• LFF

    Till köttätare...

    Nej, inte ett dugg. Däremot så hade jag bett dig fara och flyga om du försökt "övertyga" mig med sånt BS och bilder. Har inget till övers för extremister.

    Varför är du tillsammans med en köttätare om du inte kan acceptera honom för den han är?

  • LFF
    Vik945 skrev 2018-04-23 15:51:54 följande:

    Okej, så om du kan se den skillnaden hur likställer du då grisen med moroten?
    Och när du skriver känner, vad menar du då?

    Okej. Ja, jag tolkade det som att du tror de flesta veganer är drabbade av "gullighetssjukan" och därför avfärdar argument från veganer vilket jag inser är en misstolkning.


    Den typen av veganer och vegetarianer som TS som tror att en bild på en kulting/lamm/kalv och orden "Hur kan du äta denna söta lilla gulliga varelse? Mår du inte dåligt när den här söta saken dödats för att du ska få mat?" har alla drabbats av "gullighetssjukan".

    Sen finns det en hel massa vettiga veganer och vegetarianer som har vettiga argument för att man bör iaf minska sitt köttätande.
  • LFF
    Nimzay skrev 2018-04-23 16:57:45 följande:

    Fast nu är det ju trots allt stor skillnad på en mygga/spindel/fluga och en till exempel en gris


    Varför då? Ett djur är ett djur. Och kan man inte med att det ena djuret dödas så kan man inte med att det andra djuret dödas. En gris dödas iaf för att bli mat. Att döda en spindel/mygga/fluga är ju definitivt onödigt, eller brukar ni använda dem till mat?
  • LFF
    Nimzay skrev 2018-04-23 17:30:53 följande:

    Men snälla, man kan inte jämföra en gris med en mygga. Är för övrigt väldigt försiktig med att döda insekter bara för att, är rädd om dem och vill helst inte alls råka döda dem och så. Äter kött, och håller självfallet med om att det är stor skillnad på att slakta djur för att de ska bli mat och att mosa insekter bara för att - det sistnämnda tycker jag bara är onödigt och taskigt. Men jag tycker samtidigt inte att man kan jämföra ett däggdjur med en insekt bara för att båda är djur, enligt mig blir det en helt konstig och överdriven jämförelse om man gör det.


    Varför är däggdjur "finare" än insekter?

    Tacka vet jag de som använder munskydd för att inte råka svälja insekter av misstag, de är iaf konsekventa i sitt tänk om att alla djur har rätt att leva.
  • LFF
    Nimzay skrev 2018-04-23 17:42:58 följande:

    Har jag påstått att däggdjur skulle vara finare än insekter? Det jag menar är att däggdjur exempelvis är mer mänskliga än insekter, avancerade varelser på ett annat sätt och så. Liksom, det är väl ganska uppenbart att det är stor skillnad på ett däggdjur och en insekt, herregud hur tänker folk...


    Bin, myror och humlor har ett större medvetande om tex gruppens mående och behov än egoismen människan. Varför anser du att de, liksom många andra insekter, inte är avancerade varelser?
  • LFF
    Anonym (Omnivor) skrev 2018-04-23 19:30:51 följande:

    Jag äter både kött och vegetariskt, köper läderkängor och ullkläder. Dvs kvalitet som håller länge och är bättre för miljön än de syntetiska materialen med skadliga kemikalier som ändå behöver slängas efter en säsong. Sen vill jag äta naturliga råvaror och inte kemiskt sammanställd quorn eller sojaprodukter som är gjorda för att efterlikna kött, eller för den delen korv och färdigköpta köttbullar heller. Jag äter det som är hälsosamt och det är knappast vegetariska köttsubstitut eller sojamjölk. Så ja, djuren som individer är mindre viktiga för mig än miljö och hållbarhet. Men veganer väljer ju sitt samvete före hälsa och miljö (både egen och andras), som ju är det större perspektivet.


    Nej, det om något är ju fasen helt idiotiskt! "Jag vill inte äta kött men jag äter gärna produkter som försöker likna kött i så hög grad som möjligt så jag kan äta min korv, mina köttbullar etc"
  • LFF

    På tal om hela gulligieringshysterin som så många veganer har. Jag älskar hästar (är tyvärr väldigt allergisk mot dem i levande form) och även fast jag älskar hästar så har jag just avnjutit en baguette med rökt hästkött på. Det är något av det bästa som finns (näst efter en välgrillad, blodig biff)!

  • LFF

    Hur ser ni vegetarianer och veganer på detta?

    www.aftonbladet.se/debatt/a/21lA6y/byta-kott-mot-gront-kan-vara-halsofarligt

    "Inte minsta fotnot finns om att den för oss människor giftiga tungmetallen kadmium finns i betydligt högre halter i vegetabiliskt kost.


     

    Kadmium finns naturligt i jorden i varierande mängd. Kadmium är inte giftigt för växterna, men för människan, och kan ge läckande njurar, benskörhet och enligt vissa studier även ha negativ effekter på reproduktionen och vara cancerframkallande.  "

  • LFF
    Anonym (Veganen) skrev 2018-04-24 11:51:54 följande:

    Finns inget roligare än att driva min man till vansinne när det gäller maten. Varje gång vi äter påpekar jag att det ligger ett dött djur på tallriken. Han hotar med att lämna mig om jag fortsätter, vilket jag inte har råd med. Jag är hemmafru och han tjänar väldigt bra...tyvärr..


    Synd att han inte gör verklighet av det hela.
Svar på tråden Till köttätare...