• Akira Öken
    Mjbo skrev 2018-08-28 13:52:16 följande:

    Jag är på dag 11 i cykeln. har börjat ÄL testa varje morgon. Känner väl när jag har ägglossning så jag vet att de inte är på gång riktigt än, men skulle börja testa på dag 10 sa kliniken så då gör jag så ändå :) 

    Sen när jag får positivt utslag på ÄLstickan, som borde bli ungefär i helgen, då ska jag ringa klniken och 5 dagar efter det är insättning :) Har 3st 5dagars i frysen, hoppas att de klarar upptiningen så vi får sätta in en nästa vecka :) 

     

    Härligt med så bra resultat! Håller alla tummar att äggplocket går bra! har du gjort de förr? :)


    Precis, lika bra att göra som de säger. Skulle ju vara väldigt surt om man missade den. Din klinik är även öppen på helgerna? Spännande att det börja närma sig!

    Det blir mitt 5:e ägguttag. Hoppas också att det går bra. Oroar mig mest över resultatet. Flera gånger har nästan alla eller några av äggen lossnat i förtid och förra gången hanterades äggen (12) fel av labbpersonal så att all ägg dog.
  • Akira Öken
    Saner skrev 2018-08-28 14:04:21 följande:

    Jag hade ett plus....Wie....vecka 2-3 stod det. Är så glad men samtidigt orolig å känner att man ej kan glädjas riktigt förrän v 13 när risk för missfall minskar heheh. Svårt förklara. Men känns så bra än så länge. Känner mig gravid.


    Jag visste det! Var tvungen att kolla redan i morse ifall du skrivit något. :) Grattis!
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2018-08-28 17:40:49 följande:
    Ja, otroligt skönt! Vi kommer korta protokollet med Gonal f och fyremadel då det fungerat bra innan. Tror inte läkaren har något att invända då vi pratade om detta redan innan förra försöket. Att gå tillbaka till det vi gjorde först om det skulle misslyckas :)

    Hur känns det inför äggplock? :) spänt?
    Skönt med korta!
    Det känns absolut spänt. Främst är jag orolig för att äggen ska släppa i förtid. Tiden mellan äggmognadsspruta och ägguttag är förkortad och jag fortsätter med Suprefact till och med imorgon. Men är ändå lite orolig.
  • Akira Öken
    Mjbo skrev 2018-08-28 21:03:53 följande:

    Men fy va hemskt. Vad gjorde dom för fel??


    Ja, det var inget vidare. De hade missat en viktig del av förberedande av "vår" odlingsskål. Missen upptäcktes först när det var för sent.
  • Akira Öken
    Hoppomliv skrev 2018-08-28 22:04:56 följande:

    Då borde det försöket ju verkligen inte inräknas i era försök!


    Det gör det inte. Vi har även fått ett extra försök då de flesta av äggen lossnade i förtid vid de första två försöken. Jag blev ledsen och arg över den förödande missen på labbet innan sommaren, men har fortfarande förtroende för kliniken. Tycker vi alltid har fått ett fint och professionellt bemötande av personal som vi har träffat där. Det känns även som att de har gjort sitt bästa för att anpassa behandlingen efter hur min kropp funkar.
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2018-08-29 07:31:13 följande:

    Jag förstår att du är orolig men är övertygad om att det kommer att gå bra <3 Nu är det banne mig er tur!


    Hoppas på det!
  • Akira Öken
    KMTR skrev 2018-08-29 09:59:44 följande:

    Hej på er alla!

    Jag och min man väntar på att det ska bli oktober så vi får boka in vårt startsamtal. Vi skickade egenremiss i mars, och fick komma på första möte med undersökning i juli. Jag erkände då att jag vid varje mens rökt några cigaretter och fick därmed vänta tre månader på att få börja behandling.

    Surt, när jag egentligen är rökfri sen ett år tillbaka. Men samtidigt också klokt, jag vill ju inte tänka tillbaka på den här tiden och kunna tänka "tänk om jag ändå hade varit helt rökfri och skapat bättre förutsättningar för en liten böna".

    Vid undersökningen i juli sa läkaren att jag också hade en dålig äggreserv, efter amh-prov visade sig det inte stämma, och läkaren som jag träffade i juli hade också hunnit sluta väldigt abrupt. Kliniken bad om ursäkt för att jag hade fått så felaktiga svar.  Oerhört stressande, men skönt att det nu framkommit att vi "bara" har manlig faktor och inte både och.

    Vi kommer få göra ICSI då mannens spermaprov visade på kromosombrott. 

    DFI-analysen som visar detta är tydligen RMC i malmö ganska ensamma om att göra om jag förstått det rätt?

    Mannen har tidigare varit gift, och gjort IVF utan att befruktning lyckats, troligen är detta kromosombrottet sen gammalt och därför som inte befruktningen lyckades när han och exet försökte för tio år sen.

    Nåväl, vi är inte helt inne i IVF-svängen ännu, men det är skönt att läsa om era historier som en slags förberedelse!

    Håller tummarna för er alla! 


    Hej!

    Vad dåligt med beskedet, men skönt att det inte låg till som de sa från början! DFI-analys är det när man kollar spermiernas kvalitet?
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018