• Fröken W

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Åh det här känns som en tråd för mig! Fick ett positivt grav.test för en dryg vecka sedan, hann vara glad i en vecka innan jag började blöda och få mensvärk. Jag antar att det var missfall, det är det jag ställt mig in på åtminstone. Är det inte galet att man ska behöva vänta två veckor, alt. bekosta privat ultraljud själv?!

    Jaja, bara att hoppas att nästa ägglossning sker snart så vi kan försöka igen. Hur var det för er? Har ni kört ny graviditet direkt efter mf? Hur länge blödde ni? Hur lång tid dröjde det innan nästa ägglossning?

  • Fröken W
    Carolina92 skrev 2018-10-22 19:33:57 följande:

    Åh vad tråkigt med missfallet..

    Jag fick ett missfall som påbörjades 11/10 och har blödit från dess till nu, men nu känner jag att det är påväg att sluta. Det verkar som de flesta( enligt Barnmorskan) får ny ägglossning ca 2-3 veckor efter missfall men kan ju såklart variera.

    Dom rekomenderar ju att vänta en mens innan man försöker, men det är ju mest för att återhämta sig paykiskt så om kroppen känns ok kommer vi börja försöka tidigare då jag är känner mig redo..

    Jag är i lite samma sits som dig bara väntar på att få börja försöka på nytt!

    Hoppas du kan bli gravid snart igen du med! Kram


    Hoppas att ägglossningen inträffar snart för oss båda. Jag har oregelbunden mens med långa cykler så det vore toppen ifall äl kunde komma om 2-3 veckor! Håller tummarna för det.
  • Fröken W
    LillaLuna skrev 2018-10-22 19:35:40 följande:

    Åh, beklagar det förmodade missfallet; det är hemskt och man känner sig så ensam <3 fick MF konstaterat direkt på gynakuten, så behövde aldrig undra iaf...

    Jag har haft varierande svårt att få till pluset, första gången dröjde det 8 månader, ytterligare 6 mån för andra, men faktiskt bara 3 mån för det här tredje. Jag har aldrig tagit uppehåll; eftersom det tar sån tid så har jag inte riktigt sett poängen? Kommer ju ändå inte gå på första, så why wait?

    Jag blödde i ungefär 10 dagar efter MF, men då hade jag småblött sen en vecka innan bim (5 veckor totalt), så lite oklart med från när jag ska räkna...! ÄL inträffade sen som på cd18 (om MF är cd1); bara 3-4 dagar senare än normalt med andra ord!


    Ja, jag kände mig väldigt ledsen och ensam under helgen när det drog igång och jag kände på mig vad som hände. Men nu är jag mest arg. Vill bara sluta blöda så vi kan börja försöka igen.

    Det verkar finnas nåt rykte om att man bör vänta en mens innan man försöker igen så kroppen får återhämta sig. Jag frågade barnmorskan som jag pratade med idag och hon sa att om man mådde bra så var det bara att försöka igen.

    Jobbigt att det tagit ett tag att få till de två första graviditeterna. Jag har faktiskt haft turen att bli gravid på första försöket båda gångerna som jag varit gravid. Håller tummarna för att det ska fortsätta gå enkelt.
  • Fröken W
    Carolina92 skrev 2018-10-22 21:30:53 följande:

    Absolut vi får hoppas på det, berätta gärna hur det går sen!

    Jag har nu beställt ÄL test, mest för att ha lite koll på när den sätter igång nu efter missfallet, annars är det inget jag kommer göra sen tror jag! :)

    Håller hoppet uppe om att det ska fungera nästa gång!


    Ska också klicka hem lite äl-test, och grav.test när jag ändå är igång. Jag har använt äl-test inför mina båda graviditeter, mest pga den oregelbundna mensen. Så det blir nog till att fortsätta testa tills jag blir gravid igen.

    Har du barn sedan innan? Hade ni försökt länge innan ni blev gravida?
  • Fröken W
    Carolina92 skrev 2018-10-22 21:46:31 följande:

    Ja det låter bra, är ju ett bra hjälpmedel så man har en aning om när det är störst chans att lyckas :)

    Jag har inga barn sen innan så man är väldigt förväntansfull och hoppas verkligen att det går vägen snart, ända jag ser just nu är bilder på folk som är gravida och små bebisar..

    Efter jag slutade med p-piller fick jag mens två gånger sen på tredje försöket vart jag gravid.

    Hur var det för dig? Har du barn sen innan?


    Ja, jag känner igen det där. Överallt är det gravidmagar eller bebisar.

    Jag har ett barn som hunnit bli 2 år nu. Hon blev till på första försöket men jag var fram till rutinultraljudet inställd på missfall.

    Den senaste graviditeten blev också till på första försöket och nu var jag lugn och tänkte att det skulle gå vägen och var superglad. Men det fick jag ju äta upp... Så jag bara hoppas att jag slutar blöda snart, får ägglossning under november och att det går lätt att bli gravid igen.
  • Fröken W
    Dancefreak skrev 2018-11-07 20:00:43 följande:

    Hej. Jag fick missfall för ungefär en vecka sen. Va då i vecka 10 och trodde allt flöt på som det skulle. Hade inte haft särskilt mycket illamående utan va hungrigare än vanligt, ömma bröst och metallsmak i munnen till och från.

    Hade även börjat få hemska humörsvängningar som gjorde att jag antingen ville krypa ihop i ett hörn och gråta eller bita huvudet av folk så fort de va i närheten.

