• Eureka

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Hej,

    Upptäckte i v12 att något inte stod rätt till. Några dagar med bara färgade flytningar som så småningom om blev mer klarröda. Blödde i min förra graviditet också så var rätt lugn. Fick tillslut en känsla att detta inte står rätt till trots att blödningarna var väldigt sparsamma. Åkte in och fostret hade dött redan i vecka 7-8 nånstans. Känner mig lite lurad som gått flera veckor och trott jag varit gravid. Fick komplikationer med misstänkt infektion och har i förra veckan avslutat dubbel antibiotikakur. Har snart gått tre veckor sedan själva missfallet eller hur man säger. Osäker på om/ när jag skall orka försöka igen. Mådde fruktansvärt dåligt med starka grav. symptom i nästan tre månader och nu ska man börja om?.. Det är såklart värt det i slut ändan, lite trött just nu bara.

  • Eureka

    Jag har inte heller berättat för så många vilket känns skönt. Var dock på en tillställning där det bjöds vin under tiden jag käkade antibiotika för infektionen kopplat till missfallet. Den ena antibiotikan var strikt förbjudet att ta med alkohol. Så fick tacka nej till vin, så alla trodde typ jag va gravid. Kände bara för att skrika nej jag har missfall låt mig vara!

    Hade överraskat min nya sambo med graviditeten då han hemskt gärna vill ha ett barn, jag har inte varit lika övertygad men bestämde mig till slut för att köra. Känner väl att jag vill köra på igen kanske men känns så otroligt segt att börja om! Tror jag ligger när jag känner för det ett tag och ser vad som händer. Men man kan ju inte låta bli att fundera över ägglossningar mm ändå..

  • Eureka
    Jojjans skrev 2018-10-19 12:58:14 följande:
    Jag blödde i typ 12 dagar. När det slutade kollade jag och eftersom gravtestet visade endast svagt svagt positivt (knappt synligt) så började jag med äl-stickor för att ha koll. Äl kom exakt 3 veckor efter MF.
    Gått ca 3 veckor nu, köpte ett test som jag tar imorgon bitti! Borde vara blankt nu. Men vore skönt att få det svart på vitt så man vågar tro på det ifall det skulle bli ett plus igen framöver. Hade 8mm slemhinna kvar vid sista VUL men slutade blöda dagen efter. Gyn trodde jag skulle blöda nån vecka till.. kommer ut med första mensen kanske! De nämnde dock inget om att vänta med att bli gravid en månad..
  • Eureka
    Jojjans skrev 2018-10-19 18:58:20 följande:
    Det där med att vänta är nog väldigt olika. I mitt fall tror jag också att det hade att göra med att jag var så långt gången, så man vill låta livmodern dra ihop sig ordentligt och få vila... men första mensen var längre och mer än den brukade vara. Känns skönt nu att vara helt rensad innan vi börjar försöka igen.

    Är också glad att vi väntat en månad eftersom jag första månaden fortfarande var i sorg och chock och blev besatt av att bli gravid igen. Men min kille ville vänta. Så nu när det fått gå lite tid har jag landat mer i känslorna och ser klarare på allt. Känner inte samma stress över ny graviditet och försöker acceptera att jag kommer bära den här sorgen alltid. Att allt har sin tid.
    Jag känner ingen stress utan vill helst vänta en mens. Behöver vila lite, men har samtidigt ingen lust att skydda mig. Så försöker undvika då jag tror ÄL är men som ni vet kan ju allt hända. När suget slår in vet man aldrig haha. Vi har inte kommit överens om huruvida vi ska försöka igen eller inte, jag som avgör och gör som jag känner allteftersom.
  • Eureka
    Anonym (Landet) skrev 2018-10-20 06:21:22 följande:

    Många skriver att de vill bli gravida direkt. Så kände jag med vid mf v. 12 i december, men så blev det inte. Den graviditeten tog 10 månader så varför skulle det plötsligt gå undan nu? Nästa mål är för många att vara gravid före bf. Så blev det inte heller.

    Men nu plussade jag, efter 10 månader till! Bf nästan samtidigt som förra graviditeten men ett år senare.

    Skriver detta bara ifall någon läser i gruppen och känner sig uppgiven att det inte tog sig igen fort, det känns lätt som att alla andra blir gravida innan kallingarna ens landat på golvet ^_^


    Grattis till plusset! :)
  • Eureka
    Jojjans skrev 2018-10-19 20:12:06 följande:
    Tycker det låter sunt att ta det som det kommer. Vi var inte heller jättenogranna med att skydda oss men jag ör glad att det inte blev något på ett sätt. Men kommer vara tungt om det tar lång tid att bli gravid igen när jag väl känner mig redo. Vill börja direkt för att undvika det scenariot.

