Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    V. 32

    MAL01 skrev 2018-05-16 18:42:19 följande:

    Okej. Du ska se att hen vänder sig snart:). Inte ovanligt att det tar nån vecka eller två till.

    Fick veta igår att lillen ligger med huvet ner. Och det har märkts idag för så fort hen rör sig med huvet så känns det som jag ska kissa ner mig. Haha! Sen känner jag små stickningar emellan benen, men det är fullt normalt. Svettas som en gris på nätterna gör man också. Hihi!


    Jag känner SÅ igen mig i allt du skriver! Är i vecka 33 och så sjukt trött på att vara gravid. Intressant hur snabbt man kan gå från att inte vara kissnödig till att nästan kissa på sig :D I dag har jag haft halsbrännan från helvetet också, till och från sedan 10-snåret -.- Jag svettas också som en gris på nätterna! Dessutom äter jag en medicin som gör att jag svettas lite extra mycket. Det ska bli skönt när allt det här är över!

    Jag vet inte hur min bebis ligger, jag tycker mig känna sparkar lite överallt, men vid nästa bm-besök ska hon tydligen ligga med huvudet nedåt. Det är andra barnet så jag räknar inte med att hon fixerar sig förrän strax innan förlossning.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-05-17 08:39:18 följande:

    Jag blev rekommenderad en gel som heter Reduflux från apoteket. Den är skitäcklig men fungerar faktiskt bra mot halsbränna. Rekommenderas :)


    Hur länge håller den effekt då? Just nu kör jag på Novalucol, oftast funkar det bra men vissa dagar (som i går) hjälper det bara i nån timme max.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-05-17 09:15:27 följande:

    Jag hade halsbränna igår och tog en sån runt 19 och klarade mig resten av kvällen/natten.


    Då ska jag köpa det i dag, för det här är olidligt >.< Samma visa i dag som i går än så länge, det brukar även resultera i en jobbig natt och jag sover redan dåligt som det är.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-05-17 15:51:42 följande:

    Åh hoppas det hjälper.

    Omeprazol varje dag är ju bra också. Ta en varje morgon. Halsbränna är hemskt, jag brukar få riktigt ont i hela bröstet när det är som värst.

    Jag har också börjat sova dåligt. Kissnödig, drömmer massor av konstiga drömmar, hostar och ligger allmänt oskönt. Jag kan isf ta igen det på dagen då barnen är i skolan eftersom jag är ledig.


    Jag tog en Omeprazol förut. Den gav också effekt i typ en timme (precis som Novalucol). Efter middagen blir det jag som åker och köper Reduflux!

    Jag får också ont i hela bröstet och varje för uppstötning känns det som att jag ska kräkas :/
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-05-18 14:28:58 följande:

    Hjälpte Redufluxen?


    Jag behövde inte ta den i går, det gick över bara jag köpte den. Så på så sätt kan man säga att det hjälpte :P Däremot så finns det numera även i tablettform, så jag tog det istället för gelen.
  • Iowhannah
    Johanna79 skrev 2018-05-18 17:01:24 följande:

    Här kommer en till i v. 32.

    Har blivit sjukskriven en vecka & sedan på halvtid juni ut. Mått så himla illa dom senaste dagarna... Har tidigare haft "Chlomipramin" mot illamående, & för några veckor sedan skrev mvc-läkaren ut nya. Han sa att dom används ofta på förlossningen, & att det inte är någon fara att ta någon då & då. Doktorn på vc idag tyckte däremot inte dom är lämpliga... Blir orolig... Jag har ju tagit ett par, inga mängder, men ändå.

    Så mycket tankar nu. Jag är ensamstående med ett barn sedan tidigare & skaffar nu på egen hand. När jag mår så här illa & bara ligger blir jag så himla orolig... Tänk om nå't händer mig.... Hur ska det gå för barnen då..?

    Har ni andra besvär med illamående med?


    Jag skulle lita mer på mvc-läkaren, han är ju ändå specialiserad. Vc-läkare tycks vara allmänt mer restriktiva när det kommer till gravida personer.
  • Iowhannah
    MAL01 skrev 2018-05-20 23:26:28 följande:

    Hej på er!

    Ber om ursäkt för den enorma frånvaron i gruppen, men har vart en del ett par dagar.

    Vi är mitt i en flytt och har mycket att göra:)

    Jag har även mycket förvärkar och sammandragningar och fick åka till Östra sjukhuset vid ett tillfälle nyligen och titta så allt va ok.

    Men det va okej. Ingen påverkad livmodertapp och bebis verkar må bra. Men får börja ta det extra lugnt nu.

    Barnets huvud låg neråt i bäckenbotten och det känner man nu. När hen rör sig så känns det som man ska kissa ner sig:).

    Hur mår ni alla?


    Jag tror att min bebis också har lagt sig med huvudet neråt, det är ett väldans tryck mot urinblåsan och ibland rör hon sig så att det ilar till i livmodertappen.

    Min vaxtjej tror inte att jag kommer gå tiden ut (och hon har läskigt ofta rätt när det kommer till graviditeter), tydligen kunde hon se på mitt underliv att det är på gång. Hon trodde iaf inte att jag kommer gå sex veckor till, men vi får se. Jag har bf 7/7 och ska se Eminem den 2/7 så bebisen får gärna stanna till åtminstone kvällen den 3/7.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-05-21 14:20:05 följande:

    Jag är ju hemma sen i onsdags då jag fått grav.penning godkänt men jag är helt slut ändå. Hemmet ska skötas, det ska lagas mat, barnen vill ha picknick, disken ska diskas och handling är tungt. Hehe ska inte klaga men jag har ont överallt. Benen, ryggen, magen.... så glad att jag inte behöver gå till jobbet - det hade blivit för jobbigt.

    Näe, slutklagat för min del :)

    Jag var ju hos bm förra veckan och då trodde jag att hon skulle säga att bebisen vänt sig med huvudet neråt för jag får som stötar ner mot underlivet och är kissnödig hela tiden. Men bm var nästan helst säker på att det var rumpan som låg neråt och tryckte. Hoppas han vänder sig till nästa gång. Vad händer annars? Någon som vet?

    Hoppas alla mår hyfsat ok i värmen


    Jag kan inte påstå att jag VET, men jag antar att du får boka ett vändningsförsök och om det inte lyckas så får du ta ställning till huruvida du vill föda i säte eller snittas.

    Jag ska till bm den 31 (vecka 34+4) och enligt bm ska bebisen ha lagt sig med huvudet neråt då. Vi får se, men jag tycker att det känns som att hon ligger åt rätt håll iaf. Fast när hon sträcker ut sig så känner jag nåt hårt mot ena höftkulan, hoppas det är en axel och inte huvudet.
Svar på tråden V. 32