Inlägg från: Anonym (Twinmom to be) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Twinmom to be)

    Tvillingar bf sept-nov 2018

    Här är en till som väntar tvillingar! Vad kul med en tvillingtråd! Bra initiativ! För oss var beskedet om tvillingar en stor lycka och glädje. Vi har inga barn sedan tidigare. Fram till för bara några veckor sedan så mådde jag apa, mådde illa och kräktes. Nu är det mycket bättre med det, men ryggen spökar trots att jag inte hunnit bli så stor än.

    Vet ni andra i tråden vad det blir för kön på era tvillingar?

    Har ni börjat handla? Efter RUL har jag vågat handla lite smått, jag var så nervös och orolig innan dess att jag inte riktigt vågade tro och hoppas på att vi verkligen ska bli föräldrar. Har köpt några plagg och beställt babysitters hittills. Vi har valt ut vagn, en Bugaboo Donkey Twin, men den är inte köpt än.

  • Anonym (Twinmom to be)

    Har ni andra börjat handla babykläder? Jag tycker det är svårt att veta vilken storlek man ska börja med. Har köpt mest i storlek 56 och tycker det ser så litet ut, men efter att ha hört mig för förstår jag att det nog är stort för en nyfödd.

  • Anonym (Twinmom to be)
    Saccess82 skrev 2018-04-27 12:10:44 följande:

    Hur mycket växer era magar? 17+4 nu och den har växt 35-40cm i omkrets varav 4 cm bara sista veckan..

    Ser tydligen ganska höggravid ut och börjar redan bli svårt att jobba med den växande magen! Står i butik om dagarna så det är hårt betonggolv, spring i trappor och en del tyngre lyft (som jag försöker överlämna till kollegan)


    Jag är i v 21 och bara de senaste två veckorna har magen exploderat. Innan dess kunde man kanske ana en liten bula men det gick absolut att dölja med rätt kläder. Vi valde att hålla det hemligt till efter RUL så tur var väl det.
  • Anonym (Twinmom to be)
    Saccess82 skrev 2018-04-28 21:19:04 följande:

    Det här är min mage nu i veckan, två veckor innan RUL (17+2) , har inte gått att hålla hemligt sen slutet av mars och familjen såg det redan i början på mars. Var bortrest hela februari annars hade de nog sett det ännu tidigare.


    Du är lika stor som jag är nu, i v 21. Vi hade bestämt oss för att hålla det hemligt till efter RUL (endast familj och närmsta vänner fick veta innan) så jag är glad att jag kunde dölja det någorlunda. De flesta på jobbet såg dock att jag var gravid redan innan jag berättade. Är det första graviditeten?
  • Anonym (Twinmom to be)
    Saccess82 skrev 2018-04-28 23:12:51 följande:

    Ja det är den första, vi körde dubbelt på en gång :P blev sjukskriven för illamående runt v 9-10 så fick berätta på jobbet då efter att ha gått hem akut 2 ggr. Är det dina första?


    Ja det är första barnen för oss också!
  • Anonym (Twinmom to be)

    Ibland får jag fruktansvärt ont långt ner på magen (strax över underlivet) på sidorna, precis som stark ägglossningsvärk samt ont i ländryggen. Någon mer som får det?

  • Anonym (Twinmom to be)
    EmmyB87 skrev 2018-05-04 15:07:13 följande:

    Ja, ganska ofta. Just exakt nu tex.


    Jag pratade med barnmorskan igår och tog upp just det att jag till och från har ont, hon sa att det är absolut inget att oroa sig för, att det är växtvärk då livmodern hela tiden växer!
  • Anonym (Twinmom to be)

    Ni som väntar tvillingar i september, när tänker ni att ni ska börja göra i ordning inför barnens ankomst?

  • Anonym (Twinmom to be)
    Anonym (IVFmamma) skrev 2018-05-13 15:17:43 följande:

    Hej!

    Vi väntar tvillingar (BF) 19/11 efter en lyckad IVF-behandling. Vi satte in 2 embryon och båda tog sig. Senaste dagarna har jag haft pyttelite ljusrosa på pappret och ibland lite bruna flytningar när jag torkat mig men verkligen inget flöde. Någon annan som har erfarenhet av det?

    Sett 2 friska foster i ?rätt? storlek i vecka 12 på VUL.


    Grattis till graviditeten och tvillingarna! Vad jag förstått är det vanligt med små blödningar, framförallt när man väntar tvillingar, men om jag vore du så skulle jag ändå kontakta min barnmorska för att försäkra mig om att det är OK.
  • Anonym (Twinmom to be)
    EmmyB87 skrev 2018-05-16 21:49:58 följande:

    Hej! Är det någon mer än jag som inte alls fått så himla mycket mage än? När jag googlar bilder på tvillingmagar är alla så stora i vecka 15+1 som jag är, men jag har inte så mycket mage. Bör man vara orolig?


    Nädå, i v 16 hade jag ingen mage alls. Kanske något svullen, men inte mer än så. Idag är jag i v 24 och har betydligt större mage. From v 20 tills nu har det gått väldigt fort med tillväxten av magen. När vi var på RUL i v 20 så kunde man ana en mage under klädseln, men absolut ingen gravidmage så.
  • Anonym (Twinmom to be)

    Kan tillägga att jag lyckades dölja graviditeten för omgivningen till efter RUL i v 20.

  • Anonym (Twinmom to be)
    Saccess82 skrev 2018-05-17 20:23:16 följande:

    Vagn?! Är det någon här som är påläst och har koll på vilka man bör kolla på och vilka man bör undvika? Det är ju en djungel det här!


    Vi valde mellan Emmaljunga Double Viking och Bugaboo Donkey Twin. Vi har bestämt oss för den sistnämnda. Bra vagn, smidig, enkel att fälla ihop, går att växla mellan enkel och dubbelvagn, och väldigt nätt för att vara en dubbelvagn.
  • Anonym (Twinmom to be)
    LFF skrev 2018-05-18 08:22:45 följande:

    Vilka funktioner vill du ha? Vill du att barnen ska kunna sitta bakåtväntvänt så minskar alternativen till typ Emmaljunga och Bugaboo, möjligen någon till.

    Vi köpte en Donkey till våra. Vi hade den tills de slutade med vagn förra våren. Helt underbar vagn.


    Kul att höra att du rekommenderar Donkey, vi har bestämt oss för en! Hur gamla är dina tvillingar?
  • Anonym (Twinmom to be)
    LFF skrev 2018-05-18 19:53:30 följande:

    4,5 år, de fyller 5 i november och vet hur man driver morsan till vansinne


    Var/är det första barnen? Hur var första tiden efter deras födsel? Är det så intensivt och jobbigt som man befarar?
  • Anonym (Twinmom to be)
    Saccess82 skrev 2018-06-11 11:47:42 följande:

    I morgon är det dags för vårt första läkarbesök på specialistmödravården, är det någon som har varit på ett sånt besök? Vad gör man där?

    Ska man räkna med att sära på benen, ultraljud eller är det mer sitta och prata?

    Vi har iaf bestämt oss för en donkey som vagn då alla verkar rekommendera den och den blir liten och smidig när man packar ihop den :)


    Vi var hos specialistmödravården i v 20 för rutinultraljud och ska dit igen i v 28 för tillväxtultraljud. Vilken v är du i?

    Vi har också beställt en Donkey. Kändes som det bästa valet för oss. Smidig och bra!
  • Anonym (Twinmom to be)
    Saccess82 skrev 2018-06-11 13:17:58 följande:

    Blir 24+0 i morgon, ska till specialistmödravården 1gång i månaden och varannan gång är bm med ul och varannan gång är det läkare som jag förstått men vet inte vad läkaren ska göra :P sen är det min vanliga bm en gång varannan vecka från och med v 28. Bor i Dalarna så verkar vara lite olika beroende på län


    Ja det är olika beroende på landsting. Men en gång i månaden låter lite mycket, är det rutin för alla att få komma på ultraljud så ofta i ditt län? Eller har du en riskgraviditet som kräver kontroller oftare? Vad jag förstått så kontrolleras tvillingar som ligger i samma hinnsäck och delar moderkaka oftare än tvillingar som ligger i varsin hinnsäck (som i vårt fall).
  • Anonym (Twinmom to be)
    Saccess82 skrev 2018-06-11 14:50:54 följande:

    Det är en vanlig tvillinggraviditet (tvåäggs tror de) så inget extra. Tror det är lika för alla med tvillingar här.

    Vet att Dalarna har ganska mycket koller jämfört med vissa andra, alla erbjuds ju t.ex kub här oavsett ålder och tidigare graviditeter.


    OK! Här erbjuds också alla KUB och även ultraljud i v 13, förutom rutinultraljudet. Men just tillväxtultraljudet vi ska på i v 28 är nog bara rutin för tvillingar.
  • Anonym (Twinmom to be)

    Hur tänker ni andra kring att föda vaginalt respektive kejsarsnitt? Jag har aldrig fött barn, och tanken på att föda två vaginalt på en gång känns läskigt.

Svar på tråden Tvillingar bf sept-nov 2018