Inlägg från: Carro04 |Visa alla inlägg
  • Carro04

    Fler 40 plussare som plussat?

    Gwendolyn skrev 2018-05-26 21:58:09 följande:

    Kul, grattis du med! Nyfiken, varför tror du på tidigare? Själv blev jag igångsatt efter att ha gått över två veckor med dottern.. Inte alltför hoppfull att det inte blir så denna gång men önskar verkligen att jag slipper.


    Av den enkla anledningen att ingen av våra andra tre har behagat stanna inne till BF... Men vem vet, trean kanske blir vår lilla rebell!
  • Carro04
    FrökenFlower skrev 2018-05-27 09:17:02 följande:

    Om man har mailadressen som är kopplad till fb ska det också gå. Jag kan testa att göra en hemlig grupp om ni mailar mig adressen. Om ingen annan vill förstås :)


    Men ja, gärna! Har skickat min mailadress till dig i ett meddelande.
  • Carro04
    FrökenFlower skrev 2018-05-27 19:50:08 följande:

    Vi är nu med fb-grupp nu så skicka mig era fbmailadresser så kan jaf lägga till er om ni vill. Roligare ju fler vi är :)


    Vill bara tillägga att gruppen är hemlig så ingen annan än vi som är med i den ser den!
  • Carro04

    Hej alla och grattis till alla plus! Nu börjar vi äntligen få ordning på vår lilla FB-grupp... Skicka ett meddelande här på FL till mig eller FrökenFlower med er mailadress (som är kopplad till FB) så lägger vi till er i gruppen. Den är som sagt vad hemlig, så bara vi som är med ser den... 

  • Carro04
    kajsaD skrev 2018-05-31 13:50:51 följande:

    Hej.

    Här är en gravid 40+ till. Det blir vårt 4 barn som ska komma 4 jan 2019. Inte planerat och det har varit en skakig väg med kast mellan hop och förtvivlan och abort/skillsmässa och allmänt kaos.

    Nu har åtminstonde maken landat i att vi ska behålla och jag försöker landa också. Tyvärr ser min familj mig som den stora roten till det onda eftersom maken inte ens ville ha tre barn och nu blir det snart 4. Och min familjsreaktioner sårar mig.

    Hur som helst har vi sett pyret på vul 2 gånger och vi är bara i vecka nio. Jag bor i stockholm och de andra barnen är 11, 7 och 1,5 år. Jag har varit gravid 8 ggr och har haft 4 missed abortion ( därav ul ljuden) .


    Stort grattis till plusset men åh, vad jobbigt ni verkar ha haft det... Vet tyvärr allt för mycket om trasiga familjerelationer. Jag har valt att klippa vissa band som bara gav upphov till smärta. Sorgen över det kommer nog alltid att finnas kvar, men lättnaden är desto större. Så stor kram till dig!
  • Carro04
    Anonym (Mammis) skrev 2018-06-04 05:32:55 följande:

    Ohh idag är jag nervös hua

    Har kub idag kl:10.00 tänk på mig tjejer :)


    Spännande! Håller alla tummar och tår för att det kommer att gå bra!
  • Carro04
    MET79 skrev 2018-06-09 19:13:24 följande:

    Tusen tack för peppande ord! Håller tummarna här och tänker att jag tar ett nytt test i nästa vecka :)


    Hur har det gått för dig?
  • Carro04
    FrökenFlower skrev 2018-06-16 08:01:58 följande:
    Gaaah jag hatar sprutor med och trots att jag vant mig med åren så blir man inte van så stora.....men drt får gå om det måste. Tack för ditt ärlkga svar. Bra att veta hur det är istället för att bli överraskad.

    Värst är nog missfallsrisken, hur länge håller den i sig?

    Hoppas det går bra!

    Grattis till provsvaret!
    Jag måste ändå få protestera lite mot att det alltid skulle göra så ont att göra mkp. Det är självklart individuellt hur man upplever smärta och precis som när man tar blodprov så kan det lite bero på hur sticket hamnar i förhållande till nerverna och därmed till hur mycket det känns. När vi gjorde mkp så gjordes UL före provtagningen (för att se att bebis mår bra + se hur de ska sticka). Sedan desinficeras området noga. Efter det valde jag att blunda och fokusera på att bara slappna av. Jag är inte spruträdd alls, men det gör mer ont när man spänner sig (vilket kan vara lättare sagt än gjort, jag vet). Jag brukar säga till mina barn att armen ska vara avslappnad som en kokt spaghetti när de vaccinerar sig och jag körde på samma princip. Jag minns inte att det gjorde ont alls. Det kändes ett stick, sedan gick det några få sekunder och det avslutades med att sprutan "rotade runt" en sekund eller två vilket var ganska rejält otrevligt men gjorde inte ont. Provtagningen tog inte mer än max 10 sekunder (jag räknade). De gjorde UL under själva provtagningen för att följa nålen, och min man fick se allt på tv (jag också men valde som sagt att blunda). Sedan fick jag ett litet plåster på magen och så gjordes ytterligare ett UL. För mig var det själva situationen som var extremt jobbig och väntetiden efteråt, men inte själva provtagningen. Observera att jag på intet sätt försöker förringa hur andra upplever smärtan vid provtagningen, jag vill bara nyansera bilden lite eftersom jag inte upplevde någon smärta alls... Missfallsrisken är tydligen som störst första dygnet (då ska man inte lyfta tungt etc, men jag tvivlar på att det egentligen påverkar utgången), men jag kunde inte börja slappna av förrän efter två-tre veckor när vi hade fått alla svaren. För vår del gjordes både en snabbanalys (som ger svar på trisomi 13, 18 och 21 + kön om så önskas) samt en utvidgad analys (analyserar resten av kromosomerna). Vi gjorde provet på torsdag em och svaret på snabbanalysen kom måndag fm. Svaret på den utvidgade analysen dröjde ytterligare ett par dagar (kan ta upp till två veckor om jag minns rätt).  
  • Carro04
    FrökenFlower skrev 2018-06-19 09:23:09 följande:

