• LimeLime

    IVF sommar/höst 2018

    Någon här som har gjort ivf och har pco? Jag har pco och beräknas bli kallad för ivf nu i höst. Jag är lite orolig för hur jag kommer reagera på alla hormoner då jag fick så galet mycket finnar av både primolut-nor och letrozol (+andra biverkningar men finnarna/bölderna höll i sig i flera veckor..) Har ni reagerat på dessa mediciner och hur reagerade ni på själva ivf-behandlingen?

  • LimeLime
    Repet skrev 2018-08-29 08:48:14 följande:

    Jag har pcos och har gjort IVF, med gott resultat (är just nu gravid i vecka 23).

    personligen så tyckte jag att jag blev mer stabil hormoniellt. i vanliga fall har jag haft dålig hy, har varit så hela mitt liv. men under behandlingen vart hyn bra.

    Hade inte heller några humörsvängningar under behandlingen, fick även en en låg dos för att inte bli överstimulerand.


    Grattis till graviditeten!

    Då hoppas jag verkligen att min kropp reagerar likadant!
  • LimeLime
    LLW skrev 2018-09-28 21:39:52 följande:

    Tog precis första sprutan gonal inför första ivf-behandlingen. Pirrigt och nervöst och jobbigt och allt det där. Ni vet. Funderar på hur ni andra har mått både fysiskt och psykiskt medan ni tagit sprutorna?


    Hur går det med sprutorna?

    Jag har mått över förväntan. Fick mycket biverkningar av primolut-nor och letrozol så var lite nervös inför sprutorna. Har dock en låg dos Gonal-F 100. Har pco så finns risk för överstimulering, hoppas verkligen allt går vägen och jag slipper frysa äggen. Ultraljud 2 imorgon och planerat äggplock tis eller ons.
  • LimeLime
    LLW skrev 2018-09-29 12:52:13 följande:

    Bara hunnit ta första än så länge men har inte känt av något än. Kanske kommer men hoppas inte!

    Spännande! Hoppas verkligen ni får lagom antal ägg så allt går smidigt. Är det första behandlingen?


    Ja, första behandlingen för oss. För dig med?

    Jag är lite spänd i magen och känner av det men har inte påverkats så mycket psykiskt. Av letrozol o primolut-nor var jag arg, trött och ledsen hela tiden så är mycket hellre lite spänd i magen!
  • LimeLime
    LLW skrev 2018-09-29 19:40:57 följande:

    Första för oss med! Försökt på egen hand i snart två år. Hur länge har ni försökt själva?

    Ja det förstår jag! Alla dessa humörsvängningar som man inte kan kontrollera, usch :( hur känner du inför äggplocket?


    Spännande då är vi ivf-nybörjare båda två.

    Jag slutade äta p-piller i juli förra året så lite mer än 1år. Jag har varit orolig för äggplocket då spolningen var det värsta jag varit med om. Nu är jag inte lika orolig längre efter att vår läkare var väldigt tydlig med att de smärtlindrar ordentligt så att äggplocket inte gör ont. Så jag är mindre rädd för smärtan men ändå orolig för hur många ägg de ska få ut, om de blir befruktade och överstimulering då jag har lite högre risk för det.

    Hur känner du för äggplocket?
  • LimeLime
    LLW skrev 2018-09-30 13:31:08 följande:

    Jag har varit livrädd för plocket. Får precis som du jätteont vid spolning och även vid mindre grejer som ett vanligt vul. Så jag frågade min klinik om man kunde vara sövd under plocket och dom sa ja så nu är det bokat. Känns så jäkla mycket bättre! Men självklart orolig för hur många dom ska få ut. Sån jäkla mardröm om man går igenom allt detta och sen inte får ett enda ägg :(


    Gud vad skönt att bli sövd! Har inte hört talas om någon som blivit sövd vid äggplock i Sverige (vet en tjej här på FL som gör ivf utomlands o där verkar det vara rutin). Jag var på mitt andra vul idag och tyvärr verkar risken för överstimulering stor. Bort med gonal-f och fyramedel så ikväll blir det suprefact istället och sen äggplock på tisdag. Hoppas jag slipper totalfrys vill gärna ha ett litet frö tillbaka så snart som möjligt..
  • LimeLime
    gammelpysen skrev 2018-09-30 21:32:57 följande:

    Jag blev sövd inför vårt tredje äggplock. Bedövningen tog inte under 2a gången och det var ett helvete. Skrek av smärta medan läkaren fortsatte plocka. Hade även ont efter första men inte på långa vägar så illa som andra gången. Så sövning blev det. Inga problem.


    Vad skönt. Tycker det är lite konstigt att man generellt sätt är så snål med bedövning & sövning. Spolningen var det värsta jag varit med om -fick diklofenak & direktiv om djupa andetag.. Kändes som ett dåligt skämt.
  • LimeLime
    Mangoodream skrev 2018-10-06 09:52:57 följande:

    Hej, det hände mig också. Det viktigaste är att du sprutar in allt och räknar till fem innan du drar ut.


    Tror det är lugnt min klinik Livio i Gbg sa att man kan strunta helt i att dra tillbaka kolven och allt det där. Bara kolla att vätskan är klar och sticka enligt dem.
  • LimeLime

    Återförande idag- blastocyst av toppkvalite så nu är det bara att ruva och hålla tummarna. Känns helt galet att det flyter runt ett litet frö där inne :)

Svar på tråden IVF sommar/höst 2018