Inlägg från: Anonym (ace) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ace)

    Komma igång med släktforskning hur börjar man

    Anonym (Dna) skrev 2018-06-05 06:53:10 följande:
    Gör DNA test istället så kommer både det upp och bevis på att ni delar dna. När man bara kollar i kyrkböcker osv så finns det ju alltid en risk att det finns "oäkta barn" som har en helt annan pappa än den som står i böckerna , och kan även finnas människor som blivit adopterade vilket gör att ni inte är släkt på riktigt.
    Är själv intresserad/nyfiken på att börja släktforska, men som adopterad har DNA-biten inget att ge mig för detta ändamål.

    Hur gör man om man nu inte har någon info om sina mor- och far-föräldrar, och inga levande släktingar som är "klara i huvudet" och går att fråga? Är det kört då?
  • Anonym (ace)
    Anonym (Dna) skrev 2018-06-05 09:14:29 följande:
    Om du vet från vilket land och barnhem som du är adopterad så kan du kolla med barnhemmet som du bodde på om dom har någon info om dina riktiga föräldrar, annars kan du kolla med adoptivbyrån som genomförde adoptionen, jag tror att dom enligt lag är tvungna att ta reda på så mycket som går om ett barns biologiska ursprung innan en adoption går igenom eftersom det är alla barns rättigheter att känna till sitt ursprung. Annars testa med att göra ett DNA test , måste finnas någon släkting som också lämnat in DNA.
    Mina riktiga föräldrar är mina svenska föräldrar. Som sagt, jag är inte intresserad av att släktforska kring mina gen-donatorer, jag vill släktforska kring min faktiska familj och släkt, de är svenskar i minst tre generationer, längre bak än så vet jag inte.
  • Anonym (ace)
    MallaL skrev 2018-06-05 09:59:10 följande:
    Är dina föräldrar inte i livet? Har du inga födelsedatum före 1940?
    Ingen av mina föräldrars generation (fastrar, mostrar osv) som är livet är klara i huvudet. Mamma är yngst och är född 1945. Mina kusiner har ingen information som kan hjälpa mig.

    Födelsedatum, nej. Eller jo, pappas och mammas har jag, men inte längre bak än så. Och jag vet inte födelseort på någon av dem, men gissningsvis i Malmö, men mamma kan vara född på annan ort i Skåne och pappa kan vara född i Skåne eller Göteborgsområdet eller Värmland (vet att vi hade släkt där som barn). Vanliga "-son"-namn så inte lätt att söka på det hållet.
  • Anonym (ace)
    MallaL skrev 2018-06-05 15:10:09 följande:
    Dina föräldrars födelseförsamlingar tror jag du kan få från Skatteverket. Har du sedan tur så finns kyrkbok tillgänglig från 1945 i din mammas församling, det beror på som någon skrev tidigare om just den födelseboken sträcker sig in till 1948, där gäller sekretessen.

    Vet man inte församling får man göra ett stort projekt och kolla alla födelseböcker i detta fallet i Malmös församlingar och andra församlingar i Skåne för det aktuella datumet...
    Tack tack tack! Jag gör ett försök nu när det blir semester och jag har lite bättre med tid. Tack!
Svar på tråden Komma igång med släktforskning hur börjar man