• Äldre 13 May 10:30
    27004 visningar
    188 svar
    188
    27004

    Fler som har bf i JUNI och vill leta tecken/följas åt tillsammans?

    Hej! :) Vi har BF 26/6.

    På ett sätt hoppas jag på att grabben kommer innan midsommar (innan personalen går på semester). Det är första barnet och vi är så förväntansfulla!

    Jag har mått helt okej genom graviditeten förutom vissa dagar när ryggen har gjort lite för ont, men att ligga på sidan och vila har alltid hjälpt. Jag tycker att allting har varit mera jobbigt psykiskt än fysiskt. Att oroa sig hela tiden för olika saker. Som då när jag inte kunde känna hans sparkar, sen fick jag veta att jag hade GBS och är AB-neg. Nu oroar man sig över smärtan som väntar inför förlossningen.. hua.

    Men nu är det inte länge kvar innan våra små hjärtan är här! <3

  • Äldre 20 May 01:10
    #49

    Idag har magen varit spänd och känslig. Vissa stunder har den varit stenhård.. är det sammandragningar jag upplever? Är lite osäker för i samband med spändheten hat jag börjat må lite illa och tarmarna sätter igång och jag har fått tömma magen flera gånger. Bebisen knådad på där inne och verkar nöjd iaf!

  • Äldre 21 May 01:43
    #52
    nununu skrev 2018-05-20 09:22:14 följande:

    Jag är gravid med min första så kan inte garantera att det är så, men jag tolkar dessa spänningar som sammandragningar. Förutsatt att det är något som kommer och går och inte ett konstant tillstånd? Jag får ofta gaser i magen i samband med detta och även i samband med kortare perioder av mensvärk som jag också känner då och då. Låt oss hoppas att det betyder att kroppen börjar förbereda sig ????


    Det har kommit och gått idag också, men känner ingen smärta. Jag får se det som sammandragningar och att kroppen börjar förbereda sig. :)

    Har tänkt att börja dricka hallonbladste nu i förebyggande syfte. Hoppas på att det ska hjälpa förlossningen något och att man inte blöder lika mycket och länge. Även dadlar ska jag börja med för nu är det nästan bara 4 veckor kvar till förlossningen och dadlar innehåller mycket bra ämnen som gynnar oss gravida och värkarbetet under förlossningen. Finns en del forskning om det på nätet om nån är intresserad att läsa mera. :) Himla spännande!
  • Äldre 21 May 01:47
    #53
    TheRealMe skrev 2018-05-20 15:54:27 följande:

    Idag har man sen man vakna typ haft förvärkar från o till. Vissa smärtsamma vissa bara som vanlig mensvärk men nu har det börjat göra ont lite i ryggen oxå. Snart nära eller luras det bara?


    Det låter som att din livmoder håller på och tränar väldigt effektivt. :) Jag är förberedd på den där hemska ryggsmärtan.. Har skolios så kommer nog inte kunna undgå att svanken blir påverkad.
  • Äldre 23 May 13:02
    #60
    Mimmi O skrev 2018-05-23 07:26:20 följande:

    Var hos BM igår. Mitt blodtryck var alldeles för högt. 140/110. Blev beordrad att åka in till förlossningen då jag redan äter så mycket medicin så vill de inte öka dosen.

    Efter provtagningar och CTG så fick jag åka hem. Ska in idag igen för kontroll och TUL.

    De vill även testa hinnsvepning (om det går) redan nästa vecka, 36+.

    Vi får se vad som händer.


    Oj, nu händer det grejer för dig. :o Men det är superbra att dom tar kontrollerna på allvar. Jag ska ta tryck imorn igen och se om det fortsätter stiga eller håller sig stabilt. Jag ligger nog fortfarande på 140/90.

    Spännande med hinnsvepning (om det går att utföra). Ser du fram emot det fast det är så pass tidigt? Berätta sen hur det gick idag med nya kontrollerna.
  • Äldre 25 May 00:15
    #67
    Mimmi O skrev 2018-05-24 15:13:49 följande:

    Jag fick komma hem igår också.

    Så nu är det vääääldigt mycket vila som gäller. Orkar inte vila mer. Hahaha.

    Hur såg ditt tryck ut?

    Ja, jag hoppas på att han är sugen på att komma snart. Är sååå trött nu.


    Blodtrycket låg fortfarande på 140/90 och urinprovet visade spår av proteiner, men annars u.a. Tillbaka på måndag igen!
  • Äldre 26 May 11:51
    #88

    Här händer det grejer! Lillpojken vill komma ut redan i maj! :o

    Vattnet small till och forsade ut vid 5 imorse. Det knäppte till och jag fattade direkt att nu kommer det komma vatten! Värkarbetet har gått smidigt till. Ont som attans och har fått vråla lite i lustgasmasken.. Kändes som tusen knivar i ryggen, så för 2 timmar sen fick jag epidural. Otroligt sköna värkar efter det och jag sitter och gungar här på bollen just nu. :)

    Jag är så himla orolig för krystvärkarna och väntar på att det ska starta. Var öppen 8 cm senast och bm säger att värkarbetet har gått ganska fort och effektivt. Nu är det bara och samla energi till sista rycket! Hoppas på att det ska gå bra!

  • Äldre 26 May 13:03
    #92
    Mimmi O skrev 2018-05-26 12:36:57 följande:

    Wow! Vilken vecka är du i?

    Håller tummarna för att slutskedet också går lika bra. Heja heja!


    35+4. Så han är lite för tidig, men hans hjärta slår fint och stabilt och nu är jag öppen 10 cm! Väntar på trycket nedåt. Ryggen känns mycket bättre efter epiduralen och nu molar det på framsidan istället. Helt ok värkar och jag behöver ingen lustgas. Står och vankar här vid sängen.
  • Äldre 26 May 21:54

    Nu är han här!! :D Mår bra och är stark.

    Jag var öppen 10 cm väldigt länge innan jag kunde börja krysta. Epiduralen fick dom stänga för jag kände inte trycket nedåt. Men jag fick kämpa på att krysta fast jag inte kände trycket, men kände mig bajsnödig och det sa dom va bara bra! Då tröck jag på varje gång och här är han nu. :)

    Nu är man skapligt trött och ska sova snart. Vilken upplevelse!

  • Äldre 28 May 12:54
    TheRealMe skrev 2018-05-28 09:50:58 följande:

    Hej tjejer! Kl 20:55 så valde en prinsessa att titta ut!! Värkarna blev mer intensiva. Vi blev incheckade kl 20:20 på förlossningen o hon kom ut som en raket 20:55!!! Nu ska vi träffa barnläkaren o ska få förhoppningsvis åka hem sen. Vi njuter :).


    Åh, grattis!! :D Vissa bebisar har ju riktigt bråttom att träffa sin mamma och pappa! Njut!!
Svar på tråden Fler som har bf i JUNI och vill leta tecken/följas åt tillsammans?