• Jojjans

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Eureka skrev 2018-11-04 13:06:15 följande:

    Hej! Hur går det för dig? Jag hade förmodligen ÄL när jag misstänkte då jag precis fått första mensen efter missfallet, 32 dagar efter. Trodde kanske det skulle ta längre tid. Så nu är frågan om jag ska våga testa vid nästa ÄL igen.

    Hur går det för er andra?


    Hej! Det går väl bra under förutsättningarna. Får plats med annat än bara graviditetstänk och sorg i huvudet. Vi väntade ju tills jag hunnit få mens en gång, och har efter det försökt en gång. Hade äl 26/10, och bim på torsdag den 8/11. Testade idag men ingenting. Men har inga som helst symptom så tvivlar på att det blev något.

    När har du äl/bim? Hur känns allt nu?
  • Jojjans
    Eureka skrev 2018-11-04 18:00:16 följande:

    Men spännande ändå du kan ju absolut fortfarande plussa! Håller tummarna. Ingen aning om när jag ska förvänta mig ÄL och BIM igen. Enligt P Tracker så är ÄL beräknad 20:e men har rätt oregelbunden cykel. Om du inte plussar nu kanske vi ligger hyfsat i fas. Men håller tummarna för plus! Jag har också lyckats fokusera på lite annat och haft semester. Så känner mig lite bättre. Ätit sjukt mycket mögelost och druckit vin haha! Kanske vågar prova igen denna omgången :)


    Ja jag kan ju plussa i teorin... men har vid en tidigare graviditet plussat på bim-3 (eftermiddagsurin) så tyckte att det borde ha synts nånting idag isåfall (bim-4, morgonurin). Men som du säger, det är ju inte helt kört. Är nog rädd att bli besviken så ställer in mig på det värsta. Känner framförallt ingenting alls i mina bröst, något jag gjort alltid tidigt (har 3 aborter och 1 missfall i bagaget).

    Så skönt att vi lyckats hitta fördelarna i den här rätt deppiga situationen. Jag äter också mycket gravidförbjudna ostar och goda öl+vin.

    Jaa då borde vi hamna i fas! Jag har nästa äl den 23e ifall det inte blir något nu. Hade du oregelbunden cykel innan missfallet? Hur lång brukar cykeln vara som längst/kortast? Började mensen idag?
  • Jojjans
    Lestina skrev 2018-11-05 12:36:34 följande:

    Mensen är två dagar sen, men efter 3 missfall vågar jag inte testa mig... såååå nervös!


    Åå förstår att det är läskigt. Har alla missfall varit i samma vecka?
  • Jojjans
    Eureka skrev 2018-11-05 13:21:41 följande:

    Förstår hur du tänker! Lika bra att ställa sig in på det och annars bli positivt överraskad. Mensen började i fredags så den är snart över. Förr så var den väldigt oregelbunden. Nu hann jag bara få mens två ggr och det va 26 dagar respektive 32 tror jag så det var ju helt ok. Kanske har stabiliserat sig efter alla år med p-medel. Så får hålla koll på symptom för ÄL helt enkelt. Har aldrig testat ÄL-test. Kör du med det?

    Eller hur! Lika bra att njuta av det goda när det ändå är som det är. Känns som en bra inställning.


    Jag känner av äl väldigt tydligt och haft regelbunden mens, men började tempa i våras för att bekräfta att jag kände rätt. Och nu efter missfallet har jag även använt äl-tester eftersom jag inte visste när äl skulle komma tillbaka. Har haft massa kvar så använde dom den här månaden med.

    Äl-tester, min egen molvärk och temp gör att jag kan pricka in och veta rätt exakt när äl skett, vilket jag tycker är skönt för att kunna ha koll.

    Har helt slutat hoppas på graviditet nu, så det är inte önskesymptom, men tycker att jag idag haft en del molvärk idag. Är liksom inte att jag går och känner efter längre, utan att det plötsligt slår mig att det är NÅT som känns. Svårt att hoppas lagom.

    Ok men med mens i fredags kan väl äl komma tidigast på onsdag nästa vecka kanske? Ska du prova äl-test?
  • Jojjans
    Lestina skrev 2018-11-05 13:15:13 följande:

    Ja, nästan i alla fall. Väldigt nära varandra i vecka.


    Har du isåfall fått någon utredning? Var alla tidiga?
  • Jojjans
    Lestina skrev 2018-11-05 16:41:39 följande:

    Alla va tidiga, har varit på gyn och en utredning kommer sättas igång i januari om jag inte blivit gravid tills dess


    Vad stressande att du inte fått någon anledning till dina upprepade missfall. Förstår att du är rädd att bli gravid igen. Men om mensen är sent så är det ju stor chans att du är gravid. Känns det läskigt att våga vara glad för det ifall du skulle få missfall igen?
  • Jojjans
    Lestina skrev 2018-11-05 17:19:48 följande:

    Det är ju det, vill så gärna men vågar inte hoppas, ska ta ett test i morgon.. tänker att jag vill ju veta och vill ju kunna vara glad om det skulle vara så att jag är gravid


    Ja såklart ska du det. Det är ok att vara både glad och rädd på samma gång...
  • Jojjans
    Lestina skrev 2018-11-06 13:39:02 följande:

    Testade och jag är gravid :) nu ska jag försöka njuta och låta mig själv vara glad! Tack!


    Åå grattis! Hoppas så mycket för dig att du ska få behålla graviditeten denna gång <3
  • Jojjans
    Eureka skrev 2018-11-06 21:24:40 följande:

    Spännande med lite känningar ändå! När ska du våga testa igen? Eller ska du vänta in mensen? Det här med att vänta alltså..

    Jag tror jag hoppar ÄL test och försöker hålla koll på symptomen. Min partner är borta mycket på veckorna så får ändå passa på när han är hemma. Har kikat lite på clearblues ÄL test annars. Vilka kör du med? Hinner ju fundera några dagar :)


    Jag har kört med billiga rfsu-stickor. Är ju svårt att läsa av om man bara tar en och ska utröna om det är starkt nog eller ej, men lägger man alla dagars test på rad så har jag tyckt att det blivit tydligt. Jag har regelbunden cykel och vet ungefär när äl kommer. Känner av det som ömhet och tempar också sen två månader tillbaka. Men jag brukar ha smärta i upp till tre dagar runt äl så ville liksom slå fast exakt när den sker i min cykel, sen kanske jag slutar.

    Här nedanför är mina två senaste cykler. Testen är inte positiva enligt tillverkaren, men min LH-toppar verkar inte så starka. Men jag vet tack vare tempning att äl skett tidigast dagen efter i båda fallen.

  • Jojjans
    Eureka skrev 2018-11-07 22:00:42 följande:

    Lite kul ändå med tester, men de kan göra en lite galen också haha. Har du vågat ta något mer gravtest?


    Nej behövde inte ta något mer, mensen kom inatt/tidigt imorse...
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt