Inlägg från: Dannysandy1 |Visa alla inlägg
  • Dannysandy1

    Bf augusti 2018

    Hej hej, har bf 25 aug. Väntar en liten lillasyster, har redan en dotter som är 4,5 år samt en bonusdotter som är 10 år, så blir mycket tjejer hehe. Vi bor i Åkersberga, ligger tre mil norr in Stockholm.

    Är också så trött på värmen! Min sambo har inte semester än så ska underhålla barnen själv också... inte världens lättaste i det här skicket... och tålamodet är inte precis på topp just nu heller ;)

  • Dannysandy1

    Hej! Har BF 25 aug och det känns som en evighet kvar... har en dotter på 4 år sedan innan och hon var 10 dagar tidig, så det känns nästan som jag gått över tiden nu för man trodde att tvåan skulle komma ännu tidigare. Och så kan det vara 3 veckor kvar... får panik när jag tänker på att det ska vara så långt kvar!

    Var på UL i tisdags och då visade det att bebisen redan då vägde ca 3900 g, min första vägde 3080 när hon kom ut så lite skillnad kan man ju säga. Detta gör ju att jag vill föda nu ännu mer. Men ringde min BM och ska få hinnsvepning på tors iaf, men vill ha nu! Man blir ju galen av att gå hemma och vänta och ha smärtor överallt :(

  • Dannysandy1
    Intenuintesåhär skrev 2018-08-21 10:43:21 följande:

    Mer än en vecka över BF och ingenting. Trodde lillen ville ut en vecka tidigare som storasyster men han verkar trivas. Är TRÖTT på det här. Fysiskt men framförallt psykiskt. Varje morgon är en besvikelse över ännu en lugn natt.

    Ursäkta, Gud... Jag har beställt en bebis. Where is he?

    Aja, snart kommer han. Hinnsvepning imorgon.

    Någon som gjort det än?


    Hur gick din hinnsvepning? Gjorde det ont? Verkar vara så olika det där. Jag ska göra en imorgon bitti, hoppas hoppas verkligen att det sätter igång efter!
  • Dannysandy1
    Intenuintesåhär skrev 2018-08-23 07:03:12 följande:

    Gjorde hinnsvepningen klockan tre fast tappen var omogen. Var bara en halv centimeter öppen så trodde nog att jag skulle få gå ett tag till. Fick värkar direkt men de var uthördliga. Vattnet gick vid åtta precis i lillasysters läggning.

    Igår klockan tjugo över tio kom lillebror äntligen efter en timme på förlossningen.

    Stort lycka till.

    Det är värt ett försök, oftast fungerar det. Det kändes lite märkligt och blödde en del men det ska i de flesta fall sätta igång något.

    Ska bli kul att höra om era berättelser snart!


    Men oj, vad kul! Grattis! Så mysigt :)

    Jag fick inte göra någon :( hon är inte fixerad så dom ville vänta tills hon var det mer. Men ofta fixerar som sig väl inte alls på omföderskor? Så lite konstigt tycker jag. Men har inte BF förns på lördag heller, så tror det kanske var lite därför också. Men tråkigt när dom sa att vi skulle göra idag och sen blev det inget :(
  • Dannysandy1
    Mollymums skrev 2018-08-21 23:08:33 följande:

    Imorgon är bf dagen här och idag hade jag min första starka förvärk! Har knappt haft några känningar alls innan ikväll så förhoppningsvis va de ett litet tecken på att hon kommer snart :D

    Längtar ihjäl mig! Men smärtan från förvärken idag gjorde mig rätt nervös haha

    Men känner verkligen inte för att gå över tiden för mycke.. trött på att ha så ont pga foglossningar nu!

    Även vart extremt svullen i fötter, händer och ansikte senaste dagarna..

    Så nu får hon gärna komma! Haha


    Spännande! Hur har det gått, har du fått några fler värkar? :) Jag vet inte riktigt hur förvärkarna känns, men första barnet gick vattnet så då visste man ju att det var värkar som kom sen. Nu har jag en del sammandragningar men det är ju inte riktigt värkar och jag har haft sammandragningar sen typ v 20. Fast dom är nog lite starkare och lite mer smärtsamma nu. Men absolut inte regelbundna eller så. Har även ganska mycket ont långt ner i magen, så det hugger och ilar nedåt.
  • Dannysandy1
    Znickers skrev 2018-08-25 13:21:53 följande:

    Angående det där med fixering så har jag både läst och fått höra av min BM att det är väldigt olika från kvinna till kvinna. Jag är v 40 +3 nu och min bebis har legat med huvudet nedåt sedan 2 månader tillbaka men ännu inte fixerat sig. Efter senaste undersökningen hos min BM sa hon att min bebis troligtvis inte kommer fixera sig förrän förlossningarvärkarna startat och börjar trycka honom neråt i kanalen. Sedan konstaterade hon att jag har ett ganska brett bäcken som då bidrar till att det finns gott om utrymme för barnets huvud vilket gör det svårare för den att fixera sig förrän förlossningsvärkarna dragit igång och tryckt ner honom djupare i bäckenkanalen. Det kan mycket möjligt vara så även för dig tänker jag :)


    Ja precis, jag har också hört att dom inte fixerar sig förns det verkligen är dags! Så antar att det blir så nu. Första barnet fixerade sig ganska tidigt, men det är vanligt att det är så här för omföderskor vad jag hört i alla fall :)
  • Dannysandy1
    Mollymums skrev 2018-08-26 00:42:01 följande:

    Den 25 kl 1:45 kom äntligen våran flicka efter en otroligt jobbig förlossning! Men gud vad lyckliga vi är nu! :')


    Men åh, grattis! Så fin hon är! Vad man längtar själv nu :)
  • Dannysandy1

    Var uppe och kissade för en stund sen. När kag var klar fast fortfarande satt på toaletten så tyckte jag det rann till lite. Asså på mig kommer det ofta några droppar till, men jag får sitta och vänta på dom typ 30 s och så känner man när dom kommer om man säger. Men nu kände kag inte att det skulle komma nåt utan det ?var helt avslappnat? om man säger. Om kom precis när jag hade torkat mig så känns konstigt om det kom mer kiss direkt. Med första barnet så gick vattnet och det sipprade så kom ingen fors då. Men nu kom det liksom inte mer än såhär så jätteosäker på om det var lite vatten eller inte. När jag torkade mig igen så var det jättekladdigt så tror det var del av slemproppen. Sen ställde jag mig upp och nös och sen satt halva slemproppen på insidan av vaden hahaha.

    Tror egentligen inte att det var något vatten, men eftersom hon inte fixerat sig än ska man ju åka in på en gång om/när vattnet går. Så blir ju ändå nojig om det var så att det bar lite vatten. Har satt på en binda iaf och gått och lagt mig igen. Men känner nog att jag borde ringa FL ändå snart och bara dubbelkolla vad dom säger.

    Har alltid hört att ?med andra barnet märker man när det sätter igång för då vet man hur det går till? mm eller hur, är osäker på allting den här gången... :)

  • Dannysandy1
    Znickers skrev 2018-08-26 14:04:24 följande:

    Dannysandy1 - hur har det gått för dig? Ringde du FL?


    Ja jag ringde mentol sa att det med all sannolikhet inte var vattnet, förstod det. Och det har inte kommer något mer under dagen. Första gångne jag verkligen trodde strider kanske var nåt på g, man blir så besviken! Vet ju att slemproppen kan gå långt innan förlossningen startar också men det känns ändå som att det händer nåt i alla fall. Förra gången märkte jag inte ens när slemproppen gick.

    Har också haft supermycket stickningar och ilningar nedåt och tryck bak i rumpan liksom. Känns ibland som man behöver gå på toa typ. Och magknip. Vill bara att det ska sätta igång nu!! :)
  • Dannysandy1
    Cila86 skrev 2018-08-27 11:33:03 följande:

    Förstår att de ät super tufft för er som passerat bf. Vet hur det är då jag gick över en vecka med tvåan.

    Har nu vf i morgon. Vill bara att liten ska komma nu.

    Egentligen mysigt att vara gravid, men är så stressad mentalt över detta. Att hinna in, att få hit barnvakt osv.. ovetskapen om när det ska starta.

    Idag hade jag tid hos bm. Hon kände men det var inte särskilt moget där inte. Å bebis ligger högt upp. Har mycket plats där inne oxå. Men hon hinnsvepte iaf. Så vi väntar å ser. Men har ingen förhoppning typ..

    Hur går de för er andra?


    Är din bebis inte heller fixerad då? För på mig gjorde dom inte hinnsvepning för att hon inte var fixerad. Men min bm sa att jag kunde ringa i veckan om det blev jättejobbigt så kunde dom göra en. Men då kunde dom väl lika gärna gjort i torsdags känner jag? Tycker det är jobbigt att ringa och vara tjatig :/ outhärdligt är det ju liksom inte att vänta 12 dagar till men vill ju gärna att det ska hända nu :)
  • Dannysandy1
    Solen2 skrev 2018-08-31 13:02:51 följande:

    11 dagar över tiden idag. Valde att vara med i swepi studien där man blir lottad till igångsättning i v41+0/2 eller v42+0.

    Hade öppnar mig 1cm och tappen mogen. Stor skillnad från igår då de knappt kunde komma åt. Så det går framåt i alla fall. Väntar nu på bard kateter för att trigga på öppningsfasen.


    Oj, hur kommer det sig att det tar så lång tid? Det vill man ju inte att det ska göra om man blir igångsatt efter 14 dagar, eller tom dag 15. Kan dom säga varför det tar sån tid? Har dom undersökt dig något mer idag, öppnat dig något mer? Lycka till och hoppas det drar igång snart!
  • Dannysandy1
    Solen2 skrev 2018-08-31 13:02:51 följande:

    11 dagar över tiden idag. Valde att vara med i swepi studien där man blir lottad till igångsättning i v41+0/2 eller v42+0.

    Hade öppnar mig 1cm och tappen mogen. Stor skillnad från igår då de knappt kunde komma åt. Så det går framåt i alla fall. Väntar nu på bard kateter för att trigga på öppningsfasen.


    Oj, hur kommer det sig att det tar så lång tid? Det vill man ju inte att det ska göra om man blir igångsatt efter 14 dagar, eller tom dag 15. Kan dom säga varför det tar sån tid? Har dom undersökt dig något mer idag, öppnat dig något mer? Lycka till och hoppas det drar igång snart!
  • Dannysandy1
    Isathe skrev 2018-08-31 20:00:08 följande:

    Vi fick vår bebis för 15 dagar sedan, å han kom 9?dagar före bf.

    Vattnet gick på tisdagen vid 17:45 och han kom på torsdag kl 9:47.

    Allt var jätte häftigt, coolt vad kroppen gör och vägleder en genom hela förlossningen. Jag är riktigt fascinerad av detta. Däremot tog de en drastisk vändning när han plötsligt sitter fast när huvudet kommit ut och dom inte får ut honom på nästa värk.

    Akutlarm dras inne på vårt rum och in väller ett helt gäng med människor. Dom sliter och drar, jag försöker hjälpa till så gott man kan å man riktigt hör paniken som utbryter sig i rummet då dom inte får ut vårt älskade barn....

    Han satt fast i 10 minuter, 10 minuter av kaos på rummet. När dom väl får loss honom efter invändig och utvändig våld är han helt livlös.....

    Vi fick inte de där avslutet som man tror, att få höra bebisen skrika å sen får man upp den på bröstet. Utan dom springer iväg med honom till ett annat rum, de enda jag fick veta var att de blivit en pojke och att dom jobbar med honom.

    Jag hamnar på operation för att sys i underlivet efter att dom klippt mm å visste inte mer då än att han låg i respirator. Bebis och sambo får flyga helikopter till annat sjukhus för vård av pojken som dom lyckligtvis fick liv i. Jag fick komma efter och träffa honom ca 8h senare.

    Första dagarna var riktigt kritiska för vår lilla krigare. Men här ligger vi idag tillbaka på hemsjukhusets neoavdelning 2v senare och kämpar med vikten.

    Så de blir inte alltid som man tänkt..... Men jag är sjukt lycklig att jag har honom här hos mig idag. Å trots detta hemska avslut på en annars häftig förlossning så är jag inte rädd för att bli gravid igen. Jag är garanterad ett planerat snitt ifall vi skaffar fler barn och jag kan lite sörja att jag aldrig mer får gå igenom en vanlig förlossning och denna häftiga resa som kroppen styr över totalt, samtidigt som jag inser att de jag psykiskt säkert inte skulle klara utdrivningsskedet utan av gripas av panik.

    Jag vill inte skrämma upp någon med detta inlägg utan ist skicka med att de är en otrolig resa att föda barn och häftigt vad kroppen klarar av och vad den gör. Helt fantastiskt!! Åk med, var närvarande och ta vara på det, såklart att de gör ont och känns men man hanterar det och glömmer fort.


    Grattis till bebis! Så mysigt att få ha honom ute.

    Men vilken jobbig upplevelse! Har aldrig hört förut att dom kan fastna sådär, vet du vad det berodde på? Skönt iaf att allt gick bra ??????
  • Dannysandy1

    Vår dotter kom äntligen igår på BF+8 ?????? Tog också ganska lång tid fast det var nr 2. Fick samma dragningar var 10e min vid 6-tiden på morgonen i lördags. Vid 10 började det bli värkar som under dagen kom typ var 7e min. Så vi var inne på BB vid 18.30 och då var jag öppen 5 cm. Men hon var inte ute förrns 04.54 igår morse :) öppnade mig dock jättebra hela tiden, men hon låg så högt upp. Var öppen 10 cm säkert 3 h innan dom gjorde så vattnet gick sedan kom hon ca 1,5 h efter det. Hade verkligen hemska värkar i ryggen när jag kom in. Men fick GRYM epidural och dessutom som dropp så halva förlossningen kände jag typ ingenting. Så underbart att hon äntligen är ute ??

    Hur går det för er andra? Har ni fler känningar?

Svar på tråden Bf augusti 2018