Inlägg från: Anonym (V) |Visa alla inlägg
  • Anonym (V)

    V12+3 och blöder

    När man börjar blöda runt v 12, och att blödningen fortsätter, så är det ofta uteblivet missfall... Men det kan lika gärna vara en frisk graviditet! Jättebra att du har kub i övermorgon så du får svar snabbt!

  • Anonym (V)
    Ek90 skrev 2018-05-28 00:16:16 följande:

    Men usch så jobbigt.

    Kan ju absolut va helt och hållet normalt, håller alla tummar för det

    Kan du inte åka till nån gynakut för att fä svar snabbare? Såklart man kan vänta till sin bokade tid om man klarar det, du kommer ju slippa många timmars väntande på en akutmottagning på så sätt. Men tänker bara om du lider hemskt mkt av att undra.


    What?!

    Om man inte ens har ont så är det definitivt inte akut. Finns de som behöver gynakutens resurser, och det är dem som ska få dom. Tex personer som håller på att förblöda eller svimma av smärta.
  • Anonym (V)
    Anonym (Sök vård) skrev 2018-05-28 12:30:24 följande:

    Jag hade inga blödningar, feber eller nått illaluktande. Enda symtomet var tröga flytningar. Ett blodprov visade infektion så blev inlagd, skrapad och fick genomlida 10 dagar med smärta, komplikationer. Men alla patienter fungerar tydligen likadant enligt nån mall av sjukvården.


    Så du sökte gynakuten för att du hade flytning?

    Majoriteten fungerar likadant ja. Hade du väntat någon dag till hade du antagligen fått något av ovanstående symtom.
  • Anonym (V)
    Anonym (Sök vård) skrev 2018-05-28 13:00:49 följande:

    Kul att du tycker det är roligt. Hade dessa flytningar några dagar. Fick inga andra symtom och litade på magkänslan. Fick också höra normalt, avvakta. Du vet att i värsta fall så kan man faktiskt dö av en infektion?


    Ja det vet jag definitivt. Men man dör inte bara sådär utan man blir dålig först. Får feber när infektionen etablerat sig, ont och känner sig kass.
  • Anonym (V)
    Ek90 skrev 2018-05-28 13:50:46 följande:

    Jag, personligen, anser att blödning absolut kan vara själ nog att åka in. Hela grejen med akutverksamheten är ju att de som triageras högre än du får vård före och kommer alltså inte lida av att en annan person sitter och väntar. Det enda som händer - som jag skrev, är att du får sitta och vänta på din tur länge. Bedömer personalen i triagen att man kan återvända hem och invänta annan tid på icke akut verksamhet så är de utbildade i att kunna avgöra det och på så sätt skicka hem dig igen.


    Inser du hur mycket tid det tar från personalen att triagera hem alla som inte ska vara där, som borde fattat det själva? Tid som hade behövt gå till patienterna som ligger och väntar på omhändertagande, tex smärtstillande, dropp, undersökning eller inläggning. Om alla som inte pallar vänta på en bokad tid eller söka sig till rätt vårdnivå chansar och går till akuten för att de kanske får en undersökning om de bara sitter och väntar tillräckligt många timmar, då skulle akutmottagningarna haverera varje dag. Som tur är förstår många själva att det är orimligt och därför händer det bara ibland. Det tar längre tid att triagera hem en patient än att skriva in hen för undersökning. Därför blir alla andra lidande. Så nej det är inte bara att gå dit och vänta, utan det bästa är att ringa, precis som ts gjorde, och höra om man behöver komma in nu eller om man kan vänta.
Svar på tråden V12+3 och blöder