Inlägg från: Anonym (ex. SD) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ex. SD)

    SD de kränkta männens parti och kvinnorna som inte gilla jämställdhet

    SD är.det riksdagsparti som värnar yttrandefrihet. Alla andra försöker "i demokratins namn" att tysta SD... Ironi.

  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (A) skrev 2018-08-17 07:23:11 följande:

    I kort ja. Ja, jag tycker det som tas upp i ledaren du länkar till är mycket bra saker och jag hoppas på att de införs. Jag tycker det är bra att folk som vill leva som hemmafruar kan göra det. Jag tycker det är bra att aborträtten inskränks (egentligen anser jag att den borde tas bort helt och hållet). Jag tycker det är bra att fler kan ha ekonomisk möjlighet att att, om de vill, vara hemma med sina barn snarare än tvingas sätta dem i förskolan av ekonomiska orsaker. Jag tycker det är självklart att familjer själva borde få avgöra vilken förälder som ska ta föräldraledigheten eller största delen av den.


    Exakt. Många vänstrare(dvs allt från V till M - högern i Sverige förstår inte att den i själva verket är vänster) använder SDs valfrågor som avskräckande exempel. De undrar om SDare verkligen förstått vad som står i partiprogrammet. De förstår inte att människor har olika åsikter.

    //Hemmafru
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Jupp) skrev 2018-08-17 09:02:30 följande:
    Ja, det kan man undra. Det hade inte blivit såhär om inte övriga partier lämnat total walk-over i fråga om migration. SD är värdekonservativa precis som KD. KD har alltid legat nära 4%-spärren eftersom svenskar inte gillar värdekonservativa partier i så stor utsträckning. Det är hål i huvudet att rösta bort de svenska värderingarna om individuell frihet, jämställdhet, sekularitet, HBTQ-personers rättigheter mm bara för att man är emot invandring. Jag förstår ändå att folk gör det eftersom det fram till nu inte funnits något annat parti som velat ta i frågan öht. Nu verkar de flesta sent omsider vaknat upp.
    "Svenskarna" finns det många sorter av, du. Många är värdekonservativa. Men väldigt länge har det varit svårt att vara det av tre anledningar. 1. Det finns inte mycket att välja på. Inte flera värdekonservativa partier med lite olika värderingar och valfrågor, där man kan välja ett som passar en själv. 2. Det är förbjudet att vara konservativ i Sverige. PK är en stark kraft som både skrämmer och påverkar. 3. Partiernas anpassning till PK. Hade EBT vägrat flaggvifta på pride hade hon kunnat locka tillbaka så pass många väljare att KD kunnat stanna i riksdagen. KD är inte värdekonservativt längre. Det är HBTQXYZÅÄÖ för hela slanten, bortprioritering av kärnfamiljen, bortprioriterandet av kristen tro etc. 
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Jupp) skrev 2018-08-17 09:06:23 följande:
    Som sagt, SD är ett kvinnofientligt parti! Och de män som sympatiserar med deras värderingar är inte bättre än män från Iran, Pakistan, Afghanistan osv.
    SD är inte kvinnofientligt . De kan vara kvinnofientliga enligt dina värderingar möjligen. Enligt mina(som inte lägre röstar på SD visserligen) värnar de kvinnor mer än något annat riksdagsparti.
    Ditt inlägg är för övrigt sinnebilden av ironi. Du säger att SD inte är bättre än män från MENA, medan SD är det enda parti som vill ha så få av dessa som möjligt i landet
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Jupp) skrev 2018-08-17 09:07:57 följande:
    Precis det jag säger alltså. SD har osvenska värdekonservativa värderingar som passar bättre i de länder våra invandrare kommer ifrån.
    Här med... Det brukar låta "vilka är SD att definiera svenskhet" och så gör du samma sak
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (häpnar och fasar) skrev 2018-08-17 10:01:20 följande:
    Att tysta SD har inget med yttrandefrihet att göra, utan för landets bästa och säkerhet eftersom ingen har lust att byta ut demokratin mot nazismen.

    Du borde läsa på vad SD vill med medier och kultur. De vill samma väg som Ungern och Polen. Bara "det rätta åsikterna och "den rätta kulturen" ska få släppas fram.
    Ja, det är så det är. Yttrandefriheten gäller bara De Goda. Men skulle SD störa andra partiers möten så är det odemokratiskt. Man kan ju inte ens anklaga dig för dubbelmoral när du är så extremt tydlig

    Och så detta antagande att SD:are och andra allmänt konservativa bara är felinformerade. Hade de bara läst på lite så hade de förstått att SD är för att avliva alla kattungar som någonsin kommer att födas. Är det så svårt att begripa att människor är olika och tycker olika? Att många människor tycker att exempelvis SD står för sunda och bra värderingar och att de har full koll på vad SD tycker och vill. 
    Jag avskyr exempelvis kommunism, men tänker ändå inte att "alla kommunister måste  bara läsa på lite så fattar de och gör en u-sväng". Jag fattar att en del människor helhjärtat och klarsynt tycker att kommunism är bra.

    För övrigt ironiskt att du är rädd för att bara de rätta åsikterna ska släppas fram när du själv är för samma sak så länge det är De Goda Värderingarna som är den Allmänna linjen
  • Anonym (ex. SD)

    Ett till "för övrigt" riktat till ts: Tack för att du alldeles gratis gör reklam för SD och smutskastar 7-klövern. Ibland kan man tro att "anti-SD:are" i själva verket är anställda av partiet. 

  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Jupp) skrev 2018-08-17 09:41:25 följande:
    Ja det finns många sorters svenskar, men sammantaget är de svenska värderingarna: positiv till jämställdhet, positiv till HBTQ, positiv till ett sekulära samhälle bla. Om du inte kollat WVS kulturkarta bör du göra det. SD platsar mer i Jordanien än i Sverige. Givetvis finns det människor i Sverige med dessa värdekonservativa värderingar, men de är FÄRRE än i många andra länder - hittills vill säga för ju fler invandrare vi tar emot desto fler med de värderingarna finns här. Något jag är rädd för.

    www.iffs.se/world-values-survey/rt
    Här är det igen. Definierar SD "svenska värderingar" så finns inga sådana, men gör vänstern det så finns de plötsligt. Märkligt, det där... 

    Och samma sak här om att SDare bara är oupplysta och behöver läsa på. Varför antar du att det är så? Är det så svårt att få in i huvudet att vi tycker olika? Min kusin är högt uppsatt inom V och är fullblodskommunist, men inte tänker jag att han är oupplyst. Han kan sina grejer, han tycker bara inte som jag och har helt andra värderingar. Jag tänker inte att han är något slags avskum eller saknar hjärnceller.

    Och nu måste jag väl ändå ha missuppfattat dig här, men du är alltså rädd för att ta emot fler invandrare samtidigt som du är anti-SD? Hur går det ihop tycker du?
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Jupp) skrev 2018-08-17 10:14:15 följande:
    Jag utgår från WVS kulturkarta...
    Och?
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Jupp) skrev 2018-08-17 10:15:11 följande:
    TS gör motsatsen... och TS har rätt.
    Ah, för den här strategin med att mobba ut SD så att de krymper som 7-klövern har kört med sedan 2006 har fungerat så himla bra? När SD bara växt för varje val... 
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Jupp) skrev 2018-08-17 11:12:19 följande:
    Där kan man se vilka de svenska värderingarna är.

    Jag vill behålla de svenska värderingarna och därför är jag emot SD samt emot mer invandring - eftersom båda dessa fenomen leder till samma sak.
    Där kan man se en del av värderingarna som finns i Sverige. Är du emot mer invandring bör du haka på AFS, de är det enda partiet som verkligen tar problemet på allvar.
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Jupp) skrev 2018-08-17 11:14:59 följande:
    Har du ens kollat kartan? Ja jag är anti SD trots att jag inte vill ha fler invandrare eftersom SD:s övriga politik suger! SD:s övriga politik skulle, om det blev verklighet, göra så att Sverige skulle bli som valfritt MENA-land. Usch!
    Här är det igen "Du kan inte ha läst på, va?". Jo, det kan jag. SD är fruktansvärt långt från MENA. SD är det enda riksdagsparti som värnar yttrandefrihet och demokrati. Men de är ju Onda så vi kör på DDR istället...
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Jupp) skrev 2018-08-17 11:17:38 följande:
    Du anser alltså att män som inte har samma värderingar som man har i Somalia, Afghanistan, Iran mfl länder är fjolliga? Du kanske hellre skulle bo där?
    Det här är okej, men säger någon "du kanske skulle flytta tillbaka där du kom ifrån" så är det R A S I S M....FASA!
  • Anonym (ex. SD)

    Det är intressant hur känslig just abortfrågan är. Det är alltid den som vänstern, och då främst kvinnor, drar till med som första argument mot SD. Dessutom förväntar de sig att motståndaren då ska hålla med dem. Är det så svårt att begripa att det finns människor, många fler än ni tror, som vill inskränka aborträtten i olika grad. 

    Dessutom är frågan i sig rätt fånig. Sverige är rätt extremt när det gäller aborter. I våra grannländer funkar det uppenbarligen utmärkt med en gräns vid vecka 12(vilket är vad SD förespråkar). Ingen kan tala om Norge eller Danmark som sååååå förlegade och kvinnofientliga. Ofta ligger de över Sverige i diverse mätningar. Så egentligen är det ett ganska löjligt argument, men visar på vänsterns fixering vid just att få göra abort väldigt länge. Som om det är det mest fundamentala för en kvinnas frihet.

    Jag personligen har ofta fått det svaret i debatter, "men aboooorträtten då vavava?". Folk tänker att jag som kvinna måste vara för fri abort så länge som möjligt. Det är jag faktiskt inte. Egentligen hade jag velat förbjuda fri abort helt och införa att man får ansöka om att få abort av väldigt, väldigt starka skäl. Men det hade troligen bara fungerat i min idealvärld. Så jag är halvför fri abort fram till vecka 12. Så som så många andra länder har det. Plus utbyggnad av möjligheter till adoption och ett allmänt statushöjande för mödraskapet och en större möjlighet till mödraskapet.

  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Jupp) skrev 2018-08-17 11:45:49 följande:
    Uppenbarligen har du inte kollat kartan. Sverige är ett av världens mest jämställda länder, men SD vill tillbaka till ett 50-tal när kvinnor inte var i närheten jämställda jämfört med idag.
    Nej, jag kan inte ha gjort någonting eftersom att jag inte håller med dig. Sverige är väldigt extremt på många sätt och ändå tror många att "vårt" sätt är det enda riktiga. 
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Uiiii) skrev 2018-08-17 14:36:27 följande:

    Du är ju ärlig och säger vad den sänkta gränsen handlar om- abortmotstånd. Det brukar SD- are iha väldigt svårt för att erkänna, så all heder åt dig!


    Jag är ärlig med vad JAG tycker och jag är långt mycket mer konservativ än SD(röstar inte SD längre heller) i alla avseenden. Nej, SD är lika lite ute efter att införa abortföörbud som de är ute efter att döda kattungar.
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Hanna) skrev 2018-08-17 18:57:41 följande:

    Om jag vore gravid och blev tvungen göra abort då skulle jag vilja göra det så tidigt som det bara går. För mig känns det som att ett embryo blir mer och mer bebis för varje dag och det är betydligt hemskare att ta livet av ett foster man vet har utvecklats. 12 veckors gräns tycker jag är bra om man nu måste göra abort.


    Gör det innan vecka tolv då, precis som i så många andra länder där det är en ickefråga. Och kom inte med en massa "men oregelbunden mens då?! Men jag upptäckte min graviditet i vecka 15! Låghormonare!" Etc. Man kan inte stifta lagar efter undantag och slarvmajor.
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Uiiii) skrev 2018-08-18 18:37:11 följande:

    Ja, precis. SD-are tilltalas av en sänkt abortgräns därför att de i grunden och botten är emot abort. Det vill de intr erkänna utan krumbuktar sig och försöker hitta på allenanda andra skäl som inte håller någonstans.

    SD vill sänka abortgränsen av EXAKT samma skäl som du. De är i grund och botten abortmotatåndare , men inser det orealistiska i det, åtminstone i nuläget. En sänkt gräns är alltid något.


    Enkelt svar: Fetnej. SD är dessutom rena flumm-liberalerna jämfört med mig.
  • Anonym (ex. SD)
    Anonym (Uiiii) skrev 2018-08-19 14:14:16 följande:

    Jodå, det handlar i botten om abortmotstånd hos SD också.

    Att du anser att de är flumliberaler jämfört med dig är irrelevant.


    Jag vet inte hur många gånger jag kan upprepa det, nen nej.
Svar på tråden SD de kränkta männens parti och kvinnorna som inte gilla jämställdhet