• Äldre 26 Jul 01:31
    186255 visningar
    916 svar
    916
    186255

    Julibebisar 2018

    Iowhannah skrev 2018-07-25 22:33:14 följande:

    Hallå!

    Här tänkte jag att vi som har fött i juli 2018 kunde samlas och diskutera allt möjligt kring bebistiden och alla tankar och känslor man kan tänkas ha.

    Jag födde andra barnet den 19 juli, på bf+12. Det blev igångsättning men eftersom jag redan var öppen 5 cm så gick det snabbt och smidigt, från att de tog hål på hinnorna så tog det sex timmar innan vår dotter var född.

    I morgon blir hon en vecka gammal och vi håller fortfarande på att vänja oss vid omställningen. Jobbigast är det för sonen på 2,5 år men trots allt så tycker jag ändå att han tar det relativt bra, men det är ju klart att det är svårt att plötsligt inte vara ensam om mammas och pappas uppmärksamhet.

    Själv är jag full av hormoner och kan gå från att vara världens lyckligaste, till att gråta av förtvivlan, på bara ett par minuter. Sedan vänder det tillbaka igen. Och så håller det på, fram och tillbaka, upp och ner. Hoppas att det stabiliseras snart.


    Hoppar in här då! Skrattande
  • Äldre 26 Jul 12:56
    #6
    Iowhannah skrev 2018-07-26 11:21:47 följande:
    Tjoho! Välkommen! :)

    Storebror har så sakta börjat förstå att lillasyster är här för att stanna tror jag. I dag gav han henne nappen, la sig bredvid och tittade på henne och sa ?hej lillasyster? :) Det var supergulligt!
    Åhh va sött! Ja här har vi en stolt storasyster! Hon hjälper mig jättemycket med småsaker som att slänga blöjan, hämta amningskudden mm så mysigt!
  • Äldre 26 Jul 13:01
    #7

    Hur mycket sover era bebisar tjejer? Tycker Milo sover mkt men det stod ju på nätet att dom ska sova typ 16 timmar per dygn. Sen så gör väl värmen sitt så att dom blir segare.

  • Äldre 27 Jul 22:11
    #19
    Iowhannah skrev 2018-07-26 13:20:27 följande:
    Vår Alice sover också jättemycket, speciellt på dagarna. Hon kan sova fyra timmar i sträck, vakna för att äta, och sedan somna om igen. På nätterna har hon dock en vakenperiod på ett par timmar från ca kl 04.

    Jag läste att man redan nu kan försöka hålla de vakna lite mer på dagarna för att de så småningom ska förstå att man sover på natten och är vaken på dagen. Kanske är värt att testa (hur man nu ska hålla en sån liten vaken, de styr ganska duktigt själva).
    jo precis! det låter ju konstigt. aja, ja låter han sova när han e trött. igår sov han hela dygnet medans idag e han mkt piggare o e mer vaken, så det e väl olika från dag till dag.
  • Äldre 27 Jul 22:14
    #20
    Twoblirthree skrev 2018-07-26 14:18:48 följande:

    Hur ofta äter era bebisar ungefär? Här är det typ 2 timmars mellanrum dygnet runt...


    mm ungefär samma sak här. Ibland kan det ta 3 timmar emellan när han sover och har han en vakenperiod så e det snutta hela tiden typ. Han kan amma i 2 timmar i sträck.
  • Äldre 29 Jul 22:11
    #36
    LängtarEfterMinÄlskadeSon skrev 2018-07-29 16:03:38 följande:

    Hur mår alla mammor? Hur går det med era små knottar?

    Hur är nätterna för er?

    Min lilla pojk här är vaken på nätterna och sover hela dagarna..

    Jag heltids ammar men nu på kvällarna/nätterna så är han så hungrig o blir int tillräckligt mätt på min bröstmjölk så har provat ersättning och han slockar typ direkt efter han har fått i sig lite.. Ammar först, sen ger ersättning. Men på dagarna blir han mätt på bara bröstmjölk? Fattar int..


    jorå ja mår väl ganska bra, men det känns som om smärtan flyttas runt på kroppen. När jag var gravid så hade jag foglossning o hade jättesvårt att gå upp på morgonen o nätter. Nu har jag andra besvär, som sagt det känns som smärtan flyttas runt i kroppen. Annars har vi haft tur med hans sovtider under denna vecka. Han har vaknat 1 gång under natten under denna vecka, resten av dagarna har han sovit hela nätter o vi har fått rejäla sovmorgnar (han somnade igår typ kl 12 på natten o jag väckte honom kl 9 imorse för han behöver äta) men jag antar att det e en "smekmånad" hehe.
  • Äldre 30 Jul 08:59
    #42
    LängtarEfterMinÄlskadeSon skrev 2018-07-29 23:04:10 följande:
    Lyx du har då... Min kille vaknar över 3 gånger på en natt :x

    Men hua hoppas smärtan försvinner så du slipper den! Vad kan det bero på tro? Jag har världens ?mensvärk? känns det som efter jag tog tabletter för livmodern usch.. Gör så ont
    mm mitt största problem just nu är att jag har fått problem med nacken. Jag fattar inte vart det kom ifrån, smärtan bara dök upp för 3 dagar sen o den har inte försvunnit. Asså exakt VARJE rörelse gör ont (typ som nackspärr) så får sitta med en vetekudde hela tiden typ. Blir galen snart! Jag vill bara kunna sova 1 natt utan att ha ont nånstans! Suck! Fy, ja mensvärk är inte kul d heller! hoppas d går över snart!
  • Äldre 30 Jul 09:00
    #43
    jennie08 skrev 2018-07-29 23:26:47 följande:
    Men åh vilken lyx med sovtiderna :) Här ammas det jämt så det blir inte mycket sova ;)

    Jobbigt med smärtan, vad tror du det beror på?
    asså jag vet faktiskt inte. Just nu är det mitt nackproblem som stör. Har så jävla ont hela tiden!
  • Äldre 30 Jul 09:35
    #44
    Iowhannah skrev 2018-07-30 01:14:26 följande:

    Jag ammar inte och vi kör på samma koncept som med sonen: Dr Brown?s flaskor, Semper magdroppar och Nan Sensitive. Allt för att magen ska funka så bra som möjligt. Dock går det sådär. Hon somnar ifrån när hon äter (kanske för att maten kommer för sakta?) och sen vaknar hon efter ett tag och har så himla ont i magen :( Hon bajsar men det går trögt att få ut det och rätt ofta behöver hon lite hjälp, hon blir väldigt lugn om man håller upp fötterna mot magen.

    Min sambo tar fortfarande nätterna, dels har han mindre sömnbehov än jag och dels löper jag stor risk att drabbas av förlossningsdepression så vi/han gör allt för att undvika det till möjligaste mån. Jag var deprimerad när sonen var nyfödd och jag var deprimerad under hela graviditeten och jag känner igen så mycket av alla tankar och känslor som smyger sig på emellanåt :/ En del riktigt mörka tankar som bara ger mig ännu mer ångest. Men sen så kommer min fina fina son och ger mig en kram och skingrar de mörka molnen åtminstone för en stund.

    Gällande blödningarna så går det väldigt upp och ner här. Jag får som störtfloder emellanåt, för att sedan bara ha lite brunt avslag ett par timmar. Dessutom mår jag rätt kasst rent fysiskt, varje kväll känner jag som influensasymptom. Jag kopplar det till att min kropp håller på att avsluta mjölkproduktionen men jag vet inte. Jag vet bara att jag har ont överallt, är supertrött och känner mig lätt illamående.


    Jobbigt det där med att magen krånglar. Tyvärr en bieffekt av ersättningen. Jag delammade med dottern så hon fick ju en del ersättning oxå o hennes mage var kaos. Körde med minifomdroppar, semperdroppar, gick runt o vaggade henne för att magen skulle komma igång. Med sonen nu så ger jag honom lite ersättning mellan amningarna på inrådan av läkare då han hade gått ner i vikt dom första dagarna o jag märkte direkt att han fick problem med magen, men nu verkar magen ha kommit igång igen för nu bajsas det för fullt. Men iaf ett tips som ja läste här på FL, att stoppa en temp i rumpan o "röra runt" försiktigt o det gjorde jag o jäklar då kom magen igång! Prova det om hon får mer problem.
    LängtarEfterMinÄlskadeSon skrev 2018-07-29 23:04:10 följande:
    Lyx du har då... Min kille vaknar över 3 gånger på en natt :x

    Men hua hoppas smärtan försvinner så du slipper den! Vad kan det bero på tro? Jag har världens ?mensvärk? känns det som efter jag tog tabletter för livmodern usch.. Gör så ont
    mm mitt största problem just nu är att jag har fått problem med nacken. Jag fattar inte vart det kom ifrån, smärtan bara dök upp för 3 dagar sen o den har inte försvunnit. Asså exakt VARJE rörelse gör ont (typ som nackspärr) så får sitta med en vetekudde hela tiden typ. Blir galen snart! Jag vill bara kunna sova 1 natt utan att ha ont nånstans! Suck! Fy, ja mensvärk är inte kul d heller! hoppas d går över snart!
  • Äldre 31 Jul 23:31
    #70
    Iowhannah skrev 2018-07-31 19:13:24 följande:
    Ja, de har avtagit nu. Är mer som en vanlig mens fast det luktar värre nu. Dock har jag gjort konisering och jämför med den stanken så det här är ingenting :)
    va fan e det? Konisering? haha
Svar på tråden Julibebisar 2018