Inlägg från: Anonym (Förbud) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förbud)

    Vi borde förbjuda halalslakt!!!

    Fast nu är det ju redan otillåtet med riktig halalslakt i Sverige. Dock borde import av halalslakt totalförbjudas om det är det du syftar på. Det håller jag helt med om.

  • Anonym (Förbud)
    Anonym (Va?) skrev 2018-07-12 11:54:04 följande:

    Halalslakt är INTE förbjudet i Sverige. Många djur halalslaktas i Sverige och säljs till vanliga matbutiker


    Riktig halalslakt så som den egenligen går till och som trådstarten handlar om är förbjuden i Sverige jo. Dock finns en urvattnad variant som ändrats för att följa svenska lagar vilket är det svenska halalköttet du kan hitta i butiken.
  • Anonym (Förbud)
    Anonym (Va?) skrev 2018-07-12 12:13:33 följande:

    Källa på att det är förbjudet? Det är INTE förbjudet. En av förslagen som SD har med är att förbjuda obedövad halalslakt och halalslakt överhuvudtaget så uppenbarligen är det ju inte förbjudet för då hade det inte funnits som förslag. Och även om det är bedövat tror du på fullaste allvar att den bedövningen tar bort all smärta? Bedövningen tar kanske bort pytte lite smärta men det är enda den plågsammaste döden som djur kan möta och tar över 30 minuter att tömma en ko på blod.


    www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/djurskydd/slaktochannanavlivning/slakt/religiosslakt.4.37cbf7b711fa9dda7a18000220.html
  • Anonym (Förbud)
    Anonym (Va?) skrev 2018-07-12 12:21:04 följande:

    Även om det skulle va förbjudet hur ofta tror du ens att det följs? Och tror du ens någon skulle bli eller ens har blivit dömd för något sånt? Nej någon blir sällan dömd för djurplågeri och blir dom det så är det ett bötesbrott.


    Haha. Moving the goalpost kallas det där.

    Som sagt, riktig halalslakt är redan förbjuden i Sverige. Du hade fel. Tänkte du dubbelförbjuda det eller lol?
  • Anonym (Förbud)
    Anonym (Va?) skrev 2018-07-12 14:24:10 följande:
    Men snälla du kan inte jämföra en slakt där djuret lider i över 30 minuter med en snabb och smidig slakt med ett skott i huvudet och djuret dör direkt. Är du smart nog så förstår du att ett sånt smärtsamt övergrepp på djuret inte lindras speciellt mycket med bedövning
    Djuren i all industriell köttindustri lever hemska liv i Sverige, men halalkött är inte värre på något sätt just för att svenska lagar redan reglerar delarna som är extra plågsamma vid vanlig halalslakt. Djur som slaktas enligt halal i Sverige slaktas inte mer brutalt än djur vid "vanlig" slakt, vad är det du inte förstår? Slaktmetoderna eller längden för lidandet är inte värre eller längre. Och du bevisar ju att du är totalt omotiverad av att faktiskt ta reda på fakta och ha rätt in sak när du vägrar läsa länkar som beskriver fakta om det vi pratar om. Du vill bara inte erkänna att du hade fel för att du är rädd för att se dum ut, men du ser mycket mer korkad ut när du vägrar lära dig saker och kolla på fakta. 

    Vill du hjälpa djuren och få slut på djurplågeriet blir du vegetarian/vegan. Men det handlar ju egentligen inte om djuren, eller hur? Det handlar om muslimerna. 
  • Anonym (Förbud)
    Anonym (wow!) skrev 2018-07-12 19:31:41 följande:
    Det borde vara så. Man får dock generellt skilja på kunniga politiker och den typiska SD-jönsen. 

    Detta är dock i det stora irrelevant när faktum kvarstår att ytterst lite skiljer LAGLIG SVENSK halalslakt och reguljär slakt, vilket folk har förklarat för dig upprepade gånger i tråden.

    För övrigt behöver du inte oroa dig så förbannat för (den lagliga svenska) halalslaktens utbredning, jag är rätt säker på att troll är haram.
    Det är så och SD har inte lagt fram något förslag om att förbjuda redan förbjuden obedövad halalslakt i Sverige. Det man lagt fram förslag om är tydlig varningstext för kött som halalslaktats utan bedövning utomlands men som säljs i Sverige, söka undantag i EU för att förbjuda import av kött som slaktats utan bedövning, verka för att förbjuda obedövad halalslakt inom hela EU. Väldigt vettiga och bra förslag. 

    Ni lyssnar inte på vad något idiot på FL säger om halalslakt men när han säger något korkat om SD sväljs det med hull och hår eftersom det passar er agenda. 
  • Anonym (Förbud)
    Anonym (Jaja) skrev 2018-07-12 20:27:00 följande:
    På samma sida står vi avseende svensk halalslakt. Jag tycker däremot SDs motioner om att helst förbjuda alternativt märka importerat kött från obedövad slakt låter vettiga (struntar i vilket parti som framlagt dessa utmärkta förslag och det ska naturligtvis gälla allt obedövad kött, även icke-rituellt). Men du kanske håller med om det?
    Ja förslaget SD la fram inkluderade alltså att arbeta mot generella förbud inom hela EU för all icke bedövad slakt och att allt kött som köps in via offentlig upphandling ska komma från djur som slaktats i enlighet med svenska djurskyddsregler. Inget som bara gällde just religiös slakt. 
Svar på tråden Vi borde förbjuda halalslakt!!!