Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt ner i vikt med start i augusti?

    sobrio88 skrev 2019-01-18 06:25:39 följande:
    Har fått mensen nu men vägde mig iaf nu på morgonen. Vägde fortfarande 84.5 och mätte 88 cm i midjan (i augusti 90 kg och mätte 96 cm) så det har ju trots allt hänt nåt
    Oj jäklar vilken skillnad!! BRA jobbat! Skrattande Skönt att du håller vikten, skulle egentligen behöva väga mig mer sällan då jag går mycket upp och ner per dag, men vill hålla koll varje dag haha
  • September1518
    sobrio88 skrev 2019-01-18 11:33:55 följande:

    Jo visst är det så. Tyvärr blir man ju lurad av att väga sig varje dag men jag är iaf glad att jag inte gått upp nu när mensen kommit så egentligen skulle jag tro att jag gått ner lite grann, ska bli kul att se sen när den är över


    Ja visst är det så!! Man får försöka att inte ta då hårt på vågens resultat, trots att det är svårt. Hoppas att du har gått ner något ner då! :D
  • September1518
    Loppan84 skrev 2019-01-18 14:08:14 följande:

    Vikten är förresten 63 kg nu så det är inte helt där det ska. Min nya plan är 59 kg (inte 57 som innan) till maj. De här sista kg är långsamma, det är inte bara att banta bort som de första var utan träningen blir lika viktig här, så lika bra att vara realistisk och då känns 1 kg/månad rimligt ut.


    Hehe vi borde alla slänga vågen och gå på känslan! Men det är lättare att kämpa för resultat än en känsla..

    Låter som en bra plan, klart nu börjar du börja dig mållinjen och då kommer det att gå trögare men fortsätt jobba på, kost och träning, kost och träning. Tiden flyger förbi och snart står du där i maj, 4 kg lättare! :)
  • September1518

    Jag har stått still sen jag uppdaterade senast, vilket är fullt förståeligt. Har inte ätit något sött eller godis eller slarvat med kosten på annat vis än att jag småätit en hel del. Inte bra, blir skärpning på det denna vecka så får vi se om det går snabbare neråt.

  • September1518

    Yippie!! Imorse vägde jag 64,9, jätteglad efter att ha stått helt stilla i 1,5 vecka. Gått mellan 65,5-65,8 varje dag! Så irriterande! Men nu så släppte det bara, hoppas det håller i sig så jag inte börjar gå upp igen imorgon.

  • September1518
    sobrio88 skrev 2019-01-28 18:02:38 följande:

    82.6 kg nu ner nästan 2 kg sen sist. Det börjar kännas rimligt att komma under 80-strecket snart.


    Åh vad kul! Bra jobbat!

    Jag vägde 65,4 imorse! Rynkar på näsan Jag tycks också ha hamnat på nån slags platå.. Även om jag väger mitt lägsta hittills så går det upp och ner och upp, pallar inte!
  • September1518
    Loppan84 skrev 2019-01-28 18:49:36 följande:

    Heja alla!!!! Bra jobbat.

    Behöver lite hjälp att tänka här - fattar inte vad problemet är och varför inget händer.

    Jag ligger och pendlar runt 63-64 hela tiden. Fasen vilken platå jag är på. Ska jag behöva dra ner ännu mer på kcal? Jag ligger på ca 1350 kcal per dag mån-fre och runt 1800 på helgerna (är mkt mer aktiv på helgerna, då det leks med barn och är pulka och snögubbar från morgon till kväll medan jag har ett helt stillasittande jobb så tror faktiskt jag går plus minus noll på helgerna fast jag ökar (lägger på ytterligare ca 400-500 kcal de dagar jag tränar intensivt och 300 kcal de dagar jag tränar typ Ashtangayoga). Denna diet gjorde att jag gick ner 0,5-1 kg i veckan de 5 kg jag gått ner vilket var perfekt enligt planerna. Efter de 5 kg händer inget trots samma diet som sagt, fattar inte. Har 3-4 kg kvar enligt mitt mål då ligger jag mitt i hälsosamt BMI nu ligger jag i övre kant på ?normal? och innan låg jag på högt bmi. Med det sagt kan der inte va stopp här, jag har fortfarande en ordentlig valk runt magen, annars rätt fast och betydligt mer fast än när jag började särskilt runt ben armar, rygg oC armar. Men inte så mkt runt magen alltså :( Alltså vet jag inte riktigt hur jag ska kunna dra ner mer utan att tappa all energi. Andra tips? HJÄLP!!!


    Jag hade gått upp igen och vägde 65,4 imorse! Rynkar på näsan Jag verkar också ha hamnat på nån slags platå.. Är van att gå ner mycket snabbare när jag slutar med godis och bröd. På tre veckor har jag gått ner 1 kg nu.. Ska försöka glädjas åt att jag ändå väger mitt lägsta hittills.. Svårt.

    Hur länge har du legat runt 63-64? Tror inte det är så smart att dra ner på fler kcal! Du ligger på ett bra dietintag, äter du på samma sätt som när du gick ner? Du kanske har bytt ut mot nåt annat med samma kcal men att din kropp reagerar annorlunda och binder mer?

    Antingen får du köra på som du gör men försöka gå tillbaka och se om du äter precis likadant. Alternativt ta ett tag då du inte höjer kalorierna när du tränar för att se om vikten släpper. Ibland behöver kroppen bara en paus, så det du annars kan göra är att slappna av en dag (vecka?) och inte tänka på vad du äter alls. Då kanske det släpper och sätter igång igen! Då menar jag inte äta exakt vad du vill hela tiden men ta en macka till mellis och ät en hamburgare till middag. Det brukar kunna funka för mig.

    Det var f.ö det jag gjorde nu när jag gick ner 0,8kg på en dag trots att jag gick upp det igen till idag haha! Ändå ligger jag på en minskning på 0,4 kg sen i föregår så det kanske har kommit igång för mig igen nu, det återstår att se! Återkommer imorgon Solig
  • September1518
    Fröken Maria skrev 2019-01-29 06:59:40 följande:

    Hej på dej!

    Tänk på att det är många fler parametrar som styr din viktnedgång än kallorier in å ut. Två mycket viktiga bitar är sömn å stress. Själv har jag lärt mig att min kropp inte fungerar vid dålig sömn. Då är det fokus på det idtället på träning. Stress utsöndrar flera typer av hormoner vilka även de påverkar din vikt. Ut med vågen fokusera på de fyra bitarna i livet mat, träning, stress å vila/sömn så kommer resultatet så småningom om.

    Hälsningar en som gick ner 40 kg på 6 månader å tio år senare behållit den vikten


    Wow väldigt bra gjort!! Kände du att de sista små kilona på vägen var svårare än de andra? Gjorde du endast ett försök till viktnedgång? Har gjort det här så många gånger förr så jag blir lite orolig att jag sabbat min ämnesomsättning.
  • September1518
    Loppan84 skrev 2019-01-29 21:51:55 följande:
    September1518 skrev 2019-01-29 06:56:16 följande:

    Jag hade gått upp igen och vägde 65,4 imorse!  Jag verkar också ha hamnat på nån slags platå.. Är van att gå ner mycket snabbare när jag slutar med godis och bröd. På tre veckor har jag gått ner 1 kg nu.. Ska försöka glädjas åt att jag ändå väger mitt lägsta hittills.. Svårt.

    Hur länge har du legat runt 63-64? Tror inte det är så smart att dra ner på fler kcal! Du ligger på ett bra dietintag, äter du på samma sätt som när du gick ner? Du kanske har bytt ut mot nåt annat med samma kcal men att din kropp reagerar annorlunda och binder mer?

    Antingen får du köra på som du gör men försöka gå tillbaka och se om du äter precis likadant. Alternativt ta ett tag då du inte höjer kalorierna när du tränar för att se om vikten släpper. Ibland behöver kroppen bara en paus, så det du annars kan göra är att slappna av en dag (vecka?) och inte tänka på vad du äter alls. Då kanske det släpper och sätter igång igen! Då menar jag inte äta exakt vad du vill hela tiden men ta en macka till mellis och ät en hamburgare till middag. Det brukar kunna funka för mig.

    Det var f.ö det jag gjorde nu när jag gick ner 0,8kg på en dag trots att jag gick upp det igen till idag haha! Ändå ligger jag på en minskning på 0,4 kg sen i föregår så det kanske har kommit igång för mig igen nu, det återstår att se! Återkommer imorgon 


    Tack för era svar <3 Alla faktorer i kosten är likt mot när vikten gick fort ner - också stress etc Jag använder Lifesum så är inte bara antal kcal jag tracker utan gram protein, fett och kolhydrater också så vet ju att jag äter väldigt likt och jämnt. Kanske att jag lägger på för mkt kcal de dagar jag tränar? Innan tränade jag bara 2-3 dagar i veckan men nu tränar jag 4-5 dagar. Så om jag lägger på för mkt efter träning så kan det ju faktiskt hända att dagar med träning är sämre för viktnedgången än dagar utan och då går det ju långsammare nu för att jag tränar mer :D Samtidigt säger PTn jag kör med att dagar med träning bör jag verkligen få i mig minimum 1800 kcal

    Enda andra grejen jag kommer på, men som jag tyvärr inte kan veta (eller påverka) är väl möjligen hormonnivåer
    sobrio88 skrev 2019-01-30 07:25:42 följande:
    Om du har dragit upp träningen så måste du tänka på att muskler väger också så det kan ju faktiskt vara så enkelt att du byggt på mer muskelmassa?

    Låter mycket logiskt att det kan bero på att du tränar mer och därför äter mer. Du kanske ska testa att sänka bara 100-200 kcal de dagar du tränar och se om de gör skillnad. Hur tränar du? Tänker om du svettas och bränner riktigt mycket? Kanske inte gör nåt om du går ner lite mindre men tränar mer, du vinner så mycket annat!

    Det tar väldigt lång tid att bygga muskler och krävs ofta ett kaloriöverskott samt effektiv progressiv styrketräning, så tror tyvärr inte att det bidragit så mycket till att hon står still eftersom hon ligger på underskott..

    Jag gick faktiskt neråt idag, så lite som 100 g men ändå, känns kul att det börjar röra sig liiite lite igen! Solig
  • September1518
    Fröken Maria skrev 2019-01-30 10:29:10 följande:

    Ja jag gjorde bara ett försök stt gå ner i vikt. Det är nu 10 å sedan å under åren har jag korrigerat lite då å då mär något kg smugit sig på. Fyllde 40 förra året å bestämde mig då för att jag skulle komma i bättre form än någonsin.... har gjort små förändringar i kosten framför allt äter jag MER för att trimma bort överflödiga små kilon å få mer synliga muskler. Projektet fortsätter nu i vår å här nedan kan du se skillnad på v 1 å v 10...

    Visst kan de små kilona på slutet vara irriterande kroppen förändras å du måste vada mer ihärdig, noggrant å konsekvent med en bra plan för alla delar i livspusslet för att lyckas.. jag tänkte svara på ts inlägg längre ner i kväll hur jag tänker å gjort hinner inte just nu..


    Waow vilken superkropp! Bra jobbat!

    Ja så är det, på slutet tills man nått sitt mål kanske man behöver bli än mer strikt med salt och sötningsmedel och diverse som kan binda vätska.

    Imorse hade jag gått upp 0,5 kg igen så sitter fast känns det! Har bestämt mig att anteckna det jag äter en dag/en vecka och hålla mig stenhårt till kostschemat. Blir lätt mycket småätande för min del. Vill röra mig neråt nu!!
Svar på tråden Följas åt ner i vikt med start i augusti?