Inlägg från: enola |Visa alla inlägg
  • enola

    Fler 40 plussare som plussat?

    41 år, bf den 16:e maj. Ett helt oplanerat barn och ett bevis på att pessar är ett kasst preventivmedel :)

    Jag har två barn sen tidigare, 14 och 17 år och var väldigt bestämd om att jag inte skulle ha några fler, men när det nu blev så ändå så bestämde vi oss för att behålla det och det känns som helt rätt beslut. Min sambo är 12 år yngre än jag och har inga egna barn. Han kände att han skulle klara sig bra ändå, barn var inte så viktigt, men nu är han överlycklig :)

    Spännande och lite läskigt att börja om efter så lång tid, och mycket oro på grund av min ålder och eftersom jag äter mediciner som kan (väldigt liten risk dock) orsaka missbildningar, främst läpp- och gomspalt. Tyvärr måste jag äta dem så att sluta med dem under graviditeten är inte ett alternativ. Men än så länge (i vecka 24) ser allt bra ut, peppar peppar...

  • enola
    Anonym (Lillajag) skrev 2019-01-24 12:43:06 följande:

    Nu kanske jag tar över tråden här med orelevanta frågor, läste av en slump bara trots att jag inte alls passar in här :p Jag undrar bara vad för pessar du använde och om du vet varför du ändå blev gravid? :)


    FemCap cervixpessar samt spermiedödande gel. Ingen aning om varför jag blev gravid, vi slarvade aldrig. Det var väl bara meningen :)
  • enola
    Anonym (Lillajag) skrev 2019-01-24 20:39:36 följande:

    Hmm okej det är precis den jag har börjat använda nu... Det är frågan om man vågar lita på den alltså. Du märkte aldrig av att den satt fel?

    Kul att det ändå blev en positiv överraskning för er :)


    Nej, den satt som den skulle. Man kanske får ösa på mer gel än vad jag hade. Tycker annars att den har funkat bra, har använt den i flera år innan jag träffade min nuvarande sambo. Det var kanske så att det här barnet verkligen ville bli till ;)
  • enola

    Hej på er!

    Det är ett tag sen jag skrev här. Tiden rullar på, är redan inne i vecka 33! Mindre än två månader kvar, känns smått overkligt. Än så länge ser allt bra ut, men jag vågar inte ropa hej förrän ungen tagit studenten typ ;)

    Sen jag skrev sist så har min yngste son hunnit fylla fjorton, och den äldsta blir 18 om precis en vecka. Helt galet det också! De ser fram emot att få en lillebror, som vi nu vet att det är.

    Vi gjorde tillväxtultraljud härom dagen. Spännande att se bebisen igen, även om han gjorde sitt bästa för att försvåra för barnmorskan genom att köra nåt slags aerobicspass när hon skulle mäta. (Jämför med när man börjar känna sparkar och någon ska känna på magen, varpå bebisen genast ligger blickstill. Känns det igen eller är det jag som har en obstinat unge? ;))

    Gavle026, det tog tre veckor för oss att få KUB-resultat. Tror att det är nån sorts standard. Eller?

    Nähä, dags att jobba. Sista veckan nu :)

  • enola
    Anonym (chock) skrev 2019-04-25 16:25:29 följande:

    Varit på RUL idag. Allt såg bra ut. Skönt!! ????????


    Vad skönt! Det är ju alltid en stor lättnad att veta att allt ser bra ut :)

    Här är vi inne på slutspurten, tre veckor till BF. Allt har varit bra hela tiden, förutom att jag har haft för högt blodtryck den senaste månaden drygt, lite äggvita i urinen och den senaste veckan har jag samlat på mig en massa vätska, två kg på åtta dagar, och nu är det nog ytterligare ett par kilo. Benen börjar se ut som timmerstockar. Gör kontroller en gång i veckan och typ varannan gång skickar de mig till förlossningen en timme bort för läkarkontroll av en eller annan anledning. Lite frustrerande, eftersom det tar en massa tid, men jag är så klart jätteglad att de är så noggranna. Lyckligtvis visar toxproverna inga tecken på havandeskapsförgiftning. Men jag börjar känna att nu gör det inget om det sätter igång snart :)

    Hur går det för er andra? :)
  • enola

    Nu är han här! Förra måndagen föddes vår pojke, två och en halv vecka för tidigt. Allt gick bra och vi är bara lyckliga!

  • enola

    [quote=79615905][quote-nick]Gravid40plus skrev 2019-05-09 20:22:47 följande:[/quote-nick][/quote]

    Tack! :)

Svar på tråden Fler 40 plussare som plussat?