• Äldre 13 May 13:09
    47237 visningar
    408 svar
    408
    47237

    Fler 40 plussare som plussat?

    Nu är jag ?bara? 34, men jag lånar tråden lite. Ni som är oroliga för kromosomavvikelser, varför tar ni inte et nipt privat? För mig var det en förutsättning för att jag skulle våga bli gravid. Det var en otrolig lättnad att veta att allt troligtvis är som det ska. Jag tror att många missfall beror på ett kromosomfel, så då är det ju fint att få veta det så tidigt som möjligt. Jag hade aldrig orkat gå igenom kub och fvp. Mycket bättre att gå rätt på nipt.

  • Äldre 13 May 15:29
    #27
    Carro04 skrev 2018-05-13 15:01:29 följande:

    Med tanke på min ålder (41) så var jag beredd på sämre siffror vid kuben och att vi därmed skulle bli erbjudna nipt via mvc. Nu var ju sannolikheten 1:4 och därför blev det mkp som till skillnad från nipt ger ett svart-på-vitt svar. Hade vi fått "bra" siffror på kub så hade jag troligtvis gjort nipt privat. Men det rörde sig ju bara om några dagar hit eller dit, så därför bestämde vi oss för att vänta tills efter kuben. Det finns dock ingen privat mottagning som erbjuder det där vi bor.


    Nipt är inte ens tillåtet här i Norge för kvinnor i min ålder, så jag åkte till Sverige, fick kosta vad det kosta ville.

    Ja, ett mkp är ju det mest tillförlitliga, men var du inte orolig för risken med missfall pga provet? Jag var tidigare helt inställd på ett fvp om jag en dag skulle bli gravid, sen kom nipt, så jag slapp det. Jag är väldigt trygg med att resultatet på mitt nipt är tillförlitligt. Hade det visat på förhöjd risk hade jag gjort ett mkp eller fvp.
  • Äldre 13 May 15:39
    #28

    I efterhand har jag fått veta att det finns dem som får hjälp av privatsjukvården att ta ett blodprov, sen ordnar de själva så att provet blir skickat till ett labb för test. Förut var närmaste labb i England, men nu nyligen öppnade det ett i södra Sverige, tror det var Göteborg eller något sånt.

Svar på tråden Fler 40 plussare som plussat?