• Äldre 4 Aug 02:53
    186240 visningar
    916 svar
    916
    186240

    Julibebisar 2018

    LängtarEfterMinÄlskadeSon skrev 2018-08-03 13:27:11 följande:

    Jag är såååååå himla trött.. Har fått en unge som sover hela dagarna är vaken då o då och då brukar det vara ganska länge, men gissa vem som ligger klarvaken i timmar på nätterna? Jo Nikolaij... Och jag försöker vända tebaks mitt dygn men det kommer ALDRIG gå nu... Tips? Han är 3veckor idag och jag är som världens största frågetecken, så energilös och kommer snart gå in i väggen för han blir hysterisk på nätterna oftast. Men annars är det väll bra tror jag hahah..


    Mitt råd är att faktiskt ge ett mål ersättning innan natten och kanske på natten också. Oftast sover bebisar goare på det och då får ju du också lite sömn.. kan vara värt o testa?
  • Äldre 4 Aug 03:01

    Hej! Nu är min ?lilla? tjej snart 2 veckor och jag undrar hur erat avslag beter sig? Jag kan ha typ noll avslag hela dagen för att det sen kommer en störtblödning med hinnor i. Sen lugnt en stund och sen känner jag hur det skaver, går på toa och får ut ännu mer hinnor med pappret. Är detta normalt? Minns inte att det va såhär med dottern.. då blödde jag några dagar för att det sen övergick till brunt.

    För övrigt har jag fått en bebis som gillar att sova och äta (hittils). Har dock fått börja ge en tesked matolja i ersättningen (jag ammar inte) då hon verkade hård i magen. Tycker allt känns mycket enklare med andra barnet, man är mer avslappnad på nått vis :)

  • Äldre 4 Aug 09:26
    Iowhannah skrev 2018-08-04 07:52:19 följande:

    Hm. Mitt avslag innehåller inga hinnor med emellanåt kan jag få en störtflod. Fick du inte ut allt när du födde? Du ska kanske ringa förlossningen för en koll.

    Vi ger också olja och nu bajsar hon varje dag igen. Vi ger även magdroppar och ska börja med minifom.

    Pratade med svärmor i går och tydligen har sonen blivit väldigt svartsjuk när hon måste göra nåt med lillan så han har börjat insistera på blöja igen. Känns inte bra alls! I morgon hämtar vi hem åtminstone honom och då blir det banne mig ingen blöja! Snart öppnar förskolan igen och då vill vi inte att han har blöja, speciellt som han ska gå på storbarnsavdelningen nu!


    Ja vår dotter är 3 år och hon har börjat dricka välling en gång på dagen igen(annars dricker hon en flaska vid nattning bara) och vi låter henne hållas lite.. svårt det där tycker jag, hur mycket man ska ?spela med?. Hon blir väldigt på mig och pappan när vi får besök, känns mer som hon är svartsjuk på att folk pratar med oss än med bebisen haha ja jag får nog ringa om det fortsätter :/
  • Äldre 9 Aug 11:50

    Fick ett bryt nu på morgonen så mannen åkte iväg med barnen en sväng så jag får vila. Allt har gått så himla smidigt med bebis och treåring men sista veckan har treåringen börjat gå mig på nerverna. Förstår ju att det är en jätteomstållning för henne att få ett syskon men min sömnbrist börjar nog visa sig nu.. har inget tålamod med henne, hon tjatar och tjatar om allt och låter/följer efter heeeela tiden. Åker vi iväg eller hem till nån går det jättebra men så fort vi är hemma så börjas det igen. Tjatet om att få hålla bebisen mm. Om 2 veckor börjar hon förskolan igen och jag längtar (usch nu får jag dåligt samvete som säger så) men bebisen är hur lätt som helst att ha o göra med för övrigt, det är min dotter som tar ALL min energi! Nån som känner igen sig? Hoppas det blir bättre när vi kommit in vardagliga rutiner och hon får leka av sig lite på förskolan.

  • Äldre 10 Aug 20:29
    LissaE skrev 2018-08-10 19:28:26 följande:

    Hej på er! Jag behöver pepp! Nu har vår bebis blivit två veckor, var på BVC igår och då hade han gått upp från födelsevikten 4490 till 5275. Igår kändes allt okej men idag känner jag mig totalt låst. Det är vårt första barn ska nämnas såklart. Han är ljuvlig och galet efterlängtad. Men hur gör ni för att få ihop allt?

    Han vill vara hos mig och med tillgång till bröstet 24/7. När han sover så är det på mig eller bredvid mig på natten. Övriga nätter så har han vaknat varannan timme ungefär men inatt har det varit 20-40 minuter mellan matningarna (kanske därför jag är nere och känner mig extra låst idag..). I två veckor har vi i princip suttit i soffan och kollat serier men nu vill jag inget annat än att komma ut i stallet en stund och ta hand om den delen också. Jag helammar, vilket jag gärna gör. Vi har pratat om att komplettera med flaska för att min man ska kunna mata men har då en oro för att han skulle dissa bröstet och välja flaskan vilket skulle bli lite merarbete känns det som. Kan ni peppa mig lite så jag vet att vi inte kommer sitta här ett år iaf? Jag har provat med bärsjal men då skriker han i panik. Vagnen kan vi gå en timme på fm men när den stannar så vaknar han. Min man gör verkligen sitt bästa för att ta honom men han duger inte riktigt.

    Sorry för långt inlägg.


    Nu ammar inte jag denna bebisen men jag gjorde ett tag med första och jag mådde SÅ dåligt psykiskt, dels pga den där känslan av att vara låst. Men jag skulle nog försöka att pumpa och ge flaska för att du ska få lite utrymme för dig själv, det ska finnas flaskor (nappar) som liknar bröstvårtan just för att barnet inte ska rata vare sig det ena eller andra. Googla :) Sen går tiden såå fort så om några månader kommer du helt ha glömt denna första tiden! Jag försöker suga in varje ögonblick med bebis då denna troligtvis är vår sista. Första barnet njöt jag inte nånting av men brukar nog va så.
  • Äldre 11 Aug 08:52
    Iowhannah skrev 2018-08-10 20:46:27 följande:

    Det kunde ha varit jag som skrev det där! När föddes er första? Jag tänker att årstiden och vädret kan vara avgörande också. Vår första kom på hösten, vilket rent allmänt är en deppig period för mig.


    Hon föddes också i Juli faktiskt men ja så kan det säkert vara, att man inte har så bra utgångsläge från början! Bästa tiden att få barn måste nog ändå vara våren.
  • Äldre 17 Aug 13:41

    Jag vet inte alls hur jag ska göra med rotavaccinet..är för dåligt insatt än sålänge men ska få mer info på nästa koll nästa vecka. Men första känslan är att nackdelarna (biverkningarna) väger över fördelarna. Det stod att i princip alla barn i femårsåldern någon gång har haft rotaviruset och då känns det ju som att det inte är så farligt!? Eller? Hur tänker ni?

  • Äldre 2 Dec 10:00

    Nu va det längesen jag va inne o kollade här! Vad dom växer fort de små liven. Detta är mitt andra barn och jag känner igen mig i er första gångs föräldrar med mat & sömn. Det jag har lärt mig är att så fort man tror man har en rutin med bebisen så bryts den oftast pga en utvecklingsfas hehe. Så följ bara med och var beredd på att bebisen helt plötsligt börjar vakna 3-4 gånger per natt istället för en gång osv. När det gäller mat tror jag inte bebisen är redo om den spottar ut och äcklas av de mesta man provar, bättre att vänta några veckor till isåfall. Min lilla får smaka på mitt finger de mesta vi äter men än är hon inte så intresserad. Hon är definitiv mer med nu och vill helst sitta upp i någons knä o spanar in allt storasyster gör. Det räcker att stora tittar på henne så gapflabbar hon haha

Svar på tråden Julibebisar 2018