• Anonym (Hanna)

    Utomkveds UTAN operation? Någon?

    darin2018 skrev 2018-05-27 00:53:33 följande:
    Kan dra hela kort. Hade mens 28/2, sen runt 26-27/3 var jag tre dagar sängliggandes och spydde som en gris, trodde jag hade magsjuka. började blöda 28/3 jättekonstig mens tyckte jag, var så lite och avtog i bruna flytningar... 10/4 plussade jag och 12/4 cb digitalt visade gravid 2-3, då visste jag att det var något skumt. tog kontakt med bm och var på vul 19/4, inget tecken på graviditet. en vecka senare steg mitt hcg, kom in på vul igen och blev skickad till kk. därifrån blev jag hemskickad med hcg runt 1000. en vecka senare hcg på 700, tog metotrexat, 3 dagar efter slutade jag blöda, hcg på 80 och nu, en vecka senare känns det ok. 

    bm sa efter cellgiftet att jag måste vänta 1 månad innan vi försöker igen. om jag tagit en till spruta skulle vi måsta vänta 6 mån. jag uppfattade det som att det finns andra faktorer också, t.ex. om man har något av det som gör större risk för att få utomkvedes, så ska man vänta längre. ex. inflammation i livmoder, klamydia.... men jag hade inget av de, vi testade för allt.

    har mått skit i princip hela våren, tills nu. när jag slutade blöda kände jag hopp igen, kändes som att jag blött i en evighet... så himla psykiskt påfrestande att man frågar sig varför man utsätter sig för dethär, och ska köra på igen nu... men längtan efter barn är större än rädslan av att det händer igen. 
    Konstigt att de säger olika till alla. Jag har heller inga inflammationer eller klamydia men till mig sa läkaren att man inte får bli gravid förrän efter 6 mån
Svar på tråden Utomkveds UTAN operation? Någon?