• Tirin

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Hej,

    Just genomgått en Cytotec-behandling av MA i v12. Slutade blöda samma dag och sen dess bara några droppar då och då. Känns som en lång väntan på återbesök för att få veta om allt kommit ut och sen om det nu funkat direkt (verkar ju inte gå så smidigt alltid) väntan på att kroppen ska sätta igång med ägglossning igen. Har ingen fråga egentligen ville bara skriva hej och jag kommer titta in i gruppen då och då under min resa till ett plus igen. Känns skönt att man inte är ensam om alla tankar och funderingar och framförallt denna otålighet i väntans tider.

    Ta hand om er!

  • Tirin
    Jojjans skrev 2019-01-14 06:20:05 följande:

    Hej Tirin. Jag tror att vi var i samma BF-grupp, jag fick ett tidigt missfall i vecka 6 i mitten av december. Så ledsen att läsa att det inte gick bra för dig!

    Jag började med äl-tester en vecka efter missfallet och min äl kom bara 2 dagar senare än vid en vanlig cykel och nu är jag gravid igen! Håll koll på gravtest i några dagar, när dom är blanka brukar allt vara ute och äl komma igång förhoppningsvis.

    Även om jag är väldigt lättad och glad över att vara gravid igen så är det svårt att våga tro att det kommer gå bra. Hade ett sent missfall i vecka 16 i september, innnan det tidiga i december. Hoppas på tredje gången gillt och att äntligen få bli mamma.


    Hej! Tack för dina ord.

    Stort grattis till din graviditet! Beklagar att du också gått igenom missfall, kan tänka att man blir mer orolig när man går in i en ny graviditet med det i bagaget men man får väl bara acceptera att man kommer vara mer orolig och försöka finna sig i det, det är ju helt naturligt med tanke på det man gått igenom och inget man kan göra mycket åt. Jag kommer nog visserligen försöka få ett ultraljud så tidigt som möjligt om det tar sig för oss igen, man kan ju tänka sig att lite av oron släpper på vägen om man får se hjärtat slå, men det lär inte släppa helt förrän bebisen är ute.

    Låter ju väldigt lovande att ägglossningen kan komma igång så snabbt igen, jag hoppas på det med men är ju inte säker på att allt kommit ut som det ska, återbesök om två veckor, då vet jag.

    Stort lycka till i din nya graviditet!
  • Tirin

    Är det nån som är aktiv i tråden ännu? Jag har varit på efterkontroll för mitt MA nu och det fanns visst lite slemhinna kvar men inte indikation för skrap/ny kur. Råkade ut för komplikation i samband med missfallet och sjunkit rejält i blodvärde. Nu är det bara att proppa i sig järn, hoppas att äl/mens kommer igång och att de sista resterna kommer ut då. Lång väntan...

  • Tirin
    Honsomlängtar skrev 2019-01-23 20:05:04 följande:

    Vi har börjat försöka denna vecka igen, har fått ägglossningS sekret. Men vågar inte hoppas för mycket. MA tog rejält men vill ändå få pluset innan bebis hade varit beräknad att komma


    Spännande! Lycka till, skönt att kroppen kommit igång!
  • Tirin
    Jojjans skrev 2019-01-23 19:57:31 följande:

    Jag är inte så aktiv då jag just nu försöker fokusera mer på en pågående graviditet än risken för missfall, men jag för notifikationer och läser det alla skriver. Hoppas din kropp kommer igång snabbt igen och att väntan inte blir så lång på nästa graviditet <3


    Det gör du rätt i att fokusera på! Jag fortsätter att uppdatera längs vägen.
  • Tirin
    Micka! skrev 2019-01-27 13:33:16 följande:

    Hej!

    Jag har startat en ny tråd för oss som fått missfall /ma där vi kan prata om allt på vägen till ett nytt plus, jag har precis genomgått en cytotecbehandling och har ingen aning om allt kommit ut... Hur fick du en efterkontroll?


    Hej, skriver svar här då men om du vill kan jag skriva mer i din nya tråd sen. Jag fick efterkontroll via gynekologen som ordinerade Cytotec, säkert olika rutiner i olika landsting. Men man kan ju stå på sig om man känner sig osäker. Jag hoppas att tillräckligt kommit ut för mig, hade kunnat vara bättre, nu är det bara att hoppas på att graviditetsteststet blir negativt så att allt kan komma igång. Vill komma vidare nu!
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt