• LFF

    Ni som är föräldralediga mer än ett år

    Vi (jag) tog inte ut några dagar alls de första 10 månaderna utan vi bodde kvar i vår lilla lägenhet där vi klarade oss på en lön. Totalt var vi hemma i 21 månader innan killarna (tvillingar) började på förskolan.

  • LFF
    Utvandraren2 skrev 2018-05-22 22:11:25 följande:
    Jag var förbi den tilltänkta förskolan idag och pratade med personalen.

    Har nog landat i att jag gör som jag tänkt, förskola i augusti, med möjlighet att skjuta upp det till december. Dock utan bidraget på 7500kr då, eftersom jag då har en plats från augusti som jag själv valt att inte utnyttja. 

    Då är hon ändå 15 månader. Jag tycker att det är viktigt att hon kan gå när hon börjar i förskolan. Sen blir jag inte klok på allt jag läser om barn har det bäst i förskola eller hemma. Alla "experter" säger ju olika!Skrikandes Sen är ju ingenting skrivet i sten heller, jag har ju rätt att vara hemma tills hon är 24 månader.
    Det är ju lätt att vara rationell nu innan hon är född... Flört

    Sen kollade jag upp hur det blir med motsvarigheten till SGI när jag är ledig utan lön. Den är tyvärr väldigt dålig, men där har jag inget val känner jag. Får bara satsa på att jag inte blir allvarligt sjuk under de månaderna. (Måste kunna jobba 4 veckor på heltid när jag är tillbaka för att få full SGI igen, oavsett om jag är borta i två månader eller ett år.)
    Innan barnen kom så var vår plan att skola in dem när de var 18 månader, det kändes som en bra tid. Nu kom våra i november, vilket hade inneburit en inskolning i maj, sen sommarledigt och i princip en ny inskolning i augusti igen så då tog vi beslutet att de skulle börja i augusti vid en ålder av 21 månader.

    Vad gäller vad som är bäst för barnet så är min fasta övertygelse att det är att vara hemma med sina föräldrar tills de är 1,5-2 år gamla.
Svar på tråden Ni som är föräldralediga mer än ett år