Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Iowhannah skrev 2019-03-26 21:38:45 följande:

    Två sovpass blir nog lite för lite nu, Alice blir väldigt övertrött och svårsövd om hon inte sover vid 16-tiden. Dock brukar den luren bli rätt kort, typ en halvtimme, men då är det ju snart läggdags ändå.

    Hennes tider ser väl typ ut som Edwards.

    0700 - vaknar.

    0730/0800 - frukost.

    0900/0930 - sover i 1-2 timmar.

    1100 - lunch.

    1230/1300 - sover ca 1 timme.

    1430 - mellis.

    1600 - sover ca en halvtimme.

    1700 - middag.

    1830/1900 - läggdags.

    2300/2400 - nattmål.

    Hon äter 120-210 ml (beroende på hur lång tid som gått sedan förestående måltid, samt att hon äter lite mer inför natten) innan varje sovstund.

    Är vi iväg så sover hon i bilen, vi brukar försöka tajma det med hennes sovstunder men det är svårt när vi samtidigt har en 3,5-åring som inte FÅR (men gärna gör det ändå) somna i bilen, så vi undviker gärna att åka nånstans på sen eftermiddag.


    Wow, så hon sover från kl 19-07 och vaknar en gång för att äta. Lite annorlunda mot Edwards vakna-en-gång-i-timmen (och ibland ännu oftare) haha
  • jennie08

    Vi tar varannan nattning ungefär. Jag ammar i soffan vid 19-19.30 tiden, han somnar aldrig längre när jag ammar för det finns alldeles för mycket att titta på. Sen lägger vi honom i vår sång och ligger bredvid tills han somnar. Det brukar gå ganska fort men i förrgår somnade han sent på eftermiddagen och sov alldeles för länge. Så kl 21 var han superpigg när jag försökte lägga honom. Pust... han somnade 22.20. Men han sover bättre nu. Vaknar kanske 4-5 ggr per natt.

    Lowhannah, Edward pussas också. Haha så gosigt men man blir ju så blöt. Han vet också att man vill ha en puss när man frågar ?kan jag få en puss?. Han är så väldigt kramgo, pussig och älskar att bara sitta och mysa.

    Annars har vi fullt upp att leta efter lampor, klappa händerna, vinka och prata prata prata. Så tid för att krypa har vi inte!

    Han har ju haft såna problem med sin mage också, han har varit så förstoppad. Så till slut så ringde jag till en barnläkare så vi fick komma samma dag. Så nu får Edward movicol varje dag och vi fick även klyx för att ha hemma om det blir nödfall. Känns skönt att ha hemma.

  • jennie08
    Oah skrev 2019-04-02 19:25:43 följande:

    Clara har precis börjat krypa nu. Följer efter mig överallt och gnäller mamma mamma. 5 tänder har hon fått, sista sprack igenom idag så nu hoppas jag på en lite lugnare natt. Annars har hon ammat hela nätterna en period och sen varit skitsur när det inte finns något kvar till "frukost".


    Edward tycker om att bita på en kall bitring. Tror faktiskt det är lite lindrande när de får tänder. Rekommenderas :)
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2019-04-05 07:06:14 följande:

    Vad skönt att ni äntligen har fått hem hjälp för magen! Mår han bättre av den?

    Här finns inte heller tid (eller intresse för den delen, då måste man ju ligga på mage) för att krypa, hon hoppar liksom fram på rumpan. Det är ju också ett sätt, även om det inte går så snabbt, men hon har iaf lärt sig hur hon ska ta sig framåt. Förhoppningsvis släpper ståendet sig snart också, hon försöker resa sig men missar lite att både fötterna ska vara i golvet så det slutar oftast med att hon drasar ner på rumpan igen.


    Ja det är ju ett jäkla mäck det här med att lära sig att krypa och gå. Edward är alldeles för ointresserad, precis som Alice. Han vägrar ligga på mage och då blir det ju svårt. Han hasar bakåt mest när han sitter men han har ju kommit på att han kan rulla om han vill få tag på något speciellt.

    Kollade storasyskonens album och de var väldigt olika, storebror kröp när han var 11 månader och gick vid 14 månader medan storasyster kröp när hon var 6 månader och gick när hon var 10-11 månader. Så vi får se vart Edward hamnar :)

    Igår bajsade han 4 ggr så nu har movicolen gett effekt. Nu sitter han inte längre och kämpar varje gång han ska bajsa så det är skönt.
  • jennie08
    Utvandraren2 skrev 2019-04-11 10:51:37 följande:

    Oj så skönt att era bebisar sover så länge på dagtid! Det hade varit som en dröm! Här sovs det 2-3x30 minuter. Blir hon störd kan hon vakna efter 5 och vara klarvaken. Sover alltid i bil och vagn hur länge som helst sålänge den rullar. Men mamma får inte greja då!

    Hon sover också uppemot en timme om jag ligger brevid i sängen. Men får inte greja då heller, haha. Får bra med sömn själv iallafall, blir många dagslurar.

    Här har det inte dykt upp någon tand än, men känner att de ligger precis under tandköttet. Hon gnager på sin hand hela tiden nu, så spricker väl fram närsomhelst.


    Jag brukar sova med Edward ett sovpass om dagen. Helst det på eftermiddagen för då är jag så trött.

    Idag har han endast sovit 2 ggr så det ska bli spännande att se om det påverkar nattsömnen.

    Annars händer inte så mycket. Han har börjat göra någon rytmisk dans med överkroppen och huvudet när man sjunger eller spelar musik. Haha han ser jätterolig ut när han dansar alldeles allvarlig.

    Han kryper inte än, ställer sig inte ens på alla 4. Men det kommer väl...

    Men han är i en rolig fas just nu för han är så jäkla glad och sitter och skrattar åt allt och alla. Ibland låter det som att han sitter och fejkskrattar. Och om vi andra skrattar så skrattar han med. Haha
  • jennie08

    Så skönt när de börjar kunna ta sig fram på något sätt. Ofta släpper ju den frustration de kan ha då och sen minns jag att de har en rätt lugn period. Eller inte lugn i den bemärkelsen kanske för som förälder krävs det ju en helt annan uppmärksamhet såklart men jag menar att de mer är tillfreds. Edward kan bli så uttråkad när han inte når det han vill. Så jag hoppas Edward snart kommer på hur man gör.

    Jag som hade hoppats på en lite lugnare natt eftersom vi skippade ett sovpass igår - tji fick jag. Haha natten blev värre än på länge.

  • jennie08

    Usch vilka hemska nätter vi haft. Jag vet inte om det är en utvecklingsfas eller om det är något annat men nätterna blir bara värre och värre. Han vaknar ca 30-40 minuter efter att man lagt honom och håller sedan på så nästan hela natten. Har man tur så sover han kanske 1 - 1 1/2 timme på natten. Annars vaknar han 1-2 ggr per timme och somnar inte om förrän han ammas. Pappan har försökt ta honom på natten och jag har försökt med napp eller bara hålla om honom men det funkar inte. Tyvärr så är dagsvilan lika dålig. Igår sov han 10 minuter på morgonen. Han kan inte sova om inte någon ligger bredvid honom.

    Gnällinlägg - hehe - men jag är så trött :-P

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2019-04-15 20:07:00 följande:

    Jag fick för mig att läsa igenom de första sidorna i tråden och, oj, vad snabbt man glömmer! Jag har skrivit om att det var så jobbigt i början men jag minns det inte alls. Men skönt ändå att läsa sånt, så jag inte ångrar nåt livsavgörande beslut. Det blir inga fler barn. Punkt.


    Haha åh, jag måste också läsa :-P
  • jennie08
    Utvandraren2 skrev 2019-04-15 19:10:14 följande:

    Lilltjejen har haft sin första rejäla förkylning, med feber och allt. Dessutom har jag stukat handleden rejält. Har gått med den i en och en halv vecka, ska åka till läkarmottagningen imorgon, det har inte blivit bättre. Men det är väl inte så konstigt, är ju stört omöjligt att låta leden vila med en liten bebis som just lärt sig resa sig upp. Tur jag är på besök hos föräldrarna, så får jag lite avlastning. Bävar inför att vara ensam hemma med henne en hel dag, det kommer att bli svettigt.


    Oj nej, hur hände det? Hur ska man ta hand om en bebis utan händer? Hoppas det snabbt blir bättre.
  • jennie08

    Hihi det är ju jätte roligt att läsa vad man skrivit i början. Blir nästan som en dagbok. Kul.

    Jag klagar på att han ammas varannan timme på natten... rena lyxen ju... haha

Svar på tråden Julibebisar 2018