• Anonym (**)

    Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar

    Anonym (Man på semester) skrev 2018-07-12 12:38:05 följande:
    Du ska inte tolka det som att han tappat känslor. Du ska tolka det som att han precis som du är trött.
    Och hade han haft känslor hade han fattat att TS också är trött.
  • Anonym (**)
    Anonym (Ha semester) skrev 2018-07-12 12:56:15 följande:
    Män! Suck! Orkar inte gå in på varför och lösningar mer än att de mesta män är så här. Tyvärr. Och de kommer ta tid ändra samhället och männen.

    Jag skulle leta upp boende och aktivitet, tex via lets deal hotell+parken zoo, hotell+gröna Lund osv och när jag hittat vart jag vill bo och vad jag vill göra hade jag sagt åt mannen att boka och betala medan jag (laga mat, städa, badade med barnen eller annat man måste göra som han inte gör) och sen åkt och haft riktig semester. Du får då chans att lägga all energi på barnen och dig och får en mindre att passa upp ihop med massa roliga minnen, han får ta lite eget ansvar ensam och sakna er. Kanske har han vilat klart och inser att han tillhör familjen och är vuxen med när ni kommer hem igen.
    Så man måste lämna sitt hem med barnen, för att få lite lugn och ro när man har semester?


  • Anonym (**)
    Anonym (Man på semester) skrev 2018-07-12 13:20:31 följande:
    Samtidigt är en orsak till att kvinnor blir utbrända att de inte klarar av att koppla av. Att vila upp sig är något positivt.
    Att vila upp sig utan att ta något ansvar hemma är inte positivt. För du anser väl ändå att man ska bry sig om varandra hemma, eller?

  • Anonym (**)
    Anonym (Man på semester) skrev 2018-07-12 14:32:28 följande:
    Det är precis den typen av jämställdhetsextremism som skapar problem. Fullständigt bisarrt att inbilla sig att det inte skulle råda relationsskillnad mellan mamma och pappa. Snart påstås det väl från dessa att pappan ammar också...
    Du, du behöver inte koppla ner hjärnan bara för att du har semester...
  • Anonym (**)
    Anonym (Man på semester) skrev 2018-07-12 18:11:47 följande:
    Att det är vad du klarar på kort arbetstid visar att jag har rätt.

    Jag ska laga varmrökt lax i ugn med potatis och sallad ikväll. Kräver inte mer än max 5 minuters arbete för den som är smart och jobbar snabbt och effektivt.
    Så här skrev du:

    Du måste vara husmodern jag talade om eftersom du tror att man inte kan laga kvalitetsmat och lägga ner lite tid på den.

    Jag lagar i huvudsak mat från grunden och är väldigt bra på det. Det går snabbt och gott blir det.

    När du sedan ska ge ett exempel på det så skriver du varmrökt lax. Du har alltså köpt färdig lax i affären, och sedan kallar du det för att laga mat från grunden på  3 minuter?
  • Anonym (**)
    Anonym (Lina) skrev 2018-07-12 18:54:25 följande:
    Nu skall vi inte vara för hårda mot misslyckad man på semester! Det kan ju sluta med att hans fru/sambo inte ens får den årliga semesterkvällen från middagslagning om vi fortsätter att pressa honom.

    Eftersom jämställdhet är en utopi enligt honom så har han nog sträckt sig väldigt långt när han nu ställer sig och förstör färdig lax från butiken.
    Du har rätt Glad 
Svar på tråden Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar