Inlägg från: FragaUgglan |Visa alla inlägg
  • FragaUgglan

    Hur jag ska ta mig ur arbetslösheten? Orkar snart inte mer

    Anonym (Maria) skrev 2018-04-19 06:11:05 följande:

    Jag vet precis hur du känner det och hur du har det, men ge inte upp. Jag arbetar själv inom kommunikation och för ett par år sedan såg det lika mörkt ut för mig som det gör för dig och jag mådde också riktigt dåligt av det.

    Min lösning ur problemet var att satsa på att frilansa under arbetslösheten för att få lite att sälja så att jag kunde säga att jag jobbat. Det ger oftast inte så mycket pengar i början, men man får lite att skriva i sitt cv och bara det visar att du är en person som vill och kan!

    Du kan hitta lite småjobb på Elance/UpWork (de har nyligen bytt namn). Det är internationellt, men sök bara på "Swedish". Vill de att du ska fakturera kan du använda Frilans Finans. Det har jag gjort flera gånger och de är seriösa. Sedan finns också en ny lovande portal som heter Content Central. Även om det inte blir sålt kan du skriva in det i ditt cv som arbetsprover och det är bra! Sök också på "frilans" som sökord på Platsbanken och se om någon behöver något litet jobb. Här får man vara beredd att tänka brett, men det kommer ofta upp ganska bra med saker.

    Slutligen kan du göra saker och sälja på spekulation på gammalt vis. Hör av dig till företag med specifika idéer (en reklambroschyr som du tycker skulle passa dem eller liknande) och se om de nappar.

    Kort sagt måste man tänka som en egenföretagare och att du är ditt varumärke. Varje liten pyttig sak du gör kan sedan skrivas i ditt cv. Kanske inte ensamt, men under en gemensam rubrik som "samarbetspartners inom frilans" där du listar så namnkunniga företag som möjligt.

    Lycka till!


    Håller med, och har gjort detta själv. Att prestera och lyckas som frilansare är något som hjälper självförtroendet. Det viktiga är att inte fokusera på hur mycket pengar man tjänar, utan snarare vilken erfarenhet som du får. Dessutom känns det mycket bättre på en intervju att säga tt man jobbar frilans, är att man är arbetslös. Prova på det!
Svar på tråden Hur jag ska ta mig ur arbetslösheten? Orkar snart inte mer