• Jojjans

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Anonym (:() skrev 2018-11-08 17:11:06 följande:

    Beklagar missfallet! Jag fick missfall i augusti, då i vecka 18 efter en kraftig infektion i fostervattnet. Det är bland det värsta jag varit med om, och jag är fortfarande hemma och är sjukskriven. Du kommer vara ledsen ett tag men det blir bättre, men längtan blir ännu större när man väl varit gravid, såklart!

    Mitt enda tips till dig när det är dags för er försöka igen, är att inte stressa upp dig och börja testa en massa i onödan.

    Det gjorde jag och det har bara fått mig att må ännu sämre.

    Jag vet att det är otroligt svårt att låta bli, när man så gärna vill.

    Det är otroligt tufft med missfall, så låt dig själv sörja och vara ledsen. Man behöver det för att kunna gå vidare, så är det iallafall för mig.

    Stor kram!!


    Hej anonym, jag är hemskt ledsen att höra vad du gått igenom! Jag fick själv ett missfall pga infektion i vecka 16 i början av september. Om du vill prata så skriv gärna privat. Även om jag inte önskar att det hänt någon annan så känns det så mycket lättare när man pratar med andra som gått igenom samma sak <3
  • Jojjans
    Fröken W skrev 2018-11-08 19:13:15 följande:

    Vad tror ni om det här ägglossningstestet? Är det positivt? Missfall för ca 3 veckor sedan (i grav.vecka 5-6). Gjorde ett grav.test idag som man ev. kunde ana två streck på om man tittade supernoga.

    Kan det finnas kvar så mycket hcg i kroppen så det ger stark utslag på ägglossningstest?


    Om du bara fick väldigt svagt på gravtest så tycker jag det låter rimligt att din äl redan är på gång! Kolla imorgon igen om det blir starkare eller svagare. Har ni tänkt försöka nu direkt eller vänta en mens?
  • Jojjans
    Eureka skrev 2018-11-08 19:50:43 följande:

    Men skit också.. Hur känns det? Om du testar denna månaden igen så kan vi följas åt till BIM ju :)


    Usch, jag vet inte. Var typ inställd på att det inte skulle gå. Önskar att jag skulle ha försökt direkt efter missfallet istället för att vänta en mens. Men ja, nu får vi följas åt! När kom din mens? Och när är nästa bim?
  • Jojjans
    vinterbebis12 skrev 2018-11-08 22:12:27 följande:

    Beklagar verkligen era missfall. Här är en till som haft infektion och förlorade en graviditet i slutet av v12 för ett år sedan. Nu är jag äntligen gravid igen men tänker fortfarande på den lilla lilla flickan som jag förlorade. Min infektion, orsakade av E-coli, spred sig till blodet så det blev en sk septisk abort. Var det samma för er? Kram


    Ledsen att höra detta <3

    Hur bekräftades det att det var e-coli?

    För mig fick vi aldrig bekräftat vilken infektion det var, bara att moderkakan var infekterad. Allt började med en för tidig vattenavgång och några dagar senare fick jag hög feber så det troliga förloppet är att bakterier kommit upp i livmodern och fått hinnorna att brista, och sen spridit sig via moderkakan till mig. Hela min historia finns längre upp i tråden (om du väljer att visa endast mina inlägg).
  • Jojjans
    Eureka skrev 2018-11-08 21:10:33 följande:

    Någonstans mellan 27/11 och 5/12 borde BIM bli. Lite oklart fick mensen i fredags och den är slut nu iaf. Förstår att det känns tråkigt.. Allt tar ju sån tid också! När blir din nästa BIM?


    Spännande! Hur lång cykel brukar du ha? Jag fick som sagt mensen igår men har alltid 28-29 dagars cykel så tror bim blir 6/12. Nästa äl 23/11...
  • Jojjans
    Eureka skrev 2018-11-09 09:47:32 följande:

    Allt mellan 26-35 dagar så det blir spännande haha. Vi ligger rätt lika iaf!


    Ja det blir fint! Hoppas på aug eller september för mig. Sensommar/tidig höst är min absoluta favoritårstid...
  • Jojjans
    Anonym (Worrier) skrev 2018-11-10 10:44:14 följande:

    Vet inte om jag passar in i denna tråden eller inte med tanke på att jag är gravid igen men testar. Jag har haft 3 missfall sen sommaren förra året. Allihop i v.5-6 och jag är nu precis i början av v.5... Är sååå orolig och nervös. Går runt på helspänn och blir livrädd så fort jag känner av något som jag kände innan missfallen. Huvudvärk till exempel. Har varje gång känt huvudvärk dagen innan jag börjat blöda. Nu har jag haft lätt huvudvärk i flera dagar, idag är den grövre... Men har även ont i nacken så vet inte om det är det som strålar upp i huvudet också eller inte. Vill slappna av och njuta av graviditeten men det går inte så bra. 


    Förstår verkligen att oron finns där såklart. Har du fått någon hjälp/utredning och förklaring på vad det är som går fel nu när du haft så många missfall i rad? Håller tummarna för dig!
  • Jojjans
    Anonym (Worrier) skrev 2018-11-10 11:13:49 följande:

    Tack. Nej har inte fått någon förklaring. Läkaren vet inte heller utan allt ser bra ut... Det är så ledsamt och frustrerande att inte ens få veta varför det hänt. Missfall förstör så mycket. Det är inte bara för jävligt när det händer utan det påverkar ju en framöver också. Kan ju inte ens glädjas på riktigt när jag väl blir gravid igen utan oron finns alltid där. Har så svårt att se att det någonsin kommer gå hela vägen.


    Men det känns ju konstigt att ni inte kan få mer hjälp än så :( måste ju varit att något gått fel i celldelningen, kanske kromosomfel på något vis, det borde dom ju kunna kolla upp. Så tungt det måste vara för dig att bara vänta nu och hoppas att det går vägen... lyckas du koppla bort tankarna och göra annat så tiden inte får lika långsamt?
  • Jojjans
    Anonym (Worrier) skrev 2018-11-10 11:27:25 följande:

    Något fel har det ju definitivt varit, det är det alltid. Men de har inte kunnat se något. Har testat blodförtunnande, kortison, extra mycket progesteron osv. men inget har hjälpt. 

    Försöker fokusera på annat men tankarna kommer oavsett vad jag gör, särskilt nu när jag har huvudvärken. Känns som det är kört bara för det. Huvudvärk har verkligen varit ett säkert tecken på att det varit kört för min del alla andra gånger.


    Jag förstår att du blir oroad av huvudvärken.. men tänker att det också kan vara tvärt om? Huvudvärk hade jag till och från hela tiden under graviditeten (fick missfall i vecka 16, men det berodde inte på fel på barnet utan infektion i moderkakan). Kanske kan det vara lättare om du tänker på huvudvärken som ett graviditetssymptom, inte ett missfallssymptom?
  • Jojjans
    Anonym (Worrier) skrev 2018-11-10 12:02:42 följande:

    Självklart är det så man bör tänka. Man kan ju ha huvudvärk som gravidsymtom. Det är bara så svårt när det varit ett så tydligt missfallstecken för mig innan. Det har varit huvudvärk och sen 1-2 dagar senare börjat blöda. Varje gång samma. Får så vid mens också. Igår mådde jag illa och kände lite lätt molvärk det har jag inte känt något av alls idag heller. Men man blir ju inte helt rationell när man är så nervös hela tiden. 

    Beklagar verkligen ditt missfall. Det måste ha varit fruktansvärt.


    Jag förstår verkligen att det känns svårt just nu. Vilket är det längsta du har behållit en graviditet? Och vilken dag är du på precis nu?
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt