• Äldre 10 May 18:39
    47202 visningar
    408 svar
    408
    47202

    Fler 40 plussare som plussat?

    Jag är också en 76:a Är visserligen inte nyplussad då jag är i vecka 24, men följs gärna åt!

  • Äldre 12 May 10:40
    #10
    FrökenFlower skrev 2018-05-10 19:04:30 följande:

    Åh vad roligt med några flera då jag känner mig ensam som gamling :). Är 6+5 idag och vi ska på till barnmorskan imlrgon för en första träff vilket blir spännande och kanske gör det mer verkligt. Förväntar mig att få mens varje gång jag går på toa ;).

    Har ni barn sen innan? Jag har två tonåringar och gruvar mig lite för vad dom ska tycka :)


    Vi har två killar på 11 och 14 och en tjej på 5. Alla blev överlyckliga över att få ett syskon till. Funderade mest på vad 14-åringen skulle tycka, men han log bara stort innan han försvann iväg till sitt...
  • Äldre 12 May 10:44
    #11
    vargungen skrev 2018-05-10 19:04:31 följande:
    Kul! Det måste vara skönt att vara så långt gången och slippa oron över missfall. Hur har du mått? Har du gjort några tester för att kolla så allt är ok? Tänkte typ fostervattenprov eller så.
    Om jag ska vara ärlig så har det här varit min tuffaste graviditet fram tills nu. Fick missfall förra våren och det dröjde tills december innan vi försökte igen. Då gick det på första försöket men oron var ju enorm över att få ännu ett missfall. När den oron precis började lägga sig fick vi usla siffror på KUB (1:4), så vi valde moderkaksprov. Den ångesten i väntan på provsvar... Jag slutade helt fungera under de veckorna. Men allt såg bra ut och det gjorde det även på RUL. Så först nu börjar jag kunna slappna av lite och njuta. 
  • Äldre 12 May 10:45
    #12
    FrökenFlower skrev 2018-05-10 19:06:29 följande:
    Vad roligt! När är det beräknad förlossning?
    Vi är beräknade 1/9 men eftersom ingen av våra andra barn har lyckats hålla sig till BF så räknar jag med att det blir ett augustibarn... När är ni beräknade?
  • Äldre 13 May 00:26
    #15

    Jag var självklart beredd på sämre siffror pga åldern, men inte på SÅ dåliga siffror.... Det är säkert olika i olika landsting, men här blir man erbjuden nipt vid sannolikhet 1/300-1/50 och mkp eller fvp vid >1/50. Man kan inte själv önska att få vare sig nipt eller mkp/fvp om kub är <1/300. Vi blev erbjudna mkp eftersom vi annars hade varit tvungna att vänta flera veckor innan vi hade kunnat göra fvp. Själva provet kändes knappt. En massa förberedelser, ett litet stick och slutligen känslan av att de "rotade runt lite". Själva provtagningen tog nog inte mer än 10-20 sekunder. Underbar läkare! Det var väntan på svar som höll på att ta knäcken av mig... Men samtidigt är det skönt nu när vi har svart på vitt att hon inte har DS eller någon annan kromosomavvikelse, att det var falskt positivt...

  • Äldre 13 May 10:11
    #17
    FrökenFlower skrev 2018-05-13 08:10:07 följande:

    Skönt att ha det gjort men förstår att väntan måste ha varit fruktansvärt jobbig. Det är flera veckor tills vi är där då vi idag är 8+1.

    Men fy vad dålig jag blev i magen igår, sambon fick hämta en hink att ha bredvid sängen för jag var övertygad jag skulle spy men idag känns det bättre. Idag blir en vilodag.


    Jag trodde aldrig illamåendet skulle gå över, så att det faktiskt gjorde det (hyfsat i alla fall) njuter jag av nu... Är tacksam över att jag arbetar med min man, för det gör att vi kan anpassa oss ganska mycket efter min dagsform. Tyvärr är foglossningen en rejält begränsade faktor just nu, så han har fått ta över alla tunga lyft...
  • Äldre 13 May 12:15
    #23
    Nemi76 skrev 2018-05-13 11:07:16 följande:

    Är som ni kanske förstår på mitt nickname född -76 och plussade för några veckor sedan efter tre års försök, två misslyckade IVF och ett MA. Kan inte riktigt glädjas än men är försiktigt optimistisk. Ska på inskrivningssamtal imorgon och kommer att göra mkp. Ska försöka få till ett tidigt UL också eftersom MA upptäcktes vid UL inför mkp och hjärtat hade förmodligen slutat slå ca v 7-8, dvs den vecka jag är i nu. BF är 23 dec eller 27 dec beroende på om man räknar från senaste mens eller ÄL.

    Har en dotter på 6 år och längtan efter syskon har varit stor, så nu håller vi tummarna för oss alla!


    Stort grattis! Vilken resa ni har gått igenom... Håller alla tummar för att ni får världens bästa julklapp!
  • Äldre 13 May 12:53
    #24
    Cougar79 skrev 2018-05-13 12:07:08 följande:

    Hej! Jag är 79:a och väntar 3:e barnet. Är i v 7 plus noll o livrädd. Oplanerat och är ny orolig som bara den för komplikationer pga hög vikt (väger 100 kg är 169cm lång) och hög ålder. Har första mötet med bm på torsdag. Ngn med lugnade råd håller på att oroar ihjäl mig.


    Grattis! Vad exakt är du orolig för? Är det missfall eller att något skulle vara fel på barnet? Jag känner igen mig i båda och jag vet egentligen inte om jag har något bra råd. Vi fick som sagt dåliga siffror på KUB och fick därför göra mkp. Min tanke genom hela den här resan, framförallt när det var som värst och ångesten höll på att kväva mig, har varit att jag måste äta ordentligt för 1) bebis och min skull om allt är som det ska eller 2) min skull om allt inte är som det ska för att orka ta mig igenom det värsta. Åldern kan vi inte påverka, men jag är oerhört tacksam för att möjligheten att göra kub/nipt finns om man så skulle önska. Jag tycker inte att du ska tänka för mycket på eller ha ångest över din vikt. Jag har också ett par kg för mycket, men jag försöker äta så bra jag bara kan, fylla på med näring och minimalt med skräp, och i lagom mängd (inte "äta för två"). Röra mig så mycket jag kan även om foglossningen ställer till det rejält. Jag känner att jag/vi har fått ett helt underbart bemötande på MVC. De har aldrig fått mig att känna mig "gammal", utan nämns åldern (eller vikten) så är det för att den är en faktor men aldrig en värdering, om du förstår vad jag menar. Jag förstår din oro till fullo, men jag kan bara råda dig till att andas och ta det så lugnt som möjligt... Och prata av dig här!
  • Äldre 13 May 15:01
    #26
    Utvandraren2 skrev 2018-05-13 13:09:47 följande:

    Nu är jag ?bara? 34, men jag lånar tråden lite. Ni som är oroliga för kromosomavvikelser, varför tar ni inte et nipt privat? För mig var det en förutsättning för att jag skulle våga bli gravid. Det var en otrolig lättnad att veta att allt troligtvis är som det ska. Jag tror att många missfall beror på ett kromosomfel, så då är det ju fint att få veta det så tidigt som möjligt. Jag hade aldrig orkat gå igenom kub och fvp. Mycket bättre att gå rätt på nipt.


    Med tanke på min ålder (41) så var jag beredd på sämre siffror vid kuben och att vi därmed skulle bli erbjudna nipt via mvc. Nu var ju sannolikheten 1:4 och därför blev det mkp som till skillnad från nipt ger ett svart-på-vitt svar. Hade vi fått "bra" siffror på kub så hade jag troligtvis gjort nipt privat. Men det rörde sig ju bara om några dagar hit eller dit, så därför bestämde vi oss för att vänta tills efter kuben. Det finns dock ingen privat mottagning som erbjuder det där vi bor.
  • Äldre 13 May 15:41
    #29
    Utvandraren2 skrev 2018-05-13 15:29:52 följande:

    Nipt är inte ens tillåtet här i Norge för kvinnor i min ålder, så jag åkte till Sverige, fick kosta vad det kosta ville.

    Ja, ett mkp är ju det mest tillförlitliga, men var du inte orolig för risken med missfall pga provet? Jag var tidigare helt inställd på ett fvp om jag en dag skulle bli gravid, sen kom nipt, så jag slapp det. Jag är väldigt trygg med att resultatet på mitt nipt är tillförlitligt. Hade det visat på förhöjd risk hade jag gjort ett mkp eller fvp.


    Absolut, visst var jag orolig för det. Men samtidigt kände jag mig helt trygg med min barnmorska och läkare. De rekommenderar inte nipt vid kub >1:50. I vårt fall var det rätt för oss att i den situationen ta den lilla förhöjda risken för missfall för att få ett säkert svar.
Svar på tråden Fler 40 plussare som plussat?