Inlägg från: 1234568 |Visa alla inlägg
  • 1234568

    panik!!!!! vad gör jag?

    Hej,

    Jag tycker du ska be om att få tala med en kurator INNAN aborten. Det kan ordnas snabbt. Som du känner nu, gör inte aborten imorgon. Det finns tid ännu.

    Sedan så hoppas jag du får adekvat hjälp för din depression. Har du ingen kurator kontakt sedan innan? Det bör du ha.

    Och, glöm inte bort att kontrollera sådant som kan ställa till en depression ännu mer. B 12 brist, folat, ferrit, järn, ka och na. En förlossningsdepression som sitter i hårt ännu efter 18 månader KAN bero på att det finns brister. Inte ovanligt med järnbrist både under en graviditet och efter. Och det kan verkligen spä på en depression. Så kolla det.

  • 1234568
    Anonym (fy) skrev 2018-05-29 07:45:52 följande:
    tack! jag ligger lågt i järn och har gjort sedan förra graviditeten, nu när jag var på sjukhuset låg jag under 90 och om jag minns rätt ska man väl ligga på över 115? kanske har det ngt med det att göra?
    Oj. Det ska fixas till! Där har du absolut en orsak till depressions symptom (och en hel del till som andningsproblem, hjärtklappning, trötthet, utmattning). Du ligger såpass lågt i hb att vi inte endast talar o järnbrist mer, utan järnbrist anemi.

    Du borde antagligen få järn dropp. Men även med järntabletter kommer du sakta men säkert få upp värdena.

    Börja med att gå till läkaren IDAG! Skriv ner dessa värden (som du behöver kolla): Blodbilden, ferrit, TrF, Fe, B12, folat, D-vit (även Tsh,t4 kan vara bra att kontrollera, eftersom obalans kan ge anemi).

    Troligtvis beror anemin på din förra graviditet, och amningen. Båda kan ge järnbrist.
    Hb ska ligga över 117. Men dom flesta ligger runt 130. Det är väldigt individuellt om vilket hb som är ditt "rätta hb". Det kommer du märka när anemin fixas till.

    Ferrit är det viktigaste värdet. Det visar hur ditt förråd av järn i kroppen ser ut. Det är nästan alltid tömt när hb börjar sjunka. Först använder kroppen upp lagren du har för att bilda hemoglobin. Och när det inte finns mer järn att ta av, då börjar hb sjunka och järnbristen blir till anemi. Dom flesta mår dåligt redan när förråden börjar tömmas, och vid anemi är man nästan utslagen fysiskt och psykist.

    Så iväg med dig idag och kontrollera dessa värden. Och när du får svaren så bör läkaren försöka hitta källan till anemin. Men direkt efter att du tagit proverna, så går du till apoteket och köper järntabletter. Det ska vara Fe++ (inte Fe+++). Dom kommer i 100mg tabletter, och du kan ta 2 per dag (olika tillfällen) i någon månad, och sedan efter det 1 per dag i 6 månader till (minst). 

    Du kommer märka en skillnad i ditt mående ganska snabbt. För först stiger hb, och det ger mycket ork tillbaka. Sedan när hb nått sitt ideal (1-2 månader), så börjar förråden (ferrit) stiga.

    Det här är garanterat en orsak till ditt mående. är verkligen för jävligt att läkarna skrivit ut depressionsmedicin utan att först korrigera din anemi! Alla läkare bör känna till att anemi ger depression.

    Skjut upp din abort, och korrigera först det här. Olyckligt skulle ju vara om du gör en abort som du inte vill, pga av ditt ruskiga mående...och det enkelt kunde rättas till.

    Läs på om järnbristanemi (googla järnbristanemi symptom), och se hur mycket som stämmer in på dig.
  • 1234568
    Anonym (fy) skrev 2018-05-29 07:45:52 följande:
    tack! jag ligger lågt i järn och har gjort sedan förra graviditeten, nu när jag var på sjukhuset låg jag under 90 och om jag minns rätt ska man väl ligga på över 115? kanske har det ngt med det att göra?
    Alltså har dom verkligen inte åtgärdat ett hb under 90? Bara skrivit ut dig? Då tycker jag du ska göra en anmälan också. Det är ett hb som kräver åtgärder. Vid 80 brukar man ge blod. Vid 85-115 ska det vara järndropp. Hb över 115 (men i lägre kanten och lågt ferrit kan åtgärdas med tabletter). 

    Men att inte är göra något är inte okej. Och orsaken till anemin ska alltid utredas. Anemi är (oftast) inte en sjukdom i sig, utan ett symptom. Och man behöver ta reda på varför du fått anemi.
Svar på tråden panik!!!!! vad gör jag?