Inlägg från: Kellie13 |Visa alla inlägg
  • Kellie13

    Julibebisar 2018

    Utvandraren2 skrev 2018-11-27 12:27:13 följande:

    Behöver lite råd. Min dotter sover alltid bara max 30 min per sovpaus på dagtid. 1-2 pauser per dag, oftast en. Att få henne att somna på dagtid är alltid en kamp.

    Sover dock i vagnen om jag går med den, då kan hon sova i två timmar (så länge vagnen rullar)

    Hon sover bra på natten, sover 20-08 med mat var3:e timme.

    Idag la jag henne i sängen. Tog en lur jag med, för skulle ju bara vara i max en halvtimme. Nu var vi sovit i 1,5 t!! Hon fick bröstet och somnar om! Vad gör jag nu? Väcker henne?


    Nä absolut inte, låt henne sova. Hon tar väl igen sig.
  • Kellie13
    Iowhannah skrev 2018-11-28 05:42:22 följande:
    Hoppas du lät henne sova. Inte väcka små bebisar! Sömn föder sömn osv.
    Kellie13 skrev 2018-11-28 04:57:02 följande:

    men asså kan man sätta dom redan i en barnstol? Vi har en vanlig barnstol från IKEA o Milo är jättestark i kroppen redan nu (4månader) så skulle vilja testa för han vill sitta upp hela tiden.


    Sonen satte vi i barnstol så snart han kunde sitta med stöd vid tre månader, det var inga som helst problem, det enda resultatet var att han var mer nöjd och satt utan stöd rätt tidigt. Bara kör på!
    oki tack
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-11-28 08:02:06 följande:

    Vi har en tripp-trappstol men till den finns det ingen sele utan vara en bygel. Så den får vi nog vänta med men ska absolut köpa en maraton från Ikea. Den får suga så länge. Han kommer nog älska att sitta där.

    Hur går det med smakisar till era? Edward får smaka lite när vi andra äter men det är ju bara lite slick på fingret.


    asså jag har provat barnmatsburkar från 4 mån (potatis o majs) o det tyckte han  inte om! Provade idag att koka en potatis (och mosa) o blanda med smör men det tyckte han verkligen inte om! Har även provat mangopure o det tycker han väl lite bättre om iaf. Så jag tänker köra på fruktpuree för det verkar funka bäst.
  • Kellie13
    Lillflickan skrev 2018-12-14 08:17:56 följande:

    Åh så gulligt det låter med tittut.

    Min lilla pratar mest. Det är väldigt mysigt. Så härligt att få ögonkontakt och stora leenden och prata. Hon har också börjat att skratta så härligt. Svårt att locka fram men helt fantastiskt att höra. Hon har också börjat att få tag på leksakerna och attackäta på dem. Hon tuggar konstant. Fruktansvärt starka käkar. Gör riktigt ont att bli tuggad på. Hoppas tänderna dröjer.


    Milo gör oxå så, attackäter allt. Verkligen ALLT ska in i munnen. Han vill även käka upp mina händer hehe.
  • Kellie13
    Iowhannah skrev 2018-12-15 07:24:14 följande:
    Så är det här med! Hon har börjat sträcka sig efter saker (som hon inte ska ha) för att stoppa dem i munnen. Vad fort man glömmer hur det är! Sonen är ju tre år men jag hade ändå lyckats glömma bort att man måste ställa saker på avstånd från små bebishänder.

    Hon brukar även dra i leksakerna i babygymmet och blir arg när hon inte lyckas få in dem i munnen. Då är det svårt att hålla sig för skratt :D
    mm det e facinerande det där med att verkligen ALLT ska in i munnen hehe. Milo fick smaka yoghurt för första gången igår, verkade som han gillade det. Han grimaserade iaf inte som han gör när han får fruktpure och mat hehe.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-12-20 09:46:15 följande:

    I tisdags var vi hos bvc och E fick 2 sprutor. Han fick lite feber på natten och under dagen igår men han verkade må ganska bra ändå.

    Han hade bara gått upp 400 gram men däremot vuxit några cm på längden. Så nu är han nästan 72 cm lång.

    Han måste träna ännu mer på att ligga på mage vilket han hatar. Blir många korta stunder per dag. Han vänder ju inte på sig än så jag oroar mig (i onödan säkert).

    Hur ser era kvällsrutiner ut? När går era små och lägger sig för natten?

    E somnar oftast i soffan med oss. Har försökt lägga honom i sängen några ggr men han sover då bara 15-20 minuter och vaknar sen och är piggelin. Så vi har inte fått till någon bra kvällsrutin. Däremot så sover han ju längre på morgonen så jag vet inte om det är något vi måste göra något åt just nu.


    Ja vi har väl inga kvällsrutiner direkt utan sambon vaggar honom till sömns när han e trött vilket brukar bli runt kl 19-20 o sen vaknar han några gånger efter det. Men det som håller på o ta knäcken på mig e att han vaknar varje natt kl 4 o e kalaspigg och somnar inte om förrän kl 9 då jag går på morgonpromenad med vagnen. Är så trött på att gå upp i ottan! Men jag börjar jobba snart så då får sambon ta över vaknätterna.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-12-21 08:35:46 följande:
    Skönt att läsa att ni båda gör ungefär som vi. På Bvc-sköterskan lät det som att vi la honom alldeles för sent och att vi vande honom vid att sova med oss. Men han somnar ju när han somnar och han somnar endast bredvid oss.

    Den senaste veckan har han dock vaknat superofta. Minst varannan timme vaknar han och han nöjer sig ju aldrig med nappen på natten.

    Jag hittade en sida på nätet som heter www.rullavagn.nu där ger tips för att få bebisar/barn att sova bättre. De tipsade om att om barnet vaknar tidigt så ska man ställa klockan ännu tidigare ( om bebisen vaknar ungefär samma tid då förstås) och så ger man mat när bebisen halvsover. Då sover de oftast längre.

    Vet inte alls om det funkar men till slut så blir man ju desperat och prövar allt. Att gå upp klockan 04.00 känns ju inte roligt.
    Du desperat e ju rena förnamnet! Gissa vad jag gjorde kl 6 imorse? Jo jag beställde en maskin för 700 spänn som brusar så bebisen ska sova bättre. Som sagt man provar allt!
  • Kellie13
    Iowhannah skrev 2018-12-22 18:22:37 följande:

    Här har det gjorts framsteg i dag! Alice satt utan stöd i flera minuter innan hon föll framåt! Så duktig :D


    tummen upp!
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-12-26 09:07:51 följande:

    Hehe får sån panik av att läsa hur duktiga era bebisar är på att vända sig/sitta osv :-P E ligger där han ligger och välter på mindre än en sekund om man sätter honom upp.

    Han har börjat äta lite gröt och gapar stort när vi använder lite mangopure till gröten. Annars tycker han den är rätt trist. Han vill hellre smaka på vår mat. Antar att han är som dottern som alltid ratat burkmat. Hon ville ha vår mat när hon väl började äta pch hon tycker fortfarande om kryddig mat.

    Hur har ni haft det i jul?


    hehe ta det lungt, det kommer. Milo kan inte heller sitta själv. Han kan vända sig från mage till rygg men inte tvärtom.Antar att det e lättare. Fick oxå lite panik när man läste om vad deras bebisar kunde och det e klart att man jämför, det gör man ju omedvetet.
  • Kellie13
    LissaE skrev 2018-12-26 14:18:11 följande:

    God fortsättning allihop! Idag blir vår bebis 5 månader, hurra! Idag lyfte han bröstet med raka armar för första gången. Han sitter hyfsat stadigt men han vänder sig inte från mage till rygg utan bara tvärtom. Förra veckan kom första tanden upp så har han börjat bita mig. Någon som har samma problem? Jag tar bort honom från bröstet och säger till honom men än verkar han inte förstå utan verkar tycka att det är rätt festligt. Sjukt obehagligt!

    Hur mycket mat ger ni era? Ungefär. Min älskar allt vi stoppar till honom men är orolig att magen ska börja krångla så vågar inte ge honom så mycket..


    Har oxå funderat på det där med smakportioner, hur mkt kan man ge? Min son gapar och gapar sked efter sked så man skulle kunna ge honom hur mkt som helst men eftersom hans mage alltid har varit känslig så får han typ bara 5 skedar kanske. Man vill ju inte chocka magen.
Svar på tråden Julibebisar 2018