• Hontmail

    IVF sommar/höst 2018

    jaktenpaflow skrev 2018-07-28 21:11:14 följande:

    Hej tjejer! Har lite panik just nu, ska ta ägglossningsspruta Ovitrelle men dosen injecerades inte! Det finns ju bara en nål också! Hur ska jag göra nu?


    Ovitrellen är en jävla skit spruta! Man måste trycka HÅRT för att få in dosen. Hade samma problem som dig och fick sticka ytterligare en gång med samma nål och sen trycka hårt.
  • Hontmail

    Gonal F är rena myggbettet i jämförelse med Menopur och Orgalutran/Fyrmadel. Ska man ta stora doser Menopur som 350ie eller med spränger det så det heter duga. Ni vet väl om att ni kan ha Emla salva på timmen innan ni sticker så känns sticken knappt? Får ni blåmärken av sprutorna så sticker ni fel. Be BM visa er igen hur man gör.

  • Hontmail
    Percafluviatilis skrev 2018-08-03 15:41:21 följande:

    Ja, en nära vän...

    Vi är nästan inne på att ställa in nu för jag mår så dåligt. Jag är helt slut. Inte ätit idag och haft panikångest mellan gråtattackerna. Ska försöka sova nu och hoppas på att det sjunker in och släpper.


    Ni måste söka psykologhjälp! Ingen ska behöva må så dåligt att man slutar äta, hoppar över att gifta sig, har panikångestattaker, unviker människor och situationer. Ingen ska behöva leva i ett sånt mentalt helvete. Det är inte roligt att vara ofrivilligt barnlös men man ska inte behöva må så dåligt. Ingen förtjänar att ha det så hemsk. <3
  • Hontmail
    Kumminsilver skrev 2018-08-05 00:06:56 följande:

    Jag testade Emla igår och förrgår men det hjälpte tyvärr inte alls. Det bedövade ingenting så jag kylde ner området med en kylklamp tills det blev bedövat istället och det funkade faktiskt bra. Hittade det tipset på nätet. Tidigare har jag använt Tapin (också en bedövningskräm) och den funkade mycket bättre för mig än Emla, ska se om jag hittar det på apoteket imorgon.

    Tips om man inte vill ha ont av sticken är att använda besövningskräm (eller kyla ner rejält med t.ex. isklamp) och sen rispa lätt med nålen på huden tills man hittar ett ställe där det inte känns och sticka där. Tyvärr känner man dock fortfarande att det svider när vätskan går in.


    Vilket bra tips med isklampen! Tack det ska jag prova! Jag fick inte bra effekt av Emla vid nått tillfälle men jag hade bara haft på ca 50-55min. Efter det hade jag på längre och då funkade det bättre. Men nästa gång testar jag med kyla.
  • Hontmail
    Percafluviatilis skrev 2018-08-05 11:22:14 följande:

    Vi pratade ut lite jag och vännen. Kändes bättre efter det. Det svider fortfarande men det måste det få göra. Det var för mycket känslor inblandade, skuld, rädsla, sorg, avundsjuka och samtidigt någonstans där inne glädje. Vi var båda rädda att förlora varandra i detta. Det blev liksom för mycket. Och så nära den dag jag tänkt att jag skulle få slippa tänka på barnlösheten helt.

    Har redan pratat med psykolog men det hjälpte tyvärr inte :/ Kemin stämde inte med psykologen alls och det är den psykolog vi erbjuds. Att stå i kö i mer än ett år för psykologhjälp hjälper ju tyvärr inte oss och vi har inte råd med privat.

    Va skönt du mår bättre och fick ett bra samtal med din vän! <3

    Ja fyy! Jag köade ett år också och som tur var blev det en psykolog som passade. Kanske du kan få hjälp från annat håll? Tex kvinnokliniken/ivfklinikens kurator eller vårdcentalens kurator? Även familjeterapi kan hjälpa till.


  • Hontmail
    Kumminsilver skrev 2018-08-09 21:55:46 följande:

    Ja jag hoppas på det! Nej hon höll kvar mig på samma dos... Trodde hon skulle höja men icke. Mår bra, känner inte av något alls bortsett från att jag har massa flytningar och magen är uppblåst så pass att jag redan ser gravid ut  Är dock lite nervös inför äggplocket. Vid mitt första äggplock blev jag sövd, det kommer jag inte bli denna gången!


    Varför blev du sövd och hur gick du till väga för att bli det?
  • Hontmail
    Kumminsilver skrev 2018-08-09 22:03:46 följande:

    Vi gjorde ivf utomlands och det var standard att sövas för äggplock där. Alla blev det. Hade gärna blivit det nu också, så skönt att slippa oroa sig.


    Aaah ok. Vilket land var det?
  • Hontmail
    Akira Öken skrev 2018-08-14 20:11:56 följande:

    Nedregleras just nu med Suprefact sedan två veckor tillbaka. Imorgon ska vi på ultraljud för att planera fortsatt behandling med Menopur.


    Jag ska göra exakt samma som dig imorgon. Kolla nedregleringen med Synarela och göra upp start med Menopur. Skönt jag inte är igång sist av alla. Känns som hela familjeliv redan är ruvare. Har känts så frustrerande att bara sitta och vänta.
  • Hontmail
    mammsen79 skrev 2018-08-14 21:29:51 följande:

    Hej hoppar på den här tråden då vi med ska pröva provrörsbefruktning i slutet av månaden om jag inte får ett +, är mycket nervös hur jag kommer reagera på hormon sprutorna samt om ägguttagen gör ont samt när dem sätter in embryo? Dela gärna med er är så nervös inför detta men känns ändå bra att jag och sambon bestämt oss nu att höra detta. Kram till er alla och var rädd om er.


    Sprutorna ger inte så mycket biverkningar. Äggplocket gör ont men tar inte mer än 10min. Sätta in ett embryo känns inte alls. Det är mest psyket som tar enormt med stryk. Jag rekommenderar att börja hos psykolog en gång i veckan pluss parterapi. <3
  • Hontmail
    mammsen79 skrev 2018-08-15 13:47:33 följande:

    Har du barn sedan tidigare?


    Jag är änglamamma.<3

    Måste göra ivf för nuvarande man har extremt nedsatt spermieprov.
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018