Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    jennie08 skrev 2019-02-01 22:54:32 följande:

    Ja men jag står ut :) Han äter ganska snabbt och somnar sen om så det är inte så att jag är uppe hela nätterna. Det känns bara som att han vaknar oftare och oftare på natten men nu är det väl för att han är förkyld också.

    Jag sover ju oftast med honom någon gång under dagen så jag känner mig rätt pigg ändå.


    Man ska nog inte underskatta amningshormonerna heller, de gör nog en hel del för att du känner dig rätt pigg :)
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2019-02-03 10:54:18 följande:

    Mycket möjligt :)

    Jag ammar på och natt vaknade han bara 4 ggr. Jippie

    Vilket väder, skickade precis iväg mannen för att handla. Vågar inte köra bil när det är så mycket snö. Men det är riktigt fint!


    Fint, men asjobbigt. Jag skottade uppfarten, trappan och stengången i går. Gjorde om allt i dag. Det tog två timmar. Jag kunde inte sluta tänka på hur meningslöst och otacksamt det kändes. Dessutom passar inte mina termobyxor så jag var rätt blöt och kall när jag var klar.

    Sambon jobbar och när han skulle till jobbet fick han först skotta fram bilen och när det var klart kom plogbilen så han fick göra en öppning i vallen också. Han var lagom nöjd då.
  • Iowhannah

    Alice har börjat äta mer och mer vanlig mat. I dag åt hon, utöver kvällsflaskan, bara en halv flaska ersättning. I övrigt bara vanlig mat. Jag kan tycka att det går lite fort men samtidigt så gillar hon mat och hennes mage gör det också. Förmodligen är det bara vetskapen om att hon blir större som skaver, jag vill att hon ska fortsätta vara min lilla bebis länge!

    Är det någons bebis som kryper/ålar än? Vi är så dåliga på att lägga henne på mage så det känns som att hon inte får öva tillräckligt :/

  • Iowhannah
    Kellie13 skrev 2019-02-04 09:08:31 följande:

    Samma här, vi e oxå dåliga på att han ska få ligga på mage och träna, dessutom tycker han inte om det heller.


    Nä, Alice hatar det också. Och lat har hon blivit, nu vänder hon sig inte till rygg längre, hon ligger och gnäller/skriker tills någon hjälper henne. Suck.

    Sonen började krypa/åla när han var 7,5 månader och det anses vara tidigt. Antagligen låg han också bara och skrek när han var ett halvår. Jag ska försöka lägga henne mer på mage i babygymmet nu. Får försöka locka med olika leksaker.
  • Iowhannah
    Utvandraren2 skrev 2019-02-05 02:27:05 följande:

    Dottern blev också sju månader 1/2. Hon kryper inte än, men övar frenetiskt. För några dagar sedan kom hon på att man kan rulla sig dit man vill. Hon snurrar runt på golvet och siktar in sig, sen rullar hon iväg. Känns som hon kommer att börja åla vilken dsg somhelst, men har iof känts så sen i julas. ^^/


    Haha! Roligt sätt att ta sig runt på! Vår son siktade in sig, tryckte iväg och åkte enbart bakåt (vilket inte var tanken). Jag har en rolig bild där han har lyckats lägga sig själv på mage UNDER babygymmet. Iaf, sen tog det inte lång tid innan han fattade hur han skulle göra.
  • Iowhannah
    LissaE skrev 2019-02-05 09:43:21 följande:

    Jag vet inte om jag kan kalla det krypa/åla men han tar sig framåt (och mycket bakåt). Nu jobbar han mest i sidled framåt. Låter frustrerad men varje gång jag hjälper honom tillbaka (han kan själv) till rygg så vänder han runt igen. Han lyfter nu rumpan så han står på knä men han kan inte krypa på knä. Han har tidigare absolut inte gillat att vara på mage och han låter inte jätteglad när han ligger där utan ganska frustrerad men gråter inte så då får han öva på :) Han tar sig inte upp till sittande men sitter hyfsat stadigt dock välter han nog för han har inget vett, när vågar man låta dem sitta utan att vara rädd om bakhuvudet? Han kan ju kasta sig bak, även fram men då tar han emot sig med bröstet som en säl.


    Det låter ju verkligen som att det är på gång iaf!

    Alice behöver inte så mycket uppsikt när hon sitter längre, nu vågar jag sätta henne på golvet utan att vara nervös. För bara en vecka sedan så lade jag flera kuddar runt henne när hon satt på golvet men nu kan hon både ta emot med händerna och dra sig upp med ryggmusklerna när hon faller framåt. Mitt tips är helt enkelt att lägga kuddar eller ihoprullade filtar runt honom tills han sitter säkert.
  • Iowhannah

    Jag jinxade mig själv. Bara för att jag skrev att Alice sover 20-04/0430 utan mat så har hon börjat vakna hungrig vid 0130 -.- Jag fattar inte hur ni som har barn som äter hela nätterna pallar! Jag pallar knappt att mata två gånger per natt liksom.

  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2019-02-07 19:10:24 följande:

    Min lilltjej har börjat rulla! Nu börjar jag få panik med barnsäkring. Än så länge tar hon sig ingenstans. Men vem vet hur lång tid det tar. Så mycket saker överallt och trappor! Uhh! Jag vet inte hur jag ska göra.


    Först och främst: säkerhetsgrind vid trappan/trapporna! Sen är det väl bara att se till att inte ha saker (som hon inte får ta) på golvet. Det blir värre när hon börjar gå sen.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2019-02-08 13:31:09 följande:

    Grindar har vi till alla trappor utan en som är två trappsteg och svårt att få dit en grind. Vi har också satt extra skydd under nedersta trappsteget så hon inte kan rulla under.

    Hur gör man med alla saker? Alla små leksaksdjur, legobitar och allt annat smått som storebror håller sig med. Små leksaksbilsdäck. Usch!


    Vi har sagt att smålegot bara får vara i ett specifikt rum. Vad gäller bilarna så tror jag att man bara får hålla koll. Det där blir jättesvårt när de börjar gå, jag hade inte ens tänkt på det! Som tur är så är vår son lite överbeskyddande och om vi har sagt att Alice inte får ha en viss grej så håller han koll och ser till att hon inte får tag på den grejen. Lär kanske inte funka sen när hon går dock.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2019-02-08 10:23:18 följande:

    Haha här har E äntligen börjat sova lite bättre. Vaknar nu 2-3 ggr per natt och äter 5-10 minuter och somnar sen om. På morgonen räcker det med nappen och sen sover han till kl 08.00. Men jag var relativt pigg även när han vaknade 7-8 ggr så jag antar att man vänjer sig. Då är det kanske värre att vara van vid att få sova nästan en hel natt och sen helt plötsligt behöva gå upp fler ggr. Men du har börjat arbeta väl? Då är det ju jobbigt om man måste upp tidigt också och inte har möjlighet att vila under dagen.

    Edward sitter riktigt bra men jag vågar inte lämna honom sittandes själv ändå utan att ha kudda/filt runt omkring. Helt plötsligt kan han kasta sig bakåt. När han ramlar så gör han det oftast med finess och oftast kan han parera med armarna men det är just det där att han slänger sig helt plötsligt.

    Han visar inga tecken på att börja krypa dock. Problemet är väl attt han är supernöjd med att ligga där han ligger eller allra helst sitta i soffan eller i matstolen. Där kan han sitta länge och pilla på något eller bara sitta och titta på allt och alla. På mage vägrar han ligga utan vänder sig direkt till rygg och är nöjd sen.


    Vi jobbar varannan månad så denna månad är jag föräldraledig. När jag jobbar så går jag såklart inte upp och matar, speciellt inte om jag ska upp tidigt.

    I dag tog jag med barnen till öppna förskolan. Vi gick där en del när sonen var liten men det var nog 1,5 år sedan sist, trots det så kände en av pedagogerna igen oss :) Det verkade även som att sonen kände igen sig, han gick bara rakt in och började leka och sen ville han inte gå hem när de skulle stänga så han stannade lite längre och hjälpte till att städa :) Hur som helst, båda barnen tyckte att det var kul att komma dit. Alice gillade nog främst att det var så mycket nytt folk, plus att hon kunde ha en leksak UTAN att någon tog den ifrån henne. Förhoppningsvis håller alla sig friska så att vi kan åka dit varje fredag.
Svar på tråden Julibebisar 2018