Inlägg från: Themis |Visa alla inlägg
  • Themis

    Tips på plockmat till 50-årsfest?!

    Till dessert är det vansinnigt praktiskt med pannacotta upphälld i små plastglas- gör dem kvällen innan och sätt i kyl hos någon som har plats.

    Denna har bara tre ingredienser i själva pannacottan, låt gästerna själva hälla på lite hallon och/eller hackade nötter så är du hemma:

    baraenkakatill.se/2012/12/dulce-de-leche-pannacotta-med.html

    (man måste inte karamellisera pekannötter om man har bråttom men det är inte så svårt iofs bara man inte bränner dem!)
    ---
    Frusen cheesecake är också bra, gör en varannan kväll i ett par veckor så är allt klart, plasta dem ordentligt bara. Och variera smaken, det är kul!

    www.receptcentralen.se/brod-och-bak/daimcheesecake/

    www.coop.se/recept/frozen-cheesecake-med-choklad-och-jordnotter/

    www.koket.se/frozen-cheesecake-med-hallonswirl-och-vit-choklad


    Never mind leg day. Don't skip brain day. /tips från coachen
  • Themis

    Västerbottenpaj går också fort och inte så mycket hattande med småbitar, även om det ser elegantare ut med krustader:

    Ugn= 225 grader.

    1 ark kyld smördeg, lägg ut i fyrkantig eller rund form som passar och nagga med gaffel. 

    Grädda 10 minuter mitt i ugnen, det blir ett toppigt berg då som du får platta ner med stekspade.

    Riv 200 g västerbottenost
    Vispa ihop 3 ägg och 2 dl (lätt) creme fraiche
    Häll ner den rivna osten i smeten och lägg till

    1 tsk salt
    2 krm vitpeppar

    Häll smeten ovanpå degen i formen och grädda 15-20 minuter.
    Ägget kan resa sig till en liten vulkan då med men faller snyggt ihop när man tar ut det hela.

    Servera pajen som den är till sillbordet eller kräftorna, eller dekorera den med gräddfil, löjrom och dill och servera på buffén.


    Never mind leg day. Don't skip brain day. /tips från coachen
Svar på tråden Tips på plockmat till 50-årsfest?!