    Tack Carro04!

    Visst kan man uppleva det olika så skönt att få din uppmevelse också.

    Jag donerade ägg för många år sen och äggplocket skulle inte göra speciellt ont men jag hafe tydligen blivit överstimulerad och drt tror dom gjorde att jag tyckte drt gjorde fruktansvärt ont. Dom ville avbryta flera gånger pga att drt gjorde så ont men jag ville dom skulle ta alla ägg dom kunde så att jag inte stått ut med allt i "onödan".

    Men bra det där att blunda tror jag även om jag brukar föredra att se så jag har kontroll.......men tror inte det gynnar mig att se i det här fallet :D


    Jag är kontrollfreak ut i fingerspetsarna, så jag förstår dig verkligen! Men i den här panikartade situationen bestämde jag mig för att mitt fokus (min kontroll) skulle vara att vara så avslappnad jag bara kunde. Både för min skull, men framför allt för barnets. Att göra allt för att undvika stresspåslag. Jag fick fullt förtroende direkt för läkaren och därför lät jag henne få kontroll över provtagningen medan jag fokuserade på andningen, att vara avslappnad och faktiskt bara "stänga av" alla jobbiga tankar. Just att inte ha kontroll över utgången av provtagningen var det värsta för mig. Att bara kunna vänta på svaret utan att kunna påverka någonting...
  • Carro04
    FrökenFlower skrev 2018-06-23 09:52:45 följande:

    Gjorde kub-ul i torsdags, underbart att få se det lilla knytet. Blev enormt mycket verkligare. Fick dock dåliga redultat på kuben så på måndag ska jag in och göra blodprov för nipt vilket känns skönt.

    Hoppas ni njutit av midsommarafton!


    Vad fick du för siffror på kuben? <3
  • Carro04
    FrökenFlower skrev 2018-06-23 14:02:40 följande:

    1:97 för trisomi 21 och 1:90 för trisomi 13 och 18.


    Just det, nu minns jag...
  • Carro04
    Anonym (76a) skrev 2018-06-23 14:43:29 följande:

    Jag är 76a väntar barn nr 7 barnen är mellan 23 år och yngsta blir 3 år till hösten


    Stort grattis! Vill du vara med i vår hemliga FB-grupp så är det bara att skicka ett meddelande till mig eller FrökenFlower här på FL. De flesta av oss är nog mer aktiva där än här...
  • Carro04
    November2017 skrev 2018-08-04 17:29:41 följande:

    Jag är 39 och fått reda på att jag är gravid i vecka 8 med andra barnet. Vill gärna vara med i er lilla grupp om det är ok?


    Hej och stort grattis! Jag skickar ett pm här på FL om hur du blir medlem i fb-gruppen! Välkommen!
  • Carro04
    Anonym (KPFÖ) skrev 2018-08-05 09:32:54 följande:

    Hej!

    Jag är gärna med i fb-gruppen! 38 år med bf 15.12, andra barnet.


    Hej! Skicka ett PM till mig eller FrökenFlower så ordnar vi det!
  • Carro04
    Mariana79 skrev 2018-08-08 11:09:49 följande:

    Jag har smygtittat på er grupp här ett tag och vill gärna också vara med i er FB-grupp om det går bra?

    Är 39 och väntar mitt andra barn som äntligen efter 5 års kamp blev till. Tredje IvF försöket, jag är nu i vecka 27 planerat KS 181101 <3

    Kram på er!


    Har skickat PM till dig!
  • Carro04
    meijram skrev 2018-08-08 10:35:52 följande:

    Hej, jag är 43 med bf 12 mars. Första barnet, gravid efter att ha försökt i 1,5 år med min man. Kommer vara 44 år vid bf om allt går som det ska. Jag är gärna med i FB-grupp!


    Hej! Försökte skicka pm till dig men lyckas inte. Kan du skicka ett PM till mig eller FrökenFlower så ordnar vi det!
  • Carro04
    FrökenFlower skrev 2018-08-08 16:47:46 följande:

    Har fått pm och svarat så det är på gång :)


    Toppen!
Svar på tråden Fler 40 plussare som plussat?