• Hoppomliv

    IVF sommar/höst 2018

    Sommarhopp skrev 2018-10-05 23:35:26 följande:

    Nu är jag minst sagt förvirrad, och pendlar mellan hopp och förtvivlan. Är på ruvardag 4 idag med en blastocyst. Tog en halv ovitrelle i lördags och har testat sedan i onsdags för att se när den gick ur kroppen. Igår eftermiddag var testet blankt, och lilaså imorse. Men nu! Nu finns det två syteck igen! Svagt, men det är ändå där. Ruvardag 4 känns som extremt tidigt, så jag vågar inte tro på det utan antar att det är ovitrellen som spökar. Samtidigt så var ju testet blankt imorse. Toc ett test på eftermiddagen eftersom de alltid varit starkare för mig på eftermiddagen vid mina två tidigare graviditeter, även om de båda resulterade i missfall. Hoppas på att det här är ett äkta plus och att det blir tredje gången gillt.


    Håller tummarna!
  • Hoppomliv
    authentic skrev 2018-10-05 22:01:14 följande:

    Vi har precis avslutat vårt första privata försök på CVL kliniken. Har även gjort våra landstingsfinansierade där. Ska ni ha möte med dem så är det definitivt Jan Holte jag skulle rekommendera varmt. De är alla väldigt duktiga men han känns som något extra ändå.


    Har hört väldigt gott om honom, dock är det inte han vi har fått tid hos. Har telefonmöte med dem om tre veckor, så en lång väntan!
  • Hoppomliv
    Sommarhopp skrev 2018-10-06 07:19:24 följande:

    Jag går också på Linne. Gillar Jan, men min favorit är Thomas. Tror dock jag har träffat alla nu och de flesta flera gånger, och jag tycker att alla är bra.


    Det låter bra, det är Thomas vi ska ha möte med! :)
  • Hoppomliv
    LLW skrev 2018-10-12 15:31:08 följande:

    Då var första försöket över för oss. De ringde från kliniken förut och berättade att inget av våra 5 ägg blivit befruktat. Känner mig helt tom. Knappt ledsen. Klart det inte blev något. Som om vi någonsin skulle lyckas. Vilket skämt. Eftersom vi inte får börja om direkt på nästa mens, och vi gången efter det är bortresta och gången efter det är mitt i julhelgen då jag tror de har stängt så får vi vänta till slutet av januari innan vi kan försöka igen. Måste försöka koppla bort detta nu under tiden annars kommer jag gå under. Ni som klarar detta gång på gång, ni är så starka. Trodde aldrig jag skulle vilja ge upp men det känns så nu. Kanske orken kommer tillbaka senare.


    Usch, tänker på er! Hoppas att ni får ny ork när ni hunnit smälta detta! Inland undrar man hurman orkar gå igenom denna skit, men på något sätt får man ork för att man inte ser några andra alternativ, eller så är det för oss i alla fall! Vi har haft samma problem, eller vi har fått 3 av 23 befruktade, vilket känns som 0, men sen har bara ett av våra sammanlagda 52 ägg delat sig till dag 2. Bytte dock hormoner på tredje försöket och det blev en otrolig skillnad på befruktningsgraden, så skulle våga mig på att säga Ge inte upp!! Vi har haft flera månaders uppehåll nu och jag vill bara köra igång och blir stressad av tiden som rinner iväg, men försöker tänka att det kanske är bra för kroppen med ett break.
  • Hoppomliv
    mammsen79 skrev 2018-10-19 20:09:35 följande:

    Hej tjejer jag undrar om någon fått problem med sin mens efter Ivf försöken? Jag blödde i 12 dagar sista mensen och nu när jag inväntar mensen så kommer den aldrig i gång, sedan söndags har det kommit lite brun mens o den kommer aldrig igång. Gjorde ett gravtest men visade negativt. Någon som har haft det så här? Vill bara få igång mensen så jag kan börja med sprutorna, hämtade ut allt idag.


    Hej,

    Jag har också fått problem med att den aldrig kommer igång. Får extremt lite mens, precis som om den inte kommer igång och så håller det i sig i stort sett rakt igenom 7-11 dagar. Började med första ivf:en i januari och har gjort tre försök nu. Kan inte säga när under processen det började, men senaste månaderna har jag reagerat på att det är så här. Har du frågat din läkare om det?
  • Hoppomliv
    mammsen79 skrev 2018-10-20 00:29:16 följande:

    De säger att du är den på gång och att det är brunt är den gamla mensen. Men jag köper inte det. Tycker ändå de borde göra en undersökning, de nochalerar än.


    Men vadå den gamla mensen? Den kan väl inte hänga kvar månaden efter...
  • Hoppomliv
    Jooosen skrev 2018-10-21 10:00:46 följande:

    Ruvardag 11, 13 dgr efter et. Brukar få mens som idag eller imorn i vanlig cykel. Känner absolut INGENTING! Men magkänslan säger att det gått åt helvete. Detta är ju bara första försöket men känner mig så deppig...


    Mensen kan variera lite efter ivf, men hoppas att den lyser med sin frånvaro! Har du tagit något test än?
  • Hoppomliv
    Jooosen skrev 2018-10-21 10:14:18 följande:

    Testade dag 7, 9 dagar efter äp. Väldigt tidigt men minus iallafall. Nu vågar jag inte testa innan ev mens... testdag först om 8 dagar!


    Aha, då förstår jag att du vill vänta! Lycka till!
  • Hoppomliv
    Wonderfluff skrev 2018-10-22 20:41:28 följande:

    Hej allihop! Hoppas det går bra för er. Jag har nu efter en cykels mellanrum tänkt köra min andra ivf-omgång. Vore intressant att höra om ni andra äter några kosttillskott under ivf. Finns så mycket som rekommenderas: folsyra, järn, zink, rosenrot, Q10, munkpeppar, omega 3 osv osv. Jag funderar på gravidvitaminer (innehåller bla mkt vitamin D och folsyra), omega3+6, Q10 och rosenrot. Men funderar på om det kanske inte är så bra ihop med hormonerna? Kul att höra hur ni gör, och om nåt ni gjort varit framgångsrikt :).


    Nu efter vårt tredje misslyckade ivf har jag börjat ta Q10, zink och selen utöver folsyran och B12. Har inte påbörjat fjärde ivf än så kan inte säga om det gjort någon skillnad, men hoppas kan man ju alltid!
  • Hoppomliv
    Wonderfluff skrev 2018-10-23 20:19:51 följande:

    Ok! Jag sitter här och funderar på om jag ska börja stimulering idag, eller nästa cykel. Var på VUL idag och har medicin klar. Men känner att mitt liv är ganska stressigt just nu, har precis börjat nytt jobb. Vad tror ni, spelar stress in jättemycket? Tänker att jag kanske kan tvinga mig att koppla av. Det kommer nog aldrig kännas som helt rätt tidpunkt för en ivf, eftersom livet rusar på full fart framåt. Hur brukar ni tänka och planera?


    Kör du långt ellermkort protokoll? För om du kör långt protokoll så tänk på att julen kanske kommer emellan om du väntar!
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018