    När tror du att din äl kommer vara?
    Gaaaah tog gravtestet nu och det gav fortfarande utslag!! Hur jäkla lång tid tar det för hormonerna att lämna egentligen. Inbillar mig att jag snart har ägglossning på gång men inte riktigt fått de vanliga symptomen ännu. Kan ju säkert ta lite tid. Kan man ha ägglossning och positivt gravtest samtidigt ens? Suck trodde verkligen det skulle vara blankt tre veckor senare..
  • Eureka
    Jojjans skrev 2018-10-20 09:42:28 följande:
    Å vad frustrerande! Får man fråga hur missfallet gick till? Vilken vecka, vad barn orsaken, blev du skrapad osv?

    Har du högt hcg så kommer du nog inte få äl, men om det sjunker lågt verkar det kunna hända. Jag tog bara ett gravtest efter missfallet så vet inte hur det såg ut men det gav extremt svagt veckan innan äl, så antar att det var på noll när äl skedde.

    Vissa visar positivt i 8 veckor efter ett MF, men då verkar det bero på att rester av graviditeten finns kvar i kroppen eller liknande. Om du fortfarande visar positivt om en vecka så ta kontakt med vården och rådfråga tycker jag.
    Iof ganska svagt streck men hade förväntat mig att det inte skulle ge utslag alls faktiskt. Tycker mig se lite tecken på att Äl är på gång nu. Vi åker utomlands om en vecka drygt, så tänkte att det kunde vara skönt att inte fundera över ev ny graviditet då. Även fast man blir lite sugen hehe. Vad man velar.. känner så igen mig i det du skrev i ett annat inlägg här, att april var våran månad och att det är perfekt. Hakat upp mig på att det inte blir just den perioden nu av nån konstig anledning.

    Jag började få lite mörka flytningar som efter några dagar övergick i mer rött. Var inte så orolig då jag blödde en del i min förra graviditet. Men oron finns ju ändå där så åkte in och kollade en fredag för att veta inför helgen. Var då i v12 men de tror det hade avstannat i v7-8. Fick med cytotec hem som jag aldrig tog. Det drog igång på helgen av sig självt lördagen och söndagen var som en mini förlossning hemma. Allt kom ut. Åkte på kontroll tisdagen, hade då fått feber och misstänkt infektion. Så blev dubbel antibiotikakur. Allt hade iaf kommit så slapp skrapning mm, känns ändå skönt att kroppen klarade det själv. Tyckte dock inte vården förberedde mig på vad som väntade, hoppas slippa uppleva det igen då den fysiska biten var jobbigare än jag förstod det skulle vara.
  • Eureka
    MissJibs skrev 2018-10-20 10:02:43 följande:

    Jag vet snart inte va jag ska ta mig till... 4 månader o 3 missfall... Jag fattar inte va jag gör för fel... Första grav gick vi till vecka 12 o nu de senaste har jag precis bara hunnit se + på stickan så här jag sen börjat blöda. Jag vet inte va jag ska göra o uppgivenheten som jag känner.


    Kram till dig! Får du någon hjälp från vården med utredning? Förstår din uppgivenhet!
  • Eureka
    Jojjans skrev 2018-10-20 10:56:06 följande:
    För mig skötte kroppen allt själv, men när jag haft värkar i typ ett dygn åkte vi in till gynakuten och där upptäcktes också infektion så jag fick cytotec för att snabba på allt. Men jag avskyr cytotec det var det värsta jag varit med om både fysiskt och psykiskt. Och som du säger var det verkligen som en miniförlossning. Barnet var så pass stort att huvudet kom ut på en värk, och kroppen på nästa. Skönt att jag slapp göra det hemma som dig.

    Men trots hur allt hände var jag tacksam att kroppen var med på vad som hände och att allt kom ut som det skulle. Slapp också skrapning. Har ändå fått en ny tilltro till kroppen efter det (kände motsatsen först pga att kroppen inte klarade att hålla kvar graviditeten).

    Om dina tester bara visar svagt så kommer äl säkert komma igång snart, det tror jag!
    Fy vad jobbigt! Mitt var inte lika stort men märktes ju att det kom ut.. Glad att jag slapp ta cytotec! Som tur är klarade min kropp av att stöta ut det själv. Helt fantastisk är kroppen som gör det den ska. Även om man är besviken att det gick som det gick..

    Ska i alla fall avnjuta räkor och vitt vin ikväll. Käkar massa Parmaskinka också. Vem vet när det blir uppehåll igen, bäst att njuta av det även om man hellre fortfarande hade varit gravid. Känns konstigt att dricka vin, typ som att jag gör något fel. Men det lossnar väl :)
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt