Inlägg från: El4nd3r |Visa alla inlägg
  • El4nd3r

    Följas åt ner i vikt med start i augusti?

    Är denna tråden fortfarande aktiv så man kan följa med på eran resa? :) Började med periodisk fasta igår och det är alltid lättare/roligare att köra när man är några stycken!!

  • El4nd3r
    sobrio88 skrev 2019-03-13 19:17:35 följande:
    Jag är fortfarande aktiv iaf och det är några fler som brukar uppdatera så det är bara att hänga på Vad har du för mål?

    Vad kul! Tack Glad
    Mitt mål är att gå ner ca 30 kg.
    Jag körde periodisk fasta för ca 5 år sedan och det funkade utmärkt för mej. Tappade ca 35kg på 1 år utan nån direkt ansträning. Det enda var att jag åt mina mål mellan 12.00-20.00 (fastade alltså mellan 20.00-12.00), räknade kalorier och nån promenad då och då i veckan. 
    Nu har jag ju ett "hum" om vad allt innehåller kalorimässigt, så behöver inte väga maten längre. Dock så tänkte jag börja gymma så då kanske jag går upp i vikt av muskler men får mäta med måttbandet 1 gång i veckan. 
    Gick in i en depression för 2 år sedan och gick upp från 58kg till 82kg som jag väger idag. Men har inte riktigt orkat ta tag i vikten förrän nu. 


    Vilken dag i veckan mäter/väger du dig? Tänkte göra på fredagar jag!

  • El4nd3r
    sobrio88 skrev 2019-03-13 19:40:33 följande:
    Va bra att du redan har något som fungerar. Jag kör LCHF, jag är alldeles för hungrig för att det ska fungera med fasta Jag har vägt mig på söndagar innan men har haft en svacka som jag trodde jag var redo att resa mig från nu men jag behöver ha några dagar till för motivationen har inte riktigt infunnit sig än. Vad lång är du om jag får fråga? Väger själv ca 81 kg nu och mitt mål är bara runt 72 kg men då är jag ganska lång (174cm).
    Jag är också ganska hungrig av mej men dricker ett glas vatten när jag känner att hungern kommer i "fel tid". Dricker rätt mycket vatten överlag nu med. Så än så länge är inte hungern speciellt jobbig.
    Jaha ok! Hoppas din motivation kommer snart Hjärta
    Jag är 1.55cm så är ganska kort. Enligt BMI så har jag fetma. Gråter
  • El4nd3r
    September1518 skrev 2019-03-13 21:42:17 följande:
    Jag brukar också försöka halsa i mig massa vatten och hungern sätter in för hårt, eller en kopp te. Dricker jag snabbt kan det hjälpa lite. Mest är det viljestyrkan som gäller, mycket pannben!

    Vad är din plan för denna viktnedgång? Solig

    Haha precis! Jag tror egentligen inte att vatten mättar sååå mycket, men man har ju sån vilja att gå ner i vikt så hjärnan tror väl att man blir mätt när man halsar ett glas vatten eller något!
    Min plan är att jag ska bli nöjd med mig själv. Och kunna ha kläder/bikini utan att skämmas. Flört

  • El4nd3r
    September1518 skrev 2019-03-14 08:43:01 följande:
    Haha ja precis, tror mer det stillar suget att få något i munnen och fyller magen lite haha 
    Det låter asbra! Hur tänkte du gå tillväga? Glad

    Jag kör periodisk fasta. Dvs jag äter mina mål under 8 timmar om dygnet och fastar de resterande 16 timmarna. De 16 timmarna dricker jag bara vatten typ. Ibland kaffe och te.
    Körde periodisk fasta kombinerat med att räkna kalorier för ca 5 år sedan och jag gick ner 35kg på 1 år. Jag höll vikten tills jag blev deprimerad och började med antidepressiva. Nu när jag mår lite bättre och har någolunda motivation igen så kör jag det en gång till. Vill gå ner från 82-50kg typ! Är bara 155 så 50kg är ganska rimligt. Vägde 58kg som minst sist jag körde och jag va inte helt nöjd med mig själv då. Så någonstans mellan 50-55 vill jag väga! Vi får se när jag blir nöjd! :) 
    Nu har jag ett "hum" om vad allt innehåller kalorimässigt så jag behöver inte väga maten mer, det känns skönt iallafall. Tänkte jag skulle börja gymma igen om några veckor så då är det ju noga att man även mäter sig runt midjan, då man kan gå upp i vikt muskelmässigt istället. :)
    Försöker ta promenad iallafall varannan dag. Helst varje dag men ibland har man ju faktiskt inte tid!


    Hur kör du? =)

Svar på tråden Följas åt ner i vikt med start i augusti?