• Snorpi

    Bebis RATAR mat

    Anonymsju skrev 2018-07-07 20:05:46 följande:

    Ja det ska jag testa! 

    Hans första tid i livet fick han sida D-droppar och magdroppar på sked och det gick hur bra som helst, men när vi började att ge gröt och puré på sked och han ratar det, så ratar han ju nu sina d-droppar på sked också, så det får jag droppa ner i hans flaska, och när jag ge droppar på sked har han ju ingen haklapp men han vägrar öppna munnen ändå och bara vänder sig bort.

    Smaknapp har jag precis köpt faktiskt, den har han hittills sugit på med melon, persika och gurka i, den gillar han verkligen!!


    På tal om smaknapp så är ett tips att frysa in puré i ett isfack och sen peta ner en frusen purébit i smaknappen. Barnet vänjer sig vid olika smaker och det är himla svalkande nu på sommaren. Det kan också vara skönt i tandköttet när det är tänder på gång.
  • Snorpi
    Anonymsju skrev 2018-07-07 20:45:18 följande:

    Bra tips!!

    Frös in melon i nappen häromdagen, det gillade han! 

    Det jag undrar är hur mycket får han egentligen i sig av själva frukten? Det är väl mest som en god och skön grej för tänderna och smaken, men inte så att det ens kan räknas som ett mellanmål väl?


    Vi använde den mest när vårat barn skulle börja med smakportioner vid 6 månader och då räckte det ju gott. Men märkte att han hade nog kunnat sätta i sig ganska många bitar. Purén blir ju inte så stenfrusen utan tinar ganska fort i mun.

    Vet ju inte vad du har för smaknapp men på våran åkte all puré ut genom hålen. Frukten var det värre med dock , det blev för tjockt för att ta sig ut.

    I övrigt håller jag med övriga att han klarar sig gott på ersättning fortfarande. Ta bort allt han finner negativt såsom haklapp, låt honom sitta någon annanstans än vid matbordet ett tag eller låt honom leka med nånting samtidigt. Börja lätt med att ge ersättning på sked och börja sen mosa in lite annat i ersättningen, som en potatisbit eller en liten klick puré av något slag. Ge tills han inte vill ha mer, truga inte mer.

    Lider med dig, det är en hemsk känsla när ungen inte vill äta.
Svar på tråden Bebis RATAR mat