    På söndag kväll började jag blöda lite smått och det va som att allt rasade. Jag bara grät och grät.

    Började googla på det och läste att det va ju många som blöder lite under graviditeten och trots det inte haft några problem med bebisen.

    Det lugnade mig tillfälligt. Jag ringde BM på måndagen och de sa att jag inte behövde oroa mig och att jag och sambon skulle komma på inskrivningen som va dagen efter.

    Väl på inskrivningen bad jag om att få göra ett vul och hon rekommenderade att om vi nu va så oroliga skulle vi åka till gynakuten så skulle de hjälpa oss med ultraljud.

    Vi åkte direkt efter mötet och fick komma in ganska snabbt. Det konstaterades att jag va gravid men på skärmen fanns ingen bebis...

    Min kropp hade tydligen fortsatt va gravid trots att fostersäcken va tom.

    All ork gick ur mig och vi grät när vi kom hem. Sen va det som att känslorna stängde av för jag hade inga kvar. Jag hade gråtit och haft sån panik i vad som kändes som en evighet.

    På onsdagen började jag blöda ut allt. Jag va hemma från jobbet hela veckan. Jag hade inte klarat av att gå runt och försöka va trevlig på jobbet samtidigt som jag blöder ut det som jag hade trott va vårt lilla älskade knyte.

    Det kommer ta ett tag att komma över sorgen men sakta men säkert börjar jag bli mig själv igen.

    Jag längtar ju otroligt mycket efter barn och vill försöka igen men är orolig att det ska bli likadant.

    Ursäkta att det blev så långt.

    Kram på er


    Jag beklagar missfallet! Jag drabbades själv för snart 3 veckor sedan. Dock var jag bara omkring vecka 6, så jag förstår att det måste vara ännu tuffare att gå igenom det i vecka 10. Var det din första graviditet?
  • Fröken W
    Dancefreak skrev 2018-11-07 21:13:17 följande:

    Tråkigt att höra. Beklagar missfallet.

    Hur känns det nu för dig? Jobbigt oavsett när det händer <3

    Jo precis, det va min första graviditet.


    Det känns helt ok, men jag tänker ofta på det. Men mest vill jag bli gravid på nytt igen, helst nu.
  • Fröken W

    Vad tror ni om det här ägglossningstestet? Är det positivt? Missfall för ca 3 veckor sedan (i grav.vecka 5-6). Gjorde ett grav.test idag som man ev. kunde ana två streck på om man tittade supernoga.

    Kan det finnas kvar så mycket hcg i kroppen så det ger stark utslag på ägglossningstest?

  • Fröken W

    Hur går det för er? Jag fick ett tidigt missfall, runt vecka 6, i början av oktober. Jag blödde ut allt, fick mens och har testat med äl-stickor. Men inget positivt än :( Jag trodde att det skulle bli positivt den här veckan, fick svagt utslag i helgen, lika svagt i måndags och idag är det svagare, nästan blankt. När fick ni äl igen efter missfall?

  • Fröken W

    Usch nu känns det trögt. Jag skrev i tråden för någon månad sedan. Jag drabbades av tidigt missfall i början av oktober. Fick vanlig mens i november, testat med ägglossningstest som jag aldrig fick positivt resultat på i december, inne på dag 39-40 idag. Negativt grav.test och inga symtom på mens. Jag har haft långa cykler tidigare också, 34-35 dagar. Vad händer? Någon som orkar dela sina tankar och erfarenheter med mig? :(

  • Fröken W
    Carolina92 skrev 2019-01-06 00:07:18 följande:

    Du och jag verkar vara i typ exakt samma sits, fick mf i v.7 oktober sen kom mensen igång efter några veckor, fick sedan mens en gång till men nu har det gått 40 dagar sen sist men ändå negativt test.. verkar som äl uteblivit eller så kanske man är stressad.. mår inte bra av detta iallafall


    Fick min mens för några dagar sedan, dag 48. Ska testa med äl-test när mensen är över. Hoppas verkligen på att det ska gå bra denna månad, annars pausar vi nog i två månader och börjar försöka i april igen.
  • Fröken W
    Carolina92 skrev 2019-01-06 10:49:48 följande:

    Jag fick min också nu under natten, skönt så man bara kan börja om på nytt!


    Ja, precis så känner jag med! Hoppas så att det går vägen den här gången. Har även börjat med rosenrot och hoppas att det ska göra cykeln lite kortare, det verkar ju funkat för några.
  • Fröken W
    Carolina92 skrev 2019-01-07 11:16:38 följande:

    Ja verkligen, vi får hålla tummarna!

    Ska försöka hålla koll på ÄL men tycker aldrig jag får utslag, men eftersom man vaft gravid en gång(mf) så bör man ju ha det nån gång..

    har också övervägt rosenrot, skadar uu inte att pröva!


    Jag har mens nu men tänkte börja testa med äl-stickor om nån vecka. Men vi ska nog också försöka ha sex oftare också denna månad så hoppas jag att det funkar :)
  • Fröken W

    Hej på er!

    Var ett tag sedan jag var inne här nu. Hoppas att det går bra för alla.

    Igår plussade jag efter tidigt missfall i oktober. Innan plusset och även hela dagen igår så har brösten varit ömma. Men idag känns det inte alls lika mycket, anstränger jag mig så ömmar de liiiiite. Precis så här var det vid missfallet också, men jag hoppas ju såklart att det inte hänger ihop och att det här är nåt annat.

    Någon som har varit med om samma? Hur gick det för er?

Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt