Inlägg från: möjligt |Visa alla inlägg
  • möjligt

    Ni som jobbar som barnmorskor

    Anonym (M) skrev 2018-04-12 18:10:58 följande:

    Men gud. Givetvis får man till en annan barnmorska. Det är varken tillåtet eller möjligt att göra alla kontroller på sig själv.


    När jag har gått till BM så har de allra flesta tillfällena handlat om prat, frågor, mäta magen, ta blodtryck och mäta protein i urin.

    Varför skulle de sakerna vara otillåtna att göra på sig själv?

    Sen är det väl bra att ha en BM som kan boka in RUL och liknande men det är ju inte som att det är onligatoriskt att gå till en BM överhuvudtaget
  • möjligt
    EpicNurse skrev 2018-04-13 20:20:24 följande:

    Man får göra vad man vill på sig själv men man kan inte journalaföra det. Man kan förmodligen lyckas boka in ultraljud till sig själv också. Men man får inte gå in i sin egen journal. Så vill man inte ha kontrollerna journaförda så kan man göra vad man vill men sig själv.

    Förstår bara inte varför någon ens undrar detta eftersom man sätter sig själv i skiten genom att själv vara ansvarig för kontrollerna om något skulle gå fel. Alla barnmorskor jag känner går till en annan barnmorska för det är så det funkar, givetvis.


    Jag argumenterar inte för att man BORDE göra det men fakta är att det är 100% valfritt att gå hos BM överhuvudtaget under sin graviditet. De flesta undersökningarna består också av mäta, väga, blodtryck etc och att de skulle vara OTILLÅTNA att utföra på sig själv är ju bara dumt.
Svar på tråden Ni som jobbar som barnmorskor