Inlägg från: Kellie13 |Visa alla inlägg
  • Kellie13

    Julibebisar 2018

    Iowhannah skrev 2018-08-28 09:06:22 följande:

    Hur går det för alla?

    Här har vi dragit på oss förkylningar så det står härliga till! Än så länge så har Alice undkommit, men då resten av familjen är förkylda så drabbas hon nog när som helst. Sonen var den som började och hade t o m feber i fredags men han frisknade till en del under helgen och är i förskolan nu. Sambon mår pissdåligt (och han är inte nån som gnäller i onödan) så i natt tog jag Alice för första gången. Det gick rätt bra men jag hade glömt hur trött man är när man ska mata klockan halv fem. Nu mår jag rätt dåligt också, känner alla klassiska förkylningssymptom i näsa, svalg och bihålor. Samt förkylningssvetten och den allmäna segheten. Vill bara äta godis och sova i dag (men vi har varken godis eller glass hemma).


    Jorå här går det bra förutom att kvällarna är jobbiga pga av Milo har magproblem från kl 5 på eftermiddagen tills han somnar vid 10 eller 11. Ganska jobbigt! Tur att man är två! Hur e era bebisars magar o hur sover dom på nätterna? 
  • Kellie13
    Lillflickan skrev 2018-08-28 09:29:35 följande:

    Härligt med lite förkylning på allt annat också ... inte. Fasar för dagisbaciller här också. Mannen lämnar sonen på morgonen så jag inte behöver gå in med den lilla. Sen hämtar jag ute. Men sonen lär väl släpa hem något förr eller senare och han älskar att gosa med lillasyster.

    Själv blir jag galen på bebismagen. Hon knorrar och skriker och har ibland nåt gällt pipande skrik som känns extra plågat. Varför måste bebismagar krångla så mycket. Känns som om Jon har mycket gaser. Försöker rapa henne men går inte alltid. Undrar om det är järnet som spökar också. Jag mår själv dåligt av härntabletter.


    Mmm min son e likadan varje kväll! Ska bli skönt när det går över, för dom säger ju att det ska göra det efter 3 månader.
  • Kellie13
    LissaE skrev 2018-08-30 15:15:12 följande:

    Idag har vår kille varit på läkarkontroll på BVC, han är nu 1 månad och 4 dgr. Han är en rejäl kille som nu väger 6615 och 61 lång. Gått upp drygt två kg sen han föddes. Läkaren tyckte det var liiiite i överkant. Jag berättade att han äter ca 1 ggr/timme och använder mig som napp. Hon vill att vi ska försöka minska det (även för min skull). Vi har redan misslyckats, på knappa tre timmar (sen läkarbesöket) har han ätit 2 ggr.. hur gör man för att lyckas med detta? Låter honom skrika? Någon mer som används som napp? Napp övar vi med utan framgång. Sista veckan går det lättare att avleda honom men inte mer än några minuter. Annars tyckte de att han var väldigt tidig, han kan fokusera på babymobilen ovanför skötbordet och skratta åt den. Så han är inte bara tjock :) :)


    mm här e en till som används som napp! asså jag blir galen ibland! Idag tex så har jag ammat i stort sett hela dagen! Och han vägrar oxå napp, han försöker inte ens utan han får kväljningar av den o endå har jag köpt den minsta storleken. Asså det går ju inte att minska på amningen för då skriker han bara o jag orkar inte gå runt med honom då han väger över 5 kg. Vet faktiskt inte vad man ska göra.
  • Kellie13
    Utvandraren2 skrev 2018-08-31 00:32:26 följande:

    Kellie13; det låter som min väninnas problem. Hon ammade och ammade, men dottern bara skrek och skrek. De testade att ge ersättning i tillägg, och då gick det bättre. Hon tror att hon hade för lite mjölk. Tyvärr fick dottern ont i magen av ersättningen, så då blev det skrik för det istället.

    Usch, så tråkigt att läsa om era problem med bebisar som skriker. Man får ju så ont i hjärtat när de gör de, samtidigt som man blir galen när de aldrig slutar. Jag har jättetur, min dotters mage krånglar inte (förutom kräkandet).


    mm ja tror iof inte att det e min mjölk han blir dålig av utan att han ammar för mkt så magen pallar inte pga det. Hoppas det blir bättre snart.
  • Kellie13
    Twoblirthree skrev 2018-08-31 08:29:25 följande:
    Han kanske vill "äta upp sig" inför nattsovandet. Vill han ligga vid bröstet hela tiden från kl 17 tills han somnar för natten? Så är det för oss iaf och hon får ligga så mycket det bara går. Hon sover riktigt bra på nätterna. Mina andra två var oxå jobbiga på kvällarna men kanske hade de behövt mer närhet/amning på kvällen...(lätt o va efterklok). Lycka till!
    jo asså han får ju ligga där nästan så mkt som han vill men man vill ju kunna göra lite andra saker oxå när sambon kommer hem från jobbet som att 1: ta hand om mitt andra barn och umgås med henne, duscha, gå på toa typ sånt. Ja på natten vaknar han en gång o då brukar han vakna mellan 2 -4 på morgonen o e då vaken till kl 9 typ så det e ganska så jobbigt.
  • Kellie13
    Twoblirthree skrev 2018-08-31 08:22:45 följande:
    Min tar inte heller napp utan får kväljningar oxå när vi testat. Mycket konstigt för vår del då mina två andra barn har använt napp (2 åringen gör fortfarande). Fördelen med att va utan napp måste ju va att de kan somna om själva på nätterna sedan. Det har varit skitjobbigt att behöva kliva upp för att ungen inte hittar nappen mitt i natten.

    Det går inte att "fylla" honom med mat med hjälpa av flaska (pumpa ur o ge el ge ersättning nått mål) innan han ska sova? O sedan kanske vagga honom till sömns istället? Typ i babysitter etc el ha honom i bärsjal? Min somnar ibland av sig själv o ibland när jag bara bär. Ett annat tips som alltid funkat med mina tre barn är att sitta i soffan med en kudde i knät och bebis på kudden o sedan vagga fram och tillbaka (ganska kort och snabbt ibland) då slipper man bära iaf. Hoppas du hittar nån lösning snart så det inte blir för jobbigt.
    ja asså vi har gjort så att min sambo "nattar" honom med ersättning medans jag nattar dottern just för att ja ska få lite avlastning från ammandet o det har funkat bra. o sen när ja går upp på natten så ammar jag honom i typ 2 timmar (ibland mer) o sen när jag märker att han vill äta mer men att hans mage kanske inte klarar av det så låter ja honom ligga på amningskudden en stund. men sen  e det ju amning igen, ja så håller det på för min del.
  • Kellie13
    Iowhannah skrev 2018-09-07 08:16:56 följande:
    Grattis! Härom natten fick jag uppleva 22:30-05! Jag trodde att såna långa uppehåll skulle vänta någon månad till faktiskt.
    Har oxå haft tur med nätterna nu i 2 dagar i rad. Han brukar somna vid kl 22 och sova i 3- 4 timmar bara o sen vara vaken till kl 12 eller 1 på dagen så inte konstigt att man har känt sig typ närmare "död" dom senaste veckorna. Men dom här 2 dagarna så har han somnat vid kl 22 som han brukar men har inte vaknat förrän kl 4-5 på morgonen. Rena lyxen för mig! Har fått sova i 6-7 timmar o känner mig som en ny människa  när ja går upp kl 5. Hoppas att det håller i sig! Fattar inte hur jag har orkat tidigare då han var vaken så länge.
  • Kellie13
    Iowhannah skrev 2018-09-07 11:12:09 följande:
    Ja, man ska inte hålla på och jinxa så där :P

    Vår lilla tjej tycks sova bättre med mig än med sin pappa. När han har nätterna så äter hon två gånger, när jag har nätterna äter hon MAX en gång :D
    mamma e bäst vettu hehe
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-09-07 20:06:09 följande:

    Jag som tycker Edward sover men bra med sina 3-4 uppvaknanden men nu när jag läser hur era sover så ligger vi i lä.

    Ammar ni era barn eller ger ni ersättning?


    Min son vaknar 1 gång per natt men kan då vara vaken en vääldigt lång period, i ca 6-7 timmar innan han somnar om så man e helt slut ibland! Våran plan har ju varit att ja ska amma mest men att sambon ger ersättning 1 gång på kvällarna (vardagar)(och på helgerna 1 gång på natten) så att ja får lite avlastning men nu 2 dagar i rad så har han ratat flaskan så man börjar ju få lite panik att det bara e jag som duger. Hoppas att det bara e en tillfällighet.
  • Kellie13

    Får jag fråga er tjejer hur eran aptit är? Asså jag är värsta matmonstret! Jag har inget stopp, helt sjukt! Jag kan äta hur mkt som helst! Inte så konstigt dock då jag ammar väldigt ofta! Fan va det tar på kroppen o amma igentligen!  Hur har ni det?

Svar på tråden Julibebisar 2018