Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Läggningarna är katastrofala

    ABC73 skrev 2018-06-20 09:12:45 följande:

    Hon är lite liten än, men för våra har specialljudböcker för att söva barn med haft bra effekt. T.ex. Kaninen som ville sova. Finns med elefant och traktor också. En del bibliotek har dem som nedladdningsbara ljudböcker. Värt att testa.

    En period fick de se naturprogram eller klassiska konserter på TV och somna i soffan. Fick de titta på TV var de i alla fall stilla länge nog för att kunna somna


    De där böckerna kan söva vem som helst! Vår 2,5-åring ÄLSKAR ?kjattoj Aless? men det är inte ofta han lyckas höra hela boken.

    De finns även på Storytel, för den som har ett abonnemang.

    Jag kan även tipsa om albumet Weightless av Marconi Union (finns på Spotify), det kan också söva vem som helst.
  • Iowhannah
    AmericanMommy skrev 2018-06-21 23:29:23 följande:

    Jag har alltid läst en saga sedan pussat godnatt, satt på en speldosa med musik och lämnat rummet. Skulle jag stanna inne i rummet skulle barnet aldrig somnat. Förstår inte varför folk gör nattning till en så stor grej?


    Och vi som har barn som vägrar somna själva förstår inte varför en del inte inser att alla individer är olika.

    Grattis till att du har fått ett lättsövt barn! Inse nu att inte alla barn är som ditt.
  • Iowhannah
    faren skrev 2018-06-23 19:07:23 följande:

    Om det nu är då fasanfullt, att få barn?Varför föder ni barn då? Ni vet ju att det är minst 18 år. Som No går leva med era små alster? Sten hårda rutiner: "kom nu skall lägga dig, vi sjunger 1 liten sång. Och sen är det dax at sova? Punkt?


    Grattis till trådens onödigaste kommentar!
  • Iowhannah
    AmericanMommy skrev 2018-06-24 03:18:31 följande:

    Som jag skrev ovan så sov barnet med oss det första året för jag ammade. Sedan flyttade vi över henne till spjälsäng bredvid vår säng i några månader och då startade vi rutin med läsning och speldosa. Efter ett par månader flyttade vi spjälsängen till hennes egna rum. Eftersom hon var van vid sängen nu och rutinen så blev det minimalt med problem. Om hon blev ledsen gick jag in och klappade henne på ryggen eller höll hennes hand tills hon lugnat sig. Men jag lyfte aldrig upp henne. Och jag lät henne leka i sängen eller stå upp om hon ville det. Ingen panik eller skrik. Men jag tror för att vi gjorde allt väldigt gradvis och haft samma rutin så har hon vant sig utan skrik och panik.


    Det där funkar ändå inte för alla. Skönt för er att det funkade för just er, för oss har det inte funkat.

    Vi BÖRJADE samsova vid två års ålder (i samma veva som barnet började förskola) för annars hade ingen av oss fått sova. Barnet gick från att sova i egen säng i eget rum, till att helt vägra sova någon annanstans än mellan oss.
Svar på tråden Läggningarna är katastrofala