• Äldre 13 May 10:14
    26991 visningar
    188 svar
    188
    26991

    Fler som har bf i JUNI och vill leta tecken/följas åt tillsammans?

    Halloj! Vi har BF 13/6 med första barnet! Har mått toppen hela graviditeten och mår fortsatt jättebra och kan träna, rida och jobba på som vanligt:) Har exakt en månad kvar idag och har inte haft några som helst känningar. Hoppas jag hinner jobba mina 3 v till och att jag får 2 v att softa på innan det är dags. Kommer troligtvis också bli igångsatt senast BF då jag är 40+ samt har hög risk för havandeskapsförgiftning pga ålder och högt blodtryck. Nu väntar jag bara på att bebisen ska vända på sig. UL på fredag för att se om den fortfarande ligger i säte. Inte jättetaggad på KS:(

  • Äldre 13 May 15:39
    #8
    Mimmi O skrev 2018-05-13 14:36:26 följande:

    Vad härligt det låter att du mår så bra! Att du kunnat hålla dig aktiv så länge!

    Jag har varit sjukskriven sedan v25 med högt blodtryck. Jag hade havandeskapsförg. med första barnet och med andra enbart skyhögt tryck.

    Därav förmodad igångsättning.

    Håller tummarna för att du mår bra sista tiden ut.


    Ja, inser verkligen hur lyckligt lottad jag är när jag läser om alla som har en tuff graviditet på många sätt och vis. Vi hade det jättejobbigt att bli gravida och det slutade med ÄD efter många misslyckade Ivf försök, så jag tänker att vi haft vår tuffa tid innan:)

    Men verkar som om det kan bli klart jobbigare med graviditet nr 2 och när man dessutom har ett barn att ta hand om.

    Vad har du för tryck?
  • Äldre 16 May 06:50
    #30
    Nube skrev 2018-05-15 22:47:39 följande:

    Hej! Jag är gärna med här om det går :) BF 4 juni, gick in i v 38 idag. Jag jobbar några dagar till och sedan blir det ledighet, känns fantastiskt även om det funkar helt ok att jobba. Men vissa dagar är jag jättetrött och får sammandragningar om jag gör för mycket. Mensvärk har hag också haft vissa dagar så vi får ser hur länge till innan det händer nåt.

    Har ni tagit reda på kön ? Vi har inte gjort det så det ska bli jättekul att få veta, vi håller på precis och funderar över namn.. har ni valt namn redan?

    Sjuttionsjuan känner jag igen från IVF trådet, kul att du mår bra och allt har funkat fint! Snart har vi våra bebisar :)


    Heeeej!

    Kul att höra att du också mår fint!!! Ironiskt nog så snubblade jag på gräsmattan igår och ramlade och stukade båda fötterna, blev lite orolig när jag satt där på backen att jag skulle få hoppa på kryckor sista veckorna:) Men idag känns det bättre även om det gör ont så det ska nog gå bra!

    Jag går in i v 37 imorgon och jag ska jobba i 2 v till. Vi vet inte heller kön och har typ inga namn haha:)
  • Äldre 16 May 08:07
    #33
    Nube skrev 2018-05-16 08:00:29 följande:

    Hej :)

    Vilken tur att du mår bättre idag och inget hände!

    Haha men då är vi i samma situationen om kön och namn :) Vad tror du själv att det blir? Jag gissar en pojke men vi får se!


    Jag har faktiskt ingen som helst känsla! Men jag hoppas lite på en kille, tror jag är en killmamma:) Men det blir ju bra oavsett!!

    På namnfronten är det nog dock lättare med tjejer. Vi har egentligen bara ett kill och tjejnamn vi är överens om så hoppas det passar den lilla som kommer ut:)
  • Äldre 18 May 12:11
    #41

    Var precis på UL och allt såg toppen ut förutom att vår lilla buse inte vänt på sig än.. Dock fanns gott om fostervatten och den är något under snittet så dom tyckte den hade rätt gott om plats för ett lyckat vändningsförsök. Fick även tips på kärringknep som jag ska hem och testa omgående, vill INTE ha snitt och föda i säte låter lite riskabelt:(

  • Äldre 18 May 21:57
    #46
    evve88 skrev 2018-05-18 21:02:51 följande:

    Vad fick du för tips? Min lilla ligger i tvärläge och har gjort det i 10 veckor och vill inte göra vändningsförsök....


    Jag skulle ligga med kuddar under rumpan 20 min 3 ggr per dag. Hoppas det funkar:)
  • Äldre 18 May 23:10
    #48
    evve88 skrev 2018-05-18 22:07:05 följande:

    Okej :) låter ju mer som att dom glider upp mellan revbenen då . Haha :) får prova!!


    Det vart full rulle därinne iallafall:)
  • Äldre 25 May 07:56
    #70

    Nu ska jag in till förlossningen och ha taktiksnack med en BM som är proffs på just sätesförlossning! Busen gick inte att vända:( Har gjort viktskattning av bebis och röntgat bäckenet så idag ska vi prata om hur vi ska gå vidare. Sätesförlossning el snitt, pest el kolera enligt mig. Hade verkligen sett framemot en vanlig vaginal förlossning så det här blir ett svårt beslut. Hoppas på lite mer klarhet när jag fått svar på röntgen osv.

    Hur hade ni resonerar? Någon som gjort något av det?

  • Äldre 25 May 08:42
    #73
    Moorii skrev 2018-05-25 08:31:04 följande:

    Hade det varit jag som var i den situationen och det hade funnits ett team med mycket erfarenhet av förlossning med sätesbjudning så hade jag gett det en chans. Jag har lite skräck för kejsarsnitt också.. Men ändå.


    Tänker lite som du! Dom är duktiga på det här och dom tar ju givetvis inga risker. Det är väldigt stor risk för snitt ändå eftersom förlossningen måste flyta på väldigt bra framåt. Men blir det så har man ju iallafall försökt..
  • Äldre 25 May 20:12
    #84
    Nube skrev 2018-05-25 19:19:04 följande:

    Hur gick det idag?


    Bra ändå! Mitt bäcken var brett nog med marginal och bebisen är något mindre än normalt vilket också är en bra förutsättning. Så jag uppfyllde deras kriterier för att få genomgå en vaginal förlossning om inget ändras, bebisen ska mätas igen nästa fredag så att man ser att den följt sin kurva sen senaste mätningen.

    Men eftersom man inte kan sätta igång en sätesförlossning och jag heller inte bör gå över tiden pga ålder och högt BT så kör vi en medelväg och planerar ett snitt på BF +-någon dag och om det kommer igång spontant tidigare så kör vi på vaginal förlossning. Känns bra för då låter vi ödet bestämma lite åt oss:)

    Vi ska även få göra ett till vändningsförsök på måndag, inte så troligt att det funkar men värt att ge det en chans ändå!

    Hur mår du?
Svar på tråden Fler som har bf i JUNI och vill leta tecken/följas åt tillsammans?