Inlägg från: Anonym (Innouthitodit) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Innouthitodit)

    Till köttätare...

    Aniiee skrev 2018-04-21 21:23:09 följande:

    Nej, jag får inte mer dåligt samvete av att äta en levande varelse än du får när du äter levande varelser. Varför skulle jag få det? Du får ju inte det. Eller det kanske du får?

    Och ja, jag likställer den (fd) levande grisen med den (fd) levande moroten här. Det har många gånger bevisats genom div forskningsprojekt att växter kommunicerar och känner, precis som djur gör.

    Dessutom vet jag att väldigt många veganer är drabbade av gullighetssjukan, så jag ger heller inte så mycket för deras argumentation av den aledningen.

    Välj gärna att vara vegan. Det lägger jag mig inte i. Men om du vill att andra ska göra samma sak så måste du välja andra metoder än att visa upp en bild och säga "gullig, va? varför äter du upp honom?"


    Du brukar ju verka smart? Hur kan du då säga att växter reagerar ?precis som djur?? Att hitta att signaler skickas är inte samna som att ha en riktig hjärna och utvecklat känslocenter. Kanske är dilemmat kring köttätning din akilleshäl? Jobba med dig själv på det här området och återfinn din rätt att ses som balanserad och smart ;)

    Som svar på TS:

    Ja, jag fick väldiga skuldkänslor av att ära kött som tillslut skapade äckelkänslor som gjorde det omöjligt att fortsätta. Kändes plötsligt surrealistiskt att sitta och tugga på döda varelser fast jag inte behöver det. Har ett gammalt husdjur sedan tiden före jag slutade äta kött så jag köper fortfarande köttprodukter till denna, det är mitt sista kvarvarande dåliga samvete, men har man tagit fan i båten så ror man ju honom i land.
  • Anonym (Innouthitodit)
    Anonym (Hmmm....) skrev 2018-04-24 11:13:53 följande:

    "Det finns fler organismer som är oväntat intelligenta. Anthony Trewavas, professor vid universitetet i Edinburgh, arbetar med intelligent beteende hos växter. Många växter har förmåga att väga in information från mängder av olika källor, innan de slutligen bestämmer sig för vart de ska sända sina skott eller rötter.""Det är fortfarande oklart vilka mekanismer som ligger bakom växternas intelligenta beteende. Men klart är att växter har effektiva metoder att känna av små förändringar i sin omgivning. De reagerar på ljus av olika våglängder, och känner av vilka mineraler som finns i jorden. Dessutom verkar de kunna lära sig och minnas, på samma sätt som slemsvamparna.

    - Varje cell har förmågor som liknar en enkel hjärna, det sker massor av kommunikation inuti celler. Till och med bakterier kan lära sig saker och minnas, om än mycket begränsat, säger Anthony Trewavas."

    www.dn.se/nyheter/vetenskap/svampar-ar-smartare-an-du-tror/


    ?Oväntat intelligenta? är fortfarande på en nivå som inte går att jämföra med djur och människor. Det är därför det är ointressant när det gäller diskussioner om mat. Men absolut intressant för de som är botaniskt intresserade, som jag.

    Denna typ av avsaknad av grundläggande förståelse är nog en av själva orsakerna till att människor tror det finns bra förklaringar till att äta kött. Kombinerat med dagens egosamhälle och oförmåga att erkänna när man tänkt fel och ifrågasätta gamla mönster.

    Jag väntar med spänning på Aniies svar, hon är den enda här som jag känner till, och som krossat min världsbild :/
  • Anonym (Innouthitodit)
    Vik945 skrev 2018-04-24 13:34:57 följande:

    Är inte alls bekymrad, låter väldigt löjligt. Är kvinnan med denna åsikt orolig över andra föroreningar kan man undra? Dioxiner exempelvis.

    Rökning bör man däremot undvika om man är orolig över kadmium. Men röker man är man nog i regel ganska obrydd över sin hälsa.

    Skaldjur/fisk samt organ-kött innehåller mest kadmium enligt informationen jag finner. Sen att bröd/vete exemplvis bidrar till större delen av kadmium från kosten beror väl på att vi konsumerar detta i större mängd?

    Kadmium i vegetabliska livsmedel verkar även ha mindre biotillgänglighet samt att en kost av mycket antioxidanter tycks skydda oss mot riskerna av kadmium.

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21534362

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22677056

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1550072

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17152224

    Även om en vegetarisk kost innehåller mer kadmium än en blandad kost så betyder det inte nödvändigtvis att värderna i kroppen skulle öka från en veg kost just pga faktorer som biotillgänglighet, skydd mot upptaget från fiber och fytat bland annat.

    I en undersökning lyckades man till och med sänka nivåerna av kadmium och kvicksilver i kroppen genom att äta en vegetarisk kost udner 3 månader. Tre år efter att dom slutat äta en vegetarisk kost kontrollerade man värderna igen och dom hade återgått till samma nivåer som innan den vegetariska kosten.

    Du har inga belägg för att det skulle vara hälsosammare att få i sig näringen från animaliska produkter än växtbaserade. Det kan möjligtvis vara tvärtom.

    Din åsikt baserad på dina egna tankegångar är irrelevant. Du kan äta hälsosamt både med bland kost och vegetarisk kost, där kanske du bör lämna det?


    POW bara! Rakt i nyllet på henom *high five*.

    Jag ska inte ta åt mig av äran personligen men det verkar inte vara för intet som man kom fram till att veggisar har högre intelligens än gemene man.
  • Anonym (Innouthitodit)
    Anonym (Köttoman) skrev 2018-04-24 18:00:57 följande:

    Hade slängt ut dig med huvudet före och grillat en spädgris för att fira!

    Ni militanta veganer är ju precis slut i huvudet.

    Försöker pracka på er sorgliga livsstil på gemene man.

    Vill du inte äta kött så låt bli. Stoppa i dig en morot och knip käften kärring!


    Blir man sådär aggressiv av kött?

    Kan se framför mig hur du biter huvudet av små kaniner och skrattar mellan tuggorna, tuffing där :)
  • Anonym (Innouthitodit)
    Anonym (Köttoman) skrev 2018-04-24 19:59:20 följande:

    Slaktar faktiskt mina kaniner, lamm, höns och en gång om året så slaktar jag gris.

    Odlar du egna grönsaker eller transporteras dom med lastbil från holland och spanien?


    Ja se där!

    Efter att jag en gång började äta grönsaker så växer det ogräs ur öronen på mig så jag slipper betala för min mat!

    Du vet väl annars att eko-odlat är bättre än närodlat om man bara kan välja det ena? Bäst är förstås att få tag på saker som är både ock.
  • Anonym (Innouthitodit)
    Anonym (Snout) skrev 2018-04-24 20:32:30 följande:

    Om alla slutade äta kor och grisar skulle de djuren bara finnas på zoo.

    Nej, jag tänker inte sluta äta kött bara för att du har dåligt samvete. Däremot väljer jag medvetet sk ekologiskt kött där djuren fått gå fria och behandlats humant ända upp till slakt. Betalar mer än gärna extra för det.

    Tycker inte direkt om griskött så det äter jag knappast alls ändå, förutom när någon lockar med bacon. Det är det enda som går att äta på en gris men inget jag orkar stå och göra eftersom det blir så flottigt och skitigt överallt för några få skivor. Kotletter och sånt är inte gott.

    Kyckling och ägg är prima mat, dvs om det är humant. Ingen kyckling, inga ägg från instängda Hitlerfabriker. Om alla krävde ekologiskt kött skulle ju alla djur slippa lida.

    Att vara vegan är inte hälsosamt för kroppen i långa loppet.


    Du beskriver en utopi med (sönderavlade) grisar och kor bara på zoo! Helst skulle de få dö ut naturligt, dvs ej få avlas vidare på. Fast det är inte ens sant att de endast skulle finnas på zoo eftersom det finns vilda grisar på flera platser och kor som är tillräckligt lika ur-kor för att de skulle kunna gå fria om man nu sätter värde i det. Dessutom är jag fullkomligt övertygad om att några skulle ha tam boskap för andra ändamål än köttet.

    Djur behandlas föresten inte humant någonstans, bortsett från vissa sällskapshundar då.
  • Anonym (Innouthitodit)
    nihka skrev 2018-04-24 21:07:19 följande:

    Något många inte tänker på är hur många gånger extra man måste köra över samma markbit vid ekologisk odling. Dieselutsläpp är inte medräknat i miljökostnaden vid ekologisk odling så jämförelser är inte rättvisande.


    Precis. Det är därför det som är eko-odlat utomlands ofta är bättre för miljön, de använder oftare gammaldags metoder på fälten. Även om köttkonsumtionen i sig är största boven.
  • Anonym (Innouthitodit)
    sextiotalist skrev 2018-04-25 13:47:31 följande:

    Man får gärna diskutera, men diskutera innebär inte att man ensidigt propagera för sin åsikt.

    Som du märker i tråden så är vi flera som inte ser det omoraliska att äta kött (att det sedan finns mycket som kan förändras för att djuren ska få det bra är nog de flesta eniga om). Som jag skrivit innan, det finns bytesdjur och de frilevande bytesdjuren har nog mer stress i sitt liv än en kossa som har en bra miljö. Ett bytesdjur måste se allt som en fiende och alltid vara på sin vakt och de svaga faller undan, rovdjur, sjukdomar eller svält.

    Vi är skapta för blandkost, vi behöver det animaliska proteinet och de spårämnen som följer med för att vår kropp ska fungera optimalt.

    Personligen så är vegankost helt uteslutet, då jag inte tål det som innehåller mycket protein (baljväxter). Jag vräker inte i mig kött och köper endast svenskt kött (där den gården där djuret är uppvuxet finns registrerat)


    Vad gör du i detta inlägg om inte just propagerar för din sak och samtidigt anser att de som inte äter kött borde vara tystare? Jag vet att du har ett kapital av klokhet, använd det även när det gäller detta.
  • Anonym (Innouthitodit)
    sextiotalist skrev 2018-04-25 15:33:41 följande:

    Det jag säger är att vi biologiskt är allätare och att det är svårt att få i sig allt från kosten om man är vegan, det är fakta. Men det är i den här tråden, jag skulle aldrig ta upp det med en vegan, utan hoppas på att personen vet vad han/hon håller på med och tar beslut efter det.

    Och jag menar det, jag skulle aldrig, såvida inte personen verkligen verkar fara illa av det, diskutera kostvalet.

    Jag har flera veganer i min bekantskapskrets och vi kan möjligtvis diskutera recept men aldrig varandras kostval


    Fortfarande försöker du ju knäppa folk på näsan och anklagar andra för just det. Varför gör du det på internet om inte i verkligheten? Varför dubbla måttstockar och ohållbart resonemang?

    De flesta som avstår rött kött är inte veganer utan har sina egna preferenser och du kan väl ändå inte påstå att det är några som helst svårigheter att få i sig det man behöver i ett land som Sverige? Jag har som sagt svårt att se dina inlägg som något annat än propagerande och försök till smutskastning.
  • Anonym (Innouthitodit)
    sextiotalist skrev 2018-04-25 15:55:35 följande:

    Och jag har svårt att se var jag smutskastar veganer. Än en gång, i forum som detta, då kan absolut diskutera detta (och annat också) för det är ju diskussionsforum.

    För det första, jag ifrågasätter inte folks kostval, inte här heller. De får vara veganer, eller endast äta ej processad mat, eller vad som, så länge de mår bra 

    Jag skrev att jag förutsätter att de som håller en viss diet ser till att de får det som de behöver på ett eller annat sätt. Däremot om jag ser någon fara illa av någon diet, då skulle jag kanske "lägga mig i" (men det gäller de som även far illa i ett förhållande, på en arbetsplats etc)


    Så anledningen att du tar upp saker som att det skulle vara svårt att gå i sig allt man behöver i kosten som vegan är för att?... informera? Varför får då inte vegetarianer/veganer informera om nackdelarna med köttätande utan att bli ombedda att vara tysta?
  • Anonym (Innouthitodit)
    sextiotalist skrev 2018-04-25 16:43:26 följande:

    Jag hade varit mer taktfull än så, jag hade inte haft en föreläsning eller pekpinnar.

    Lustigt att du hoppar på mig, jag har inte skrivit något att folk inte får vara veganer och varit tydlig med att jag respekterar deras val


    Kommenterar du fel inlägg? Det där var inget svar på varför du säger du att det är svårt att få i sig det man behöver som vegan samtidigt som du tycker att man inte ska lägga sig i andras kosthållning?
  • Anonym (Innouthitodit)
    klyban skrev 2018-04-25 21:22:46 följande:

    Här har vi en evangeliserande vegetarian, i alla fall är tugget sådant.

    Såklart vi äter kött, det är en överlägsen näringskälla.


    Jämför nivån på dina inlägg med det du just kommenterade. Du hittar på egna nedsättande begrepp och kan inget annat än att försöka mobbas som mellanstadiebarn. Du har ju inte ens något att komma med.
  • Anonym (Innouthitodit)
    klyban skrev 2018-04-25 23:30:57 följande:

    Jag vet att det är totalt meningslöst att ha en nivå med evangeliserande vegetarianer, då de tillåter inte detta.

    De tillåter bara deras sanning, alla andra är bara att strunta i.

    Jag har diskuterat med denna sorts individer så länge att det har alltid samma form.

    Och för guds skull beblanda inte de normala och bra vegetarianer, för de förtjänar verkligen inte dras ned med dessa evangeliserande.

     

    Vi har en tex, där m an presenterar forskning och säger så är det, men sen när det finns forskning som motsätter sig detta, så avvisas denna osett eller ens med en reflektion.

    Och här är dom, och lika meningsfullt och pratar med en spann vatten.


    Ok. Tur att du gillar ?bra veganer?. Men vad ska vi göra med alla veganer som resonerar som du, med arslet i ansiktet?

    Den du argumenterat mot har för övrigt inte varit annat än saklig och vänlig, särskilt inte om man jämför med dig.
  • Anonym (Innouthitodit)
    klyban skrev 2018-05-02 18:55:06 följande:

    Du sa.

    Känner inte mig skyldig till nått, mer än påpeka de vanliga felen som den evangeliska vegetarianen kör.

    Jo, TS tillhör de extrema, så det säger allt och mer där till.

    Bryr mig inte när jag läser propaganda som man inbillar sig är enda sanningen.


    Haha sällan har avsaknad av skuld synts så tydligt. Ingen tror att du känner skuld, det är uppenbart att du inte klarar att bry dig om mer än en individ i taget. Frågan är varför det retar dig att andra klarar det? Lev och låt leva, var inte så gnällig när du ändå inte har något att säga.
Svar på tråden Till köttätare...