• Äldre 26 Jul 12:32
    186010 visningar
    916 svar
    916
    186010

    Julibebisar 2018

    Kikar in här då!

    Nikolaij blir snart 2 hela veckor, imorgon?! Hallå tiden går så snabbt så jag har gråtit vissa kvällar för det kändes som att de var igår han kom!

    Jag har också hormonsvängningar, kan bli världens lyckligaste te ledsnaste, från pratsammaste te tystaste så ja.. De svänger rejält här både i ord och huvud haha

  • Twoblirthree skrev 2018-07-26 14:18:48 följande:

    Hur ofta äter era bebisar ungefär? Här är det typ 2 timmars mellanrum dygnet runt...


    Kan vara från varje halvtimme / timma, två timmar emellan, tre fyra. Int längre än så. Min pojk äter helaaaaa tiden och sover heeeela dagarna och är uppe på nätterna.. såklart hahah
  • Kellie13 skrev 2018-07-26 13:01:28 följande:

    Hur mycket sover era bebisar tjejer? Tycker Milo sover mkt men det stod ju på nätet att dom ska sova typ 16 timmar per dygn. Sen så gör väl värmen sitt så att dom blir segare.


    Nikolaij sover hela dagarna i stortsett, vaknar o äter och snuttar sig te sömns på bröstet, på nätterna nä då kan han vara vaken hahah.. Blir galen i bollen
  • Twoblirthree skrev 2018-07-29 10:01:55 följande:

    Ja jag går omkring som en zombie här hemma. Hon verkar vilja amma mer på nätterna än på dagarna nu...suck. Men hon försöker iaf sova på nätterna i mellan amningarna. Nu har hon dock börjat knorra en himla massa. Hon rapas ordentligt men ändå verkar hon lite besvärad. Tror inte hon har magknip men hon kräks en himla massa. Knorrandet avtar när hon får va i famnen, det är ju oxå skumt. Min andra dotter knorrande oxå massor men hon hade ont i magen (mjölkproteinkänslig) så det tedde sig lite annorlunda.

    Nån som har liknande?

    Nån som börjat blöda mer igen? Fått några blödningar igen och igår va jag till och mer yr..


    Hur gammal är tjejen din?

    Min kille knorrar också är 2v gammal och har svårt o sova om nätterna för han är så tokigt hungrig o får int i honom så han blir mätt genom att amma så har fått ge lite ersättning efter jag har ammat på kvällen/natten o sen sover han några timmar.

    Jag blöder lite/mycket te o från.. Sjukt jobbigt är det menmen hoppas det försvinner snart för jag är less på o blöda och ha ont haha
  • Hur mår alla mammor? Hur går det med era små knottar?

    Hur är nätterna för er?

    Min lilla pojk här är vaken på nätterna och sover hela dagarna..

    Jag heltids ammar men nu på kvällarna/nätterna så är han så hungrig o blir int tillräckligt mätt på min bröstmjölk så har provat ersättning och han slockar typ direkt efter han har fått i sig lite.. Ammar först, sen ger ersättning. Men på dagarna blir han mätt på bara bröstmjölk? Fattar int..

  • jennie08 skrev 2018-07-29 16:21:34 följande:

    Jo men Edward äter jämt. De senaste två nätterna har han vaknat prick varannan timme för att äta. Och kan ligga och äta i en nästan en timme så det blir inte mycket sömn här inte. På förmiddagarna äter han konstant mellan typ 9-12 och sen har han en period då han äter lite mindre innan kvällsamningen sätter igång. Han är inte vaken många ggr då han är nöjd utan när han vaknar så är han hungrig och vill ha mat på en gång!

    Jag helammar och vill ju helst göra det. Men funderar på att pumpa ut bröstmjölk och ge honom på kvällen innan det är dags att sova. Eller så ammar jag på helt enkelt. Börjar få så ont i bröstvårtorna bara... hehe


    Samma här mina bröstvårtor börjar bli lite irriterade haha!
  • malikan skrev 2018-07-29 19:57:57 följande:

    Jag vet inte hur lång tid det går mellan ellas mål, jag kollar aldrig på klockan längre då det bara stressade mig att hon åt för ofta eller för glest, ammar henne istället när hon visar tecken och skiter i hur lång eller kort tid det gått. På natten liggammar jag så sover i princip igenom amningarna :)


    Haha jag liggammar också, och hua kan int titta på klockan alls för det stressar tok för mycket..
  • Lillflickan skrev 2018-07-29 16:58:29 följande:

    Jag testade att bråka lite med lilltjejen sen i går kväll så hon inte slutar äta för att hon somnar innan hon blir mätt. Det verkar ha hjälpt för inatt och idag har hon ätit glesare. Lite jobbigt att vara aktiv bara när man helst bara vill somna själv.


    Provat liggamma? :)
  • Fins Mamma skrev 2018-07-29 21:20:52 följande:

    Hoppar in här.

    INES 11 dagar följer en rutin som så att hon helst krånglar sig igenom nätterna och dagtid ät mest lugn OM man är utomhus med henne. Ouch v det är inte balkongen som gäller utan en fika på stan eller dylikt. Mycket rörelse omkring henne då blir hon nöjd.

    Hon äter väldigt mycket men i den här värmen gör det inget-ammar inte.

    .Jag mår skit

    Blev akutsnitt vilket var det sista jag ville- skitont i ryggen efter spinalen första veckan i fredags hade jag fått infektion i såret som helt plötsligt tokbrast när vi varv och kollade på sambons fotboll. Hade som tur var min 13åirng med mig som fick spring hem och hämta byxor åt mig. Såg ju ut som jag kissat på mig. Nu blir det antibiotika i 10 dagar :( hoppas det hjälper för jag lär byta omslag Hela tiden!


    Oj... Lät int så roligt :( Hopps det bli bra!
  • Kellie13 skrev 2018-07-29 22:11:08 följande:

    jorå ja mår väl ganska bra, men det känns som om smärtan flyttas runt på kroppen. När jag var gravid så hade jag foglossning o hade jättesvårt att gå upp på morgonen o nätter. Nu har jag andra besvär, som sagt det känns som smärtan flyttas runt i kroppen. Annars har vi haft tur med hans sovtider under denna vecka. Han har vaknat 1 gång under natten under denna vecka, resten av dagarna har han sovit hela nätter o vi har fått rejäla sovmorgnar (han somnade igår typ kl 12 på natten o jag väckte honom kl 9 imorse för han behöver äta) men jag antar att det e en "smekmånad" hehe.


    Lyx du har då... Min kille vaknar över 3 gånger på en natt :x

    Men hua hoppas smärtan försvinner så du slipper den! Vad kan det bero på tro? Jag har världens ?mensvärk? känns det som efter jag tog tabletter för livmodern usch.. Gör så ont
  • Lillflickan skrev 2018-07-29 21:08:25 följande:

    Jag brukar liggamma på morgonen men vågar inte på natten. Så rädd att jag ska somna och täppa till hennes luftvägar. Hon är ju så liten än. Nästan en månad tills hon skulle varit född. Så på natten sitter jag upp i sängen. Har iofs hänt att jag somnat då med, men då rullar jag inte på henne i alla fall.

    Med sonen liggammade jag när han var större. Började då sova i långärmat så jag inte behövde ha täcket så högt att han skulle få det över sig.


    Det är ingen fara! Jag liggammar min 2v pojke sedan kanske 1v tebaks. Men du gör ju som du vill men man har en ?instinkt? te o titta te när barnet sover :kr
  • jennie08 skrev 2018-07-29 23:33:16 följande:

    Men usch, det låter tufft och jobbigt. Både att bebben inte vill vara hemma i lugn och ro och dessutom akut ks + infektion. Det kommer ju bli bättre men jag förstår att det år tufft just nu.

    Min lille krånglar också. Vill inte ligga ner, ratar barnvagnen, ratar sängen, babynestet. Ratar allt som inte är mitt bröst ;) Gosigt visserligen men det vore ju skönt om han iaf kunde vänja sig vid sin pappa. Men just nu är det bara jag som gäller. Funderar på att pumpa ut bröstmjölk så mina bröst kan få vila lite och pappan känna sig mer delaktig.


    Jag är evigt tacksam att min pojk älskar att vara hos sin pappa hahaha.. Riktig pappagris denhär Heffaklumpen jag har hehe
  • Iowhannah skrev 2018-07-30 01:14:26 följande:

    Jag ammar inte och vi kör på samma koncept som med sonen: Dr Brown?s flaskor, Semper magdroppar och Nan Sensitive. Allt för att magen ska funka så bra som möjligt. Dock går det sådär. Hon somnar ifrån när hon äter (kanske för att maten kommer för sakta?) och sen vaknar hon efter ett tag och har så himla ont i magen :( Hon bajsar men det går trögt att få ut det och rätt ofta behöver hon lite hjälp, hon blir väldigt lugn om man håller upp fötterna mot magen.

    Min sambo tar fortfarande nätterna, dels har han mindre sömnbehov än jag och dels löper jag stor risk att drabbas av förlossningsdepression så vi/han gör allt för att undvika det till möjligaste mån. Jag var deprimerad när sonen var nyfödd och jag var deprimerad under hela graviditeten och jag känner igen så mycket av alla tankar och känslor som smyger sig på emellanåt :/ En del riktigt mörka tankar som bara ger mig ännu mer ångest. Men sen så kommer min fina fina son och ger mig en kram och skingrar de mörka molnen åtminstone för en stund.

    Gällande blödningarna så går det väldigt upp och ner här. Jag får som störtfloder emellanåt, för att sedan bara ha lite brunt avslag ett par timmar. Dessutom mår jag rätt kasst rent fysiskt, varje kväll känner jag som influensasymptom. Jag kopplar det till att min kropp håller på att avsluta mjölkproduktionen men jag vet inte. Jag vet bara att jag har ont överallt, är supertrött och känner mig lätt illamående.


    Ojdå, det lät inge kul alls med depression och grejer..

    Hoppas dina blödningar avtar, min har börjat blive mer brun röd, och int lika tunn utan lite tjockare, som sista dagarna med mensen typ. Luktar skit också blä
  • Kellie13 skrev 2018-07-30 08:59:08 följande:

    mm mitt största problem just nu är att jag har fått problem med nacken. Jag fattar inte vart det kom ifrån, smärtan bara dök upp för 3 dagar sen o den har inte försvunnit. Asså exakt VARJE rörelse gör ont (typ som nackspärr) så får sitta med en vetekudde hela tiden typ. Blir galen snart! Jag vill bara kunna sova 1 natt utan att ha ont nånstans! Suck! Fy, ja mensvärk är inte kul d heller! hoppas d går över snart!


    Kanske borde titta upp nacken? Låter illa ..

    Och jadu.. Har den än den är ta fan i mig hemsk känns som värkar.. gör så himla ont så jag vet int vad.
  • Twoblirthree skrev 2018-07-30 11:57:11 följande:

    Här har det gått väldigt bra tills för några dagar sedan då hon har börjat knorra rejält. Verkar ha med magen o göra. Käkade en massa godis härom dan så tror det kan vara det som orsakade det, vi får se ikväll. Ska nog införskaffa Sempers magdr iaf. Jag helammar. Gav henne lite bröstmjölk på flaska efter kvällsamningen igår för hon låg och drog i bröstvårtan o så tänkte jag att hon kanske va mer hungrig...Fick dock bara i 15-20 mm till men då somnade hon ordentligt iaf.

    På nätterna äter hon med ca två timmars mellanrum o så knorrar hon i mellan passen och bajsar 2-3 gånger så mycket sömn blir det inte...suck. Ligger dock ensam på sambons sänghalva o det är skönt. De andra barnen skulle sova på mej på nätterna.

    På dagarna vill hon bli sysselsatt nu...vilket inte är så lätt...(Va i famnen, gå omkring, prata med, visa saker, ligg/sitta i vaggan typ). Funderar på o testa o lägga henne på ett lektäcke på golvet o se om hon kan ligga på mage...Hon är väldigt stark i nacken redan.

    Imorgon blir hon två veckor och jag tycker att tiden går så fort. Mitt tredje barn o hon är redan så stor. I fredags vägde hon 4100. Tycker endel bodysar i storlek 50 är så trånga redan. Vill stanna upp tiden lite. Bävar för när sambon ska börja jobba om en vecka... har en vild tvååring här hemma o en åtta åring och en lekfull labrador. Annars har jag börja må lite bättre än förra veckan iaf. Inte lika nedstämd och hormonerna börjar stabilisera sig. Dock är jag trött o blöder lite i omgångar (det hade avtagit helt i förra veckan). Har inte ont nånstans el andra besvär så det är skönt.


    Åh min pojke knorrar också då o då folk har sagt att det är pga dom är prematurbarn (min kom 2 dagar för tidigt) och hans nacke är också jätte stark! Han kan ju sitta med stöd av mig såklart, men behöver snart int ens hjälpa honom med nacken?! Redan sen min pojk föddes så hade han inga problem med o röra huvudet.. Sjukt. Jag är dock lite mer nere nu.. Förstår int varför :(
  • Kellie13 skrev 2018-08-01 23:12:24 följande:

    Hur mår ni tjejer med magen, avslaget eller andra krämpor?


    Jag är såååååå himla trött.. Har fått en unge som sover hela dagarna är vaken då o då och då brukar det vara ganska länge, men gissa vem som ligger klarvaken i timmar på nätterna? Jo Nikolaij... Och jag försöker vända tebaks mitt dygn men det kommer ALDRIG gå nu... Tips? Han är 3veckor idag och jag är som världens största frågetecken, så energilös och kommer snart gå in i väggen för han blir hysterisk på nätterna oftast. Men annars är det väll bra tror jag hahah..
  • jennie08 skrev 2018-08-03 14:23:53 följande:

    Låter tufft. Tyvärr tror jag inte att det är så mycket att göra just nu. Han är ju så liten än så det är nog bara att hänga på hans rytm. Ju äldre han blir desto lättare blir det att styra hans tider. Mitt tips är att försöka sova/vila när han sover på dagen och sen turas om att vara uppe på natten. OM det går. Du kanske helammar?


    Jag helammar.. Går int att sova på dagarna det är omöjligt för mig hahah..
  • Kellie13 skrev 2018-08-04 09:18:36 följande:

    Ok shit va jobbigt att vara vaken på nätterna! Svårt att veta hur man ska kunna vända på d. Det e ju typ omöjligt att hålla dom vakna när dom e så små o trötta. Själv så var jag på dagskryssning med mina barn igår o tänkte att detta ska ju gå så bra. Hade ju vagnen med mig som han kan sova och vill han äta så ammar jag ju, plus att jag hade med mig ersättning. Åhh herregud säger jag bara!! Snacka om en mardrömsresa! Han skrek asså i 12 timmar typ i sträck! Han brukar absolut inte vara så, så jag blev så förvånad! Och så när han hade fått mat så somnade han i famnen, men när jag skulle lägga ner honom i vagnen så vaknade han! 

    Undrade så var det va som va fel. När vi äntligen kom hem så visade det sig att han hade haft magproblem för han sket sååååå mycket o sen efter det så blev det "ganska" lungt inatt. (eller ja lugnare iaf än på båten) Men då fick jag iaf svar på vad det var som var fel för som sagt, inte likt honom. För övrigt var det en jobbig resa oxå för att det var sååå sjukt mycket småbarn med på båten som skrek, så skrek inte Milo just då så var det andra som skrek och väckte honom!  Och det värsta: Shit vilka ONDA blickar jag fick på mig av andra! Dom tittade på mig som om : "Hallå?, kan du inte sköta ditt barn" Aja det kommer ta tid innan jag ger mig ut med barnen igen på båtresa! Milo får hinna bli 1 år iaf!


    Kan säga att det är tok för jobbigt men en liten pojk som är vaken o skriker på nätterna för man själv försöker sova..

    Men gud kan förstå att det var som en mardröm för dig, du kunde nog int koppla av en sekund..
  • Oj jag har totalt glömt bort den här tråden! Hur går det med alla? Här är det fullrulle hela tiden, och masa pruttljud hela tiden med munnen från Nikolaij :?)

  • Iowhannah skrev 2018-11-21 18:17:42 följande:

    Alice leker dagligen med sin röst, hon har precis upptäckt ett nytt jättegulligt ljud som låter som ett litet gurglande :) Hon tuggar och suger på allt hon kommer över och tycks älska mat! Det händer att hon blir arg när hon inte får mer än smakprov.

    Är det fler som börjat med smaksensationer?


    Nikolaij har fått smakat banan vilket han älskar! Har nyligen börjat ge en liten sked om dagen så blir väll något annat snart haha :D
Svar på tråden Julibebisar 2018