Lizzojo skrev 2018-04-11 21:15:24 följande:

    Hej! Jag skulle helt klart passa på nu! Jag har kollat med vanliga äl-tester parallellt med en fertilitetsmonitor och mär jag fått positivt på monitorn så har vanliga stickor aldrig varit lila starka på båda strecken och jag har uppenbarligen haft ägglossning då jag blev gravid sist. Om jag har varit Du så hade jag tutat och kört! Mitt såg precis ut så


    Vi har lyckats få till det 2 gånger iaf, så hoppas vi inte missat om det är så att äl har varit.

    Konstigt att det kan vara sån skillnad, tycker äl-stickan borde gett utslag också? :D

    Innan när jag använt äl-test har jag fått stegring den dagen det var beräknat så det har ju funkat bra innan. Men som sagt, efter missfallet är kroppen inte riktigt sig lik lägre. ;)
  • Imra

    Gjort äl-test nu varje dag sen i måndags. Var rätt starkt i måndags men sen blev det lite svagare igen. Tog ett till ikväll som jag tyckte var lite starkare igen? Eller kanske bara inbillar mig.

    Här är en bild från i onsdags tills idag. Vad tror ni?

Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt