• Jojjans

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Miccim skrev 2018-12-20 09:03:57 följande:

    Ja valet att inte försöka alls går ju ifrån det man önskar helt. Man kan ju inte annat än att hoppas på att det går vägen nästa gång.

    Jag har nog gjort så att jag har tänkt att det värsta ska hända ungefär. Jag har utgått ifrån att det inte kommer gå vägen denna gång heller, allt för att försöka skapa distans. Jag har varit livrädd att jag ska tillhöra den lilla procent som får upprepade missfall, och därför varit ganska övertygad om att det skulle hända igen.

    Har ultraljud imorgon så får ju se då om den lever fortfarande.

    Det är svårt. Jag har till exempel inte berättat för någon att jag är gravid idag, och är i vecka 15. Jag skulle lätt kunna vänta längre eftersom det inte känns verkligt ännu. Utan kuratorn hade det nog inte funkat för mig, det var viktigare än vad jag trodde att prata om det, lyfta på ventilen. Alla möjliga ologiska tankar och känslor kan ju dyka upp när man bär på det själv.

    Jag hoppas det går bra för er framöver och att ni får en fullgången graviditet.


    Vi berättade inte för någon innan vecka 14 förra gången, just av de anledningar du beskriver. Vi ville få positivt på KUB och se att allt gick bra först.

    Jag pratar väldigt mycket med min sambo om allt, och vissa vänner men också mycket på FL. här vet man att folk verkligen förstår och kan relatera vilket känns viktigt för mig. Men när jag sjunker såhär lågt tror jag att jag skulle behöva prata med någon professionellt.

    Lycka till på ultraljudet imorgon! Jag hoppas allt ser perfekt ut <3
  • Jojjans
    vinterbebis12 skrev 2018-12-20 23:34:55 följande:

    Jag vet inte om jag redan skrivit till dig Jojjans men jag har också förlorat en graviditet pga infektion. Jag hade gått 12 fulla veckor och BF var i maj i år. Nu är jag äntligen gravid igen (vi gör IVF så inte helt lätt). Denna graviditet får jag lämna urinodling var 3-4e vecka. De säger att jag inte löper högre risk än någon annan att drabbas av infektion igen (och risken är minimal, vi har haft otrolig otur) Känns bra att de tar min oro på allvar och låter min få lite extrakoller. Vill skicka en kram. Jag har varit så ledsen för det som hände! Vi valde att begrava henne i en minneslund. Kommer alltid undra vem hon skulle blivit och har fortfarande svårt att acceptera hur det blev. Kommer nog bli lättare när bebisen i magen kommer.


    Hej <3 beklagar eran förlust! Vad snabbt ni måste ha blivit gravida igen? När förlorade ni eran dotter? Fick ni reda på vad det var för infektion?
  • Jojjans
    vinterbebis12 skrev 2018-12-23 09:01:28 följande:

    Vi förlorade henne i slutet av oktober 2017 och blev gravida i september 2018 så det kändes som en evighet (och tog flera IVF-försök). Det var e-coli, dvs tarmbakterier- det som orsakar urinvägsinfektion. Jag hade inga symptom eller missade dem pga att jag var extremt illamående. När jag väl kom in på gynakuten blev jag snabbt väldigt dålig och det visade sig då att infektionen spridit sig och utvecklats till en blodförgiftning.

    Hoppas ni får svar och snabbt blir gravida igen (om ni som vi vill försöka direkt). Stor kram


    Åå jag missuppfattade och trodde det var i oktober i år ni förlorade henne. Förstår att det varit tungt att det tog så lång tid innan ni blev gravida igen. Men vad skönt att ni fick reda på vad det var och hur ni ska kunna hålla koll på det! För oss kunde dom inte hitta orsaken till infektionen, dom såg bara att moderkakan var infekterad. Missfallet startade med en för tidig vattenavgång som dom tror var pga infektion, men infektionen kan också ha kommit pga vattenavgången.

    Jag hade uvi pga e-coli tidigare i graviditeten, men den behandlades så det borde inte vara den.
  • Jojjans
    Fröken W skrev 2018-12-27 09:08:14 följande:

    Usch nu känns det trögt. Jag skrev i tråden för någon månad sedan. Jag drabbades av tidigt missfall i början av oktober. Fick vanlig mens i november, testat med ägglossningstest som jag aldrig fick positivt resultat på i december, inne på dag 39-40 idag. Negativt grav.test och inga symtom på mens. Jag har haft långa cykler tidigare också, 34-35 dagar. Vad händer? Någon som orkar dela sina tankar och erfarenheter med mig? :(


    Jag har ingen erfarenhet av oregelbundna cykler, men det låter som att äl uteblivit. Äl kan rubbas av stress men också massa andra faktorer, och en anovulatorisk cykel brukar ge mindre pms-symptom och senare mens.
  • Jojjans
    Honsomlängtar skrev 2018-12-19 20:23:33 följande:

    Läste ditt inlägg också förut, så ledsen för eran skull med, 2019 får allt va vårat år käbner jag.

    Ja jag hoppas kroppen sköter de själv tills dess. Känns ändå jobbigt att behöva vänta nästan 3 veckor på tid.

    Men jobbar hela jul och nyår så har tankarna på annat iallafall, hur mår du? <3


    Hej, hur har allt gått för dig nu den 2a? Eller hann kroppen sköta det själv innan din bokade tid? Hur känns allt nu efteråt?
  • Jojjans
    Grodan86 skrev 2019-01-06 08:51:35 följande:

    Hej!

    Fick positiva "testa tidigt" BIM-5, fick positivt "Gravid 1-2 veckor" BIM-1, men fick idag (BIM+1) negativt "Inte gravid". Har testat tre olika test idag och alla är blanka :( Jag har inte haft någon blödning eller antydan till detta inte heller ont. Måste jag ha en blödning innan jag kan få igång min cykel igen? Vad gör jag om jag inte får någon? Hur länge ska man avvakta innan man ev. kontaktar vården? Har någon erfarenhet av detta och vill dela med sig? Vi vill så gärna börja försöka så fort som möjligt igen.

    Stort tack för hjälpen!!


    Hej, såg dig i bim-januaritråden och blir ledsen att din glädje blev så kortvarig.

    För att svara på dina frågor så kommer du behöva få en blödning innan äl kan komma igång igen. Men jag är rätt övertygad om att det kommer inom några dagar! Vid MA visar gravtest fortfarande positivt. Att dina är negativa är ett gott tecken på att kroppen själv förstår vad den ska göra. Avvakta några dagar, men har du inte börjat blöda inom en vecka så tycker jag att du ska kontakta vården.
  • Jojjans
    Grodan86 skrev 2019-01-06 10:11:27 följande:

    Tack, får va glad att jag inte hann gå längre iaf.

    Har haft ett tidigare missfall tidigare (vecka 7/8) och då blödde jag en massa, blev därför så förvånad när jag fick negativt idag i och med att jag inte haft några symptom på missfall denna gången, skulle egentligen bara kolla stegringen.

    Är det vanligt att blödningen kommer några dagar efter missfallet?


    Jag vet faktiskt inte. Jag hade ett sent missfall i september, vecka 16. Det startade med att vattnet fick och sen efter några dagar fick jag värkar.

    Nu i december fick jag tidigt missfall i 5+3, men hade inte alls haft koll på stegringen. Men samma dag som blödningen började var testet lika svagt som när jag plussade på äl+11. Två dagar efteråt var testet helt blankt.
  • Jojjans
    Jojjans skrev 2019-01-06 10:56:38 följande:

    Jag vet faktiskt inte. Jag hade ett sent missfall i september, vecka 16. Det startade med att vattnet fick och sen efter några dagar fick jag värkar.

    Nu i december fick jag tidigt missfall i 5+3, men hade inte alls haft koll på stegringen. Men samma dag som blödningen började var testet lika svagt som när jag plussade på äl+11. Två dagar efteråt var testet helt blankt.


    Just det, glömde skriva, med det sena missfallet blev testen negativa först efter 10 dagar. Men jag har uppfattat det som att det är väldigt olika. Att det hänger på hur snabbt kroppen förstår att den inte är gravid.
  • Jojjans
    Anonym (.) skrev 2019-01-06 10:58:15 följande:

    Hur lång tid har det tagit för er innan ni fick äl efter missfall?

    Barnmorskan sa att det bara var att börja försöka efter jag slutat blöda och flera jag pratat med som fått mf berättar att dom försökte igen någon vecka efter mf och poff så var dom gravida... Jag var på återbesök hos läkaren och gjorde ett vul efter mitt mf och allt såg jättebra ut så jag hade höga förhoppningar... Men nu sitter jag här och ägglossningen verkar verkligen inte vilja komma =( Fick dessutom veta idag att min syster är gravid... Jätteglad för henne självklart, men SÅ frustrerad över att det inte går för oss...  =(

    Kan man ha haft äl trots en temp som hoppar helt galet? Alltså, kan "hoppandet" maskera en tempökning eller är det "kört" iom att det är dippar också?


    Jag har haft turen att kroppen återställt sig väldigt snabbt. När jag fick ett sent missfall i vecka 16 kom äl på dag 23. Missfall nyligen i v 6 och då kom äl på dag 18. Så lite förskjutet än vanligt (brukar få äl på dag 16 en vanlig cykel). Men det verkar väldigt olika.

    Om du haft så hoppig temperatur så tror jag faktiskt inte att äl kommit igång än. Vilket datum fick du mf?
  • Jojjans
    Anonym (.) skrev 2019-01-06 11:21:31 följande:

    Ok =( Mf dag 2 i den här cykeln. Dom vita pluttarna är pga att jag tempat ca 45 min annorlunda än dom dagarna, vilket inte har spelat något roll tidigare cyklar och inte direkt påverkar "hoppigheten"..

    Jag har visserligen ganska lång cykel.. har varierat mellan 32-39 dagar tidigare månader så det kanske inte är kört än?


    Borde inte missfallsdagen räknas som dag 1? Precis som mensens första dag är dag 1?

    Jag tror att din äl kommer senare, och inte att den redan hänt. Då borde man kunna se en ökning även om det är hoppigt.

    Har du tagit gravtester efter missfallet så du vet när hcg gått ner?
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt