Inlägg från: Anonym (Jupp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jupp)

    SD de kränkta männens parti och kvinnorna som inte gilla jämställdhet

    Anonym (häpnar och fasar) skrev 2018-08-16 23:58:56 följande:

    Intressant läsning inför valet

    www.dagensarena.se/opinion/akesson-vill-ha-kvinnorna-tillbaks-koket/

    Vill dessa människor som röstar på SD verkligen tillbaks till 50-talet och sätta stopp för vår hårt förvärvade demokrati? Eller förstår de inte vad de röstar på?

    Hur har det kunnat bli så att invandrare skrämmer mer än förlorad yttrandefrihet och jämställdhet?

    Vad tror ni?


    Ja, det kan man undra. Det hade inte blivit såhär om inte övriga partier lämnat total walk-over i fråga om migration. SD är värdekonservativa precis som KD. KD har alltid legat nära 4%-spärren eftersom svenskar inte gillar värdekonservativa partier i så stor utsträckning. Det är hål i huvudet att rösta bort de svenska värderingarna om individuell frihet, jämställdhet, sekularitet, HBTQ-personers rättigheter mm bara för att man är emot invandring. Jag förstår ändå att folk gör det eftersom det fram till nu inte funnits något annat parti som velat ta i frågan öht. Nu verkar de flesta sent omsider vaknat upp.
  • Anonym (Jupp)
    Anonym (Väljare) skrev 2018-08-17 01:28:52 följande:

    Med sympatier hos en fjärdedel av de röstberättigade så är jag övertygad att det finns viktiga frågor som tilltalar dessa 1873209 väljare. 


    Ja, och det är till största delen migrationsfrågan - som för många väljare är valets viktigaste fråga (inte så konstigt med tanke på den enorma mängd vi tagit emot).

    Många invandrare röstar också på SD men det är mindre konstigt eftersom de ofta har en annan syn på jämställdhet, HBTQ mm än vad svenskar har.

  • Anonym (Jupp)
    Nimzay skrev 2018-08-17 06:52:41 följande:

    Synd ändå på ett sätt att man har kvinnlig rösträtt i Sverige, annars hade ju SD varit största partiet...Rynkar på näsan{#emotions_dlg.djavulsk}{#emotions_dlg.djavulsk}


    Som sagt, SD är ett kvinnofientligt parti! Och de män som sympatiserar med deras värderingar är inte bättre än män från Iran, Pakistan, Afghanistan osv.
  • Anonym (Jupp)
    Anonym (A) skrev 2018-08-17 07:23:11 följande:

    I kort ja. Ja, jag tycker det som tas upp i ledaren du länkar till är mycket bra saker och jag hoppas på att de införs. Jag tycker det är bra att folk som vill leva som hemmafruar kan göra det. Jag tycker det är bra att aborträtten inskränks (egentligen anser jag att den borde tas bort helt och hållet). Jag tycker det är bra att fler kan ha ekonomisk möjlighet att att, om de vill, vara hemma med sina barn snarare än tvingas sätta dem i förskolan av ekonomiska orsaker. Jag tycker det är självklart att familjer själva borde få avgöra vilken förälder som ska ta föräldraledigheten eller största delen av den.


    Precis det jag säger alltså. SD har osvenska värdekonservativa värderingar som passar bättre i de länder våra invandrare kommer ifrån.
  • Anonym (Jupp)
    Anonym (ex. SD) skrev 2018-08-17 09:31:41 följande:
    "Svenskarna" finns det många sorter av, du. Många är värdekonservativa. Men väldigt länge har det varit svårt att vara det av tre anledningar. 1. Det finns inte mycket att välja på. Inte flera värdekonservativa partier med lite olika värderingar och valfrågor, där man kan välja ett som passar en själv. 2. Det är förbjudet att vara konservativ i Sverige. PK är en stark kraft som både skrämmer och påverkar. 3. Partiernas anpassning till PK. Hade EBT vägrat flaggvifta på pride hade hon kunnat locka tillbaka så pass många väljare att KD kunnat stanna i riksdagen. KD är inte värdekonservativt längre. Det är HBTQXYZÅÄÖ för hela slanten, bortprioritering av kärnfamiljen, bortprioriterandet av kristen tro etc. 
    Ja det finns många sorters svenskar, men sammantaget är de svenska värderingarna: positiv till jämställdhet, positiv till HBTQ, positiv till ett sekulära samhälle bla. Om du inte kollat WVS kulturkarta bör du göra det. SD platsar mer i Jordanien än i Sverige. Givetvis finns det människor i Sverige med dessa värdekonservativa värderingar, men de är FÄRRE än i många andra länder - hittills vill säga för ju fler invandrare vi tar emot desto fler med de värderingarna finns här. Något jag är rädd för.

    www.iffs.se/world-values-survey/rt
  • Anonym (Jupp)
    Anonym (ex. SD) skrev 2018-08-17 09:36:02 följande:
    Här med... Det brukar låta "vilka är SD att definiera svenskhet" och så gör du samma sak
    Jag utgår från WVS kulturkarta...
  • Anonym (Jupp)
    Anonym (ex. SD) skrev 2018-08-17 10:13:17 följande:

    Ett till "för övrigt" riktat till ts: Tack för att du alldeles gratis gör reklam för SD och smutskastar 7-klövern. Ibland kan man tro att "anti-SD:are" i själva verket är anställda av partiet. 


    TS gör motsatsen... och TS har rätt.
  • Anonym (Jupp)
    Anonym (ex. SD) skrev 2018-08-17 10:21:24 följande:
    Och?
    Där kan man se vilka de svenska värderingarna är.

    Jag vill behålla de svenska värderingarna och därför är jag emot SD samt emot mer invandring - eftersom båda dessa fenomen leder till samma sak.
  • Anonym (Jupp)
    Anonym (ex. SD) skrev 2018-08-17 10:22:54 följande:
    Ah, för den här strategin med att mobba ut SD så att de krymper som 7-klövern har kört med sedan 2006 har fungerat så himla bra? När SD bara växt för varje val... 
    Att säga vad man tycker om SD är inte mobbing. Vi har än så länge åsiktsfrihet i Sverige.
  • Anonym (Jupp)
    Anonym (ex. SD) skrev 2018-08-17 10:18:14 följande:
    Här är det igen. Definierar SD "svenska värderingar" så finns inga sådana, men gör vänstern det så finns de plötsligt. Märkligt, det där... 

    Och samma sak här om att SDare bara är oupplysta och behöver läsa på. Varför antar du att det är så? Är det så svårt att få in i huvudet att vi tycker olika? Min kusin är högt uppsatt inom V och är fullblodskommunist, men inte tänker jag att han är oupplyst. Han kan sina grejer, han tycker bara inte som jag och har helt andra värderingar. Jag tänker inte att han är något slags avskum eller saknar hjärnceller.

    Och nu måste jag väl ändå ha missuppfattat dig här, men du är alltså rädd för att ta emot fler invandrare samtidigt som du är anti-SD? Hur går det ihop tycker du?
    Har du ens kollat kartan? Ja jag är anti SD trots att jag inte vill ha fler invandrare eftersom SD:s övriga politik suger! SD:s övriga politik skulle, om det blev verklighet, göra så att Sverige skulle bli som valfritt MENA-land. Usch!
Svar på tråden SD de kränkta männens parti och kvinnorna som inte gilla jämställdhet