Inlägg från: Anonym (mor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mor)

    Folk som köper godis för flera hundra...

    Anonym (Overweight) skrev 2018-06-15 16:42:58 följande:

    Dessa sjuka mängder ser jag alltför ofta tyvärr. Överviktiga barn upplever jag är vanligare idag än när jag var liten (på 70-talet). Det är jättesvårt att bli av med allt onödigt fett på kroppen och godis är billigt så man får ju mycket för pengarna. Det är oroväckande faktiskt.


    Jag var ung på 70-talet och ALLA vi tjejer var smala som streck. Enstaka undantag fanns förstås. Ser man på teveserier/filmer från den tiden så slås man av alla magra individer i gabardinbyxor. Vad gjorde vi annorlunda? Ja vi hade inte ätande som livsmål och huvudsysselsättning! och vi hade ju ingen dator att sitta och häcka vid 24/7. Vi kunde ha jäää...ligt tråkigt ibland och det kan göra en kreativ faktiskt.
  • Anonym (mor)
    Anonym (Lalla) skrev 2018-06-16 12:01:20 följande:

    Något man ofta ser är överviktiga människor som fyller sina kundvagnar med onyttigheter som godis, chips, läsk, kakor, glass och färdigmat.

    Deras ungar är, eller är på väg att bli riktiga fläskisar också.

    Då tänker jag, ok göd dig själven för fan, skona ungarna!


    Men å andra sidan så kan det knappast fungera i längden att man skåpäter godis och snacks när barnen lagt sig? Det går fint när de är upp till tre år *typ*
  • Anonym (mor)
    Anonym (Lalla) skrev 2018-06-16 13:09:50 följande:
    Efter kroppsstorlek och kundvagnens innehåll framstår det glasklart vilka vanor de har.
    Men om du frågar den som kör kundvagnen så är det inte chips och godis som skapat kroppshyddan utan genetik och låg ämnesomsättning.
  • Anonym (mor)
    Anonym (jaha) skrev 2018-06-16 13:38:09 följande:
    Fast det vet du ju egentligen inte. 
    Jag kan tänka mig vad folk tycker om min kundvagn. Jag åt extrem dåligt när jag var yngre, mat och godis va min tröst. Men jag tog tag i det, slutade med godis och åt bra mat, dock såg min kundvagn likadan eller värre ut, för att jag gifte mig med en man som va smal och vältränad och som älskade godis, läsk, chips och fet mat. Jag åt inget av det, men det var jag som handlade. Under den perioden gick jag ner 45 kg, det syndes inte i min kundvagn. 
    Nu är vi skilda och jag äter efter vikt väktarna, blir väldigt lite godis. Men jag köper nån chipspåse och lite godis i veckan till barnen. Läsk har vi alltid hemma om nån kommer på besök, barnen får 1 glas på helgen. Kakor m.m finns också alltid hemma om nån kommer på besök. När jag handlar köper jag massa smör, olja, grädde, röd mjölk och så vidare då mitt yngsta barn inte går upp i vikt och växer som hon ska, så bvc har rekommenderat massa fett i all mat. Hon gillar inte att tugga mat, skulle hon få bestämma så skulle hon leva på välling och drick yoghurt. Men jag går ner 0.5-1 kg i veckan just nu, det syns dock inte i min kundvagn. 
    Så nej det går inte bara att döma folk på hur de ser ut och vad de handlar.
    Men om det kommer en "smalis" med kundvagnen fylld med chips, godis och grädde så är det väl ingen som ens kastar ett extra öga? Kanske inte på "fettot" heller med samma kundvagn .......MEN sannolikheten är större.
  • Anonym (mor)
    Anonym (jaha) skrev 2018-06-16 15:18:27 följande:
    Kolla hur mycket du vill. Men döm inte.
    Får jag inte tänka vad jag vill så länge det stannar i mitt huvud? ALDRIG skulle jag kommentera eller stirra så ngn ser men vad jag tänker är min ensak.
  • Anonym (mor)
    Anonym (apa) skrev 2018-06-16 14:05:47 följande:

    Jag har varit och storhandlat idag och summan för godis, glass, bakingredienser osv hamnade på ca 700 kr. Jag kan väl inte skryta direkt om hur smal jag är men för att närma mig 40 så är det ändå ok. Jag håller mig i trim.


    Men även om du är smal så är väl inte en kost bestående av godis, glass och bakverk att rekommendera? Det är väl ingen tävling om hur mkt skit man kan äta och ändå vara smal?
  • Anonym (mor)
    Utvandraren2 skrev 2018-06-16 19:27:45 följande:

    Varför ens bry sig om vad folk tänker om ens kundvagn?

    Mitt liv, mina matvanor. Handla på nätet istället om det är så skämmigt.

    När jag handlar in till personalfesterna på jobbet är det riktigt kul. Lilla, späda jag, med en hel vagn full i chips och godis, och två vagnar med öl och läsk. DÅ stirrar folk. xD


    Varför stirrar folk på dej då? Dom fattar väl att du inte handlar till dig själv? Däremot om du skulle väga 300 kilo och ha en assistent med dig som drog vagnen så skulle folk STIRRA och antagligen fnissa både högt och i smyg.
Svar på tråden Folk som köper godis för flera hundra...