Inlägg från: Anonym (Nina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nina)

    Abort

    Anonym (M) skrev 2018-08-19 10:23:35 följande:

    Nu kanske du redan har ändrat dig TS men jag kan berätta att jag gjorde en kirurgisk abort i vecka 12-13 och det var inga problem. Fick ta en tablett hemma först och sedan åka in till sjukhuset. Där fick jag byta om och sen rullades jag in i salen där det skulle utföras. Fick narkos och sen vaknade jag upp på uppvaket och blev inrullad till mitt rum igen. Eftersom jag inte hade ont eller mådde dåligt så fick jag åka hem strax därefter. Minns inte att jag blödde något, kanske lite men väldigt sparsamt och under kort tid. 

    Jag tror att om du är så pass långt gången så får du inte göra medicinskt. Jag var in på VUL v. 9-10 för att fastställa hur långt gången jag var innan aborten utfördes. Samtidigt bokade vi in tiden för abort och jag hade tur att jag fick den tiden jag fick då de sa att det var sista dagen som en kirurgisk abort kunde utföras. Har för mig att efter det så måste man kombinera medicinsk med kirurgisk eller liknande. Vet inte vilken vecka man måste föda fram fostret.


    Kirurgisk eller medicinsk till vecka 12.

    Därefter medicinsk. Medicinsk abort går att göra under hela perioden, ibland behöver man komplettera med kirurgisk, men långt ifrån alltid.
Svar på tråden Abort