• Plupp73

    Inget fungerar...

    Gillar inte att laborera med kroppens naturliga balanser, tex hormonellt. Anser att kondom är enda vettiga preventivmedlet. Dock, sedan jag började leva med en kvinna, är ju det här inget problem.

    Men jag hade endera haft järnkoll på min ägglossning, och haft kondom under de osäkra perioderna - eller kondom hela tiden.

    Har aldrig riktigt förstått varför kvinnor utsätter sig för stora blödningar, depressioner, acne, viktuppgång, minskad lust osv

  • Plupp73
    mria skrev 2018-07-15 02:42:21 följande:

    Nej, jag gör inte heller det. Var ju utan preventivmedel något år och jag har aldrig mått så bra som då eller haft en sån fungerande menscykel. 

     

    Tänkte faktiskt köra det jag med. Ha koll på ägglossning, kondom/pessar när det krävs/är osäkert. 

     

    Nej det är ju vansinne egentligen men blir lätt så när vården/barnmorskorna propsar på att preventivmedlen med hormoner är så bra och det tycker man ska ha p-piller eller hormonspiral. Biverkningarna är de ju inte så bra på att berätta om, tyvärr. Jag har dock lärt mig nu. Den hårda vägen och nu ger jag upp hormoner helt! 


    Jag är till yrket läkare (dock ej gynekolog), har tidigare varit lärare i sexualkunskap - och blir med ålder och ökande kunskap alltmer övertygad om att det är knasigt att försätta våra mekanismer ur balans genom att haverera det hormonella systemet. Är en extrem förespråkare för kondomanvändning ffa bland unga - av tusen olika skäl. De behöver ju inte presenteras.

    Trots detta accepterar unga kvinnor att stoppa i sig kemiska medel som på alla sätt får deras kroppar att säga ifrån. Istället för att pojkar och män trär ett lövtunn gummiskydd utan biverkningar över sin penis inför sex.

    Märkligt.

    Har själv privat akdrig använt annat än kondom, det ENDA säkra mot könssjukdomar, HIV, och som ger bra skydd mot graviditet om den används rätt. Med mina manliga partners har det fungerat jättebra också.

    Tjejer och kvinnor skall stå på sig!!
  • Plupp73

    Snälla ni tjejer i alla åldrar; lyssna på era kroppar - DE är det viktigaste ni har!

    Om kroppen skriker genom att blöda, ge smärta, göra er deprimerade, få fet hy, acne, ge extrem viktuppgång, minskad sexlust....vad får er då att fortsätta äta hormonläkemedel? Och vad gör att ni prioriterar ert eget dagliga mående lägre än mannens upplevelse av sex?

    Männen ska inte kunna ha sex en enda gång - om de inte har kondom, altetnativt är beredda att bli pappor.

    Punkt.

Svar på tråden Inget fungerar...