Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Hur komma vidare efter psykisk misshandel?

    Tid. Dina negativa minnen måste få tid att bytas ut mot nya positiva sådana. Gör så mycket roligt du möjligtvis kan under dagarna så kommer, så småningom, mardrömmarna på nätterna bytas ut mot detta.

    Jag önskar att jag hade ett bättre svar men det är dessvärre sanningen.

    Det har gått 6 år nu. Jag är i stort sätt återhämtad.

  • Anonym (.)
    Anonym (PM) skrev 2018-06-20 08:35:17 följande:

    Jag känner såhär. Den här människan har verkligen försökt förstöra mitt liv och är en ond människa. Ändå så verkar hon klara sig undan utan konsekvenser. Hennes beteende får inga konsekvenser utan tvärtom kan hon förstöra för andra bäst fan hon vill och bara gå vidare till nästa.

    Hur fan ska man hantera det faktum att man aldrig kommer att få upprättelse för den psykiska misshandeln någon utsatt en för?


    Det är farliga tankar du är inne på. Ditt mål bör vara ett liv där du aldrig tänker på/träffar henne men du heller inte önskar henne något illa.

    Konsekvenserna kommer kanske för henne längre fram, eller inte. Det är helt omöjligt att svara på. Folk kommer trots allt undan med fruktansvärda saker i vår värld.

    Men vad tjänar du på att tänka på det eller drömma om det? Du bör fokusera på att bli så lycklig som möjligt. Det kommer du aldrig bli så länge dim fokus ligger på rättvisa/hämnd. Om hon är så hemsk som du säger så skulle säkerligen vetskapen om din fortsatta smärta glädja henne. Det är knappast vad du vill.

    Genom att du fortfarande låter henne påverka dig till denna grad så har hon fortfarande makt över dig.

    Förlåtelse (dock inte på det sättet där du upprepar samma fel igen) är enda sättet att på riktigt gå vidare. Och det absolut svåraste någon kan göra.
  • Anonym (.)
    Anonym (PM) skrev 2018-06-20 16:51:45 följande:

    Du har helt rätt! Men det handlar absolut inte om hämnd utan snarare en frustration av att någon kan skada någon annan så hårt för att i slutändan aldrig få konsekvenser för det utan snarare tvärtom få alla på sin sida. Jag skulle aldrig sjunka så lågt att jag tar det i egna händer, det lovar jag alla! Så där behöver ingen vara orolig. Det kanske lät så på mitt inlägg men så är det absolut inte. Jag tror aldrig att hämnd leder till något bra i slutändan!

    Oavsett vad så har du rätt. Jag vill vara lycklig och jag vill må bra. Fokus borde ligga på det istället för bitterhet över henne. Du sa något väldigt bra när du säger att hon säkerligen skulle må bra av att veta att hon fortfarande påverkar mig och att det fortfarande ger henne makt över mig.

    Men finns det mer konkreta tips på vad jag ska göra när tankarna på henne och allt hon gjorde börjar smyga fram? Finns det några bra tips på vad man ska göra för att inte fastna i dessa tankar?


    Det finns inga magiska lösningar tyvärr. Däremot finns det vissa trix du kan testa. Ett stort problem med den här typen av situationer är att man tenderar att älta det hela alldeles för mycket och vid helt fel tillfällen. Det är helt ok att tänka på det som skett, det är även nödvändigt för att kunna utvecklas och gå vidare. Dock är det kanske inte rätt tillfälle efter en utekväll full med alkohol eller klockan 11 på kvällen när du ska jobba dagen efter osv.

    Det gäller att styra när tankarna kommer upp. Ett effektivt sätt för många, efter lite träning, är att upprepa ett mantra gång på gång, högt eller tyst. Vad du säger spelar ingen roll, jag har kört namnen på mina barndomsdjur. Du kan välja en låttext, citat, bilmärken, amerikanska presidenter eller vad du nu gillar.

    Poängen är enbart att du aktivt ska rabbla det tills din hjärna tappar tråden och du omedvetet börjar tänka på någonting annat. Det kan ta ganska lång tid i början men det fungerar.

    Ju mindre du tänker på henne vid "fel" tillfälle, desto bättre kommer du må.
Svar på tråden Hur komma vidare efter psykisk misshandel?