• Äldre 25 Jul 22:33
    186005 visningar
    916 svar
    916
    186005

    Julibebisar 2018

    Hallå!

    Här tänkte jag att vi som har fött i juli 2018 kunde samlas och diskutera allt möjligt kring bebistiden och alla tankar och känslor man kan tänkas ha.

    Jag födde andra barnet den 19 juli, på bf+12. Det blev igångsättning men eftersom jag redan var öppen 5 cm så gick det snabbt och smidigt, från att de tog hål på hinnorna så tog det sex timmar innan vår dotter var född.

    I morgon blir hon en vecka gammal och vi håller fortfarande på att vänja oss vid omställningen. Jobbigast är det för sonen på 2,5 år men trots allt så tycker jag ändå att han tar det relativt bra, men det är ju klart att det är svårt att plötsligt inte vara ensam om mammas och pappas uppmärksamhet.

    Själv är jag full av hormoner och kan gå från att vara världens lyckligaste, till att gråta av förtvivlan, på bara ett par minuter. Sedan vänder det tillbaka igen. Och så håller det på, fram och tillbaka, upp och ner. Hoppas att det stabiliseras snart.

  • Svar på tråden Julibebisar 2018
  • Twoblirthree skrev 2018-07-26 14:18:48 följande:

    Hur ofta äter era bebisar ungefär? Här är det typ 2 timmars mellanrum dygnet runt...


    Kan vara från varje halvtimme / timma, två timmar emellan, tre fyra. Int längre än så. Min pojk äter helaaaaa tiden och sover heeeela dagarna och är uppe på nätterna.. såklart hahah
  • Kellie13 skrev 2018-07-26 13:01:28 följande:

    Hur mycket sover era bebisar tjejer? Tycker Milo sover mkt men det stod ju på nätet att dom ska sova typ 16 timmar per dygn. Sen så gör väl värmen sitt så att dom blir segare.


    Nikolaij sover hela dagarna i stortsett, vaknar o äter och snuttar sig te sömns på bröstet, på nätterna nä då kan han vara vaken hahah.. Blir galen i bollen
  • Äldre 26 Jul 16:01
    #13

    Jag fick barn 29/6, så nästan juli. Skulle kommit i augusti så juli blir ju bra medeltal... Det är mitt andra barn. Eftersom hon inte skulle varit född än så sover hon nästan hela tiden. Lite mer vaken på sen kväll.

  • Äldre 26 Jul 19:45
    #14
    Twoblirthree skrev 2018-07-26 14:18:48 följande:

    Hur ofta äter era bebisar ungefär? Här är det typ 2 timmars mellanrum dygnet runt...


    Här varierar det. Hon har en del vakenperioder och då kan hon äta varje halvtimme, men sedan kommer sömnperioder då hon sover fyra timmar i sträck. Just nu ligger hon i min famn och ser sig omkring, jag tror att hon har varit vaken i nån timme nu.

    Sonen åt var tredje timme dygnet runt när han var nyfödd, men det var nog för att vi vande honom vid det på inrådan från sjukhuset (det tog två, tre, veckor innan han ens sa till att han var hungrig).
  • Äldre 27 Jul 10:03
    #15
    Lillflickan skrev 2018-07-26 16:01:31 följande:

    Jag fick barn 29/6, så nästan juli. Skulle kommit i augusti så juli blir ju bra medeltal... Det är mitt andra barn. Eftersom hon inte skulle varit född än så sover hon nästan hela tiden. Lite mer vaken på sen kväll.


    Hur har storasyskonet tagit det? Hur gammal är hen?
  • Äldre 27 Jul 10:10
    #16

    Min stora är fem år. Han verkar än så länge ha tagit det ganska bra. Men han har varit fullt sysselsatt av farmor, mormor och morfar de här veckorna. Jag märker att han var lite låg när han inte fick vara med mig på sjukhuset så mycket och han tycker nog lillasyster är lite i vägen. Och jobbigt att jag är snittad så han måste vara försiktig med min mage och att jag inte kan lyfta honom.

    Han var också född lika för tidigt så det var spännande med sjukhuset och att se var han bodde när han var ny bebis. Han undersökte alla tekniska apparater och elstängsel :)

  • Äldre 27 Jul 18:09
    #17

    Hej tjejer. Såg nu att ni startat en ny tråd. Hänger på här då :)

  • Äldre 27 Jul 18:19
    #18

    Edward äter väldig varierat men det känns som att jag ammar 24/7. Haha

    Han äter i stort sett hela förmiddagen och sen sover han några timmar mitt på dagen. Sen ammar han någon timme och sen sover han några timmar till på eftermiddagen. Sen ammar jag honom en del på kvällen och sen ammar jag honom varannan, var tredje timme på natten.

    Det som är lite krångligt är att det inte går att lägga ner honom när han somnat vid bröstet. Babynestet och vagnen är nog No No. Det enda som funkar är babyskyddet och gärna medan vi kör. Helst vill han vara i famnen hela dagarna.

    Sen har det varit jobbigt med värmen de senaste 3 dygnen. 32-33 grader har det varit och Edward är sååå varm. Ligger i blöja hela dagarna och båda svettas ihjäl när vi ammar.

    Men imorgon ska det bli 24 grader och regn hela dagen. Jippie :)

  • Äldre 27 Jul 22:11
    #19
    Iowhannah skrev 2018-07-26 13:20:27 följande:
    Vår Alice sover också jättemycket, speciellt på dagarna. Hon kan sova fyra timmar i sträck, vakna för att äta, och sedan somna om igen. På nätterna har hon dock en vakenperiod på ett par timmar från ca kl 04.

    Jag läste att man redan nu kan försöka hålla de vakna lite mer på dagarna för att de så småningom ska förstå att man sover på natten och är vaken på dagen. Kanske är värt att testa (hur man nu ska hålla en sån liten vaken, de styr ganska duktigt själva).
    jo precis! det låter ju konstigt. aja, ja låter han sova när han e trött. igår sov han hela dygnet medans idag e han mkt piggare o e mer vaken, så det e väl olika från dag till dag.
  • Äldre 27 Jul 22:14
    #20
    Twoblirthree skrev 2018-07-26 14:18:48 följande:

    Hur ofta äter era bebisar ungefär? Här är det typ 2 timmars mellanrum dygnet runt...


    mm ungefär samma sak här. Ibland kan det ta 3 timmar emellan när han sover och har han en vakenperiod så e det snutta hela tiden typ. Han kan amma i 2 timmar i sträck.
Svar på tråden Julibebisar